House of the Dragon va fi noul Game of Thrones? Ce știm despre acest nou serial HBO? - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Un număr mare de prequel-uri au apărut și au murit în cei trei ani de când Game of Thrones a ajuns la o concluzie neplăcută, dar unul a supraviețuit nopții lungi de pre-producție HBO: House of the Dragon. Fostul regizor Game of Thrones, Miguel Sapochnik, servește ca show-runner alături de George R.R. Martin și Ryan Condal și le-a promis fanilor mai multe din ceea ce a făcut din Game of Thrones o serie fantastică de succes⁠ – politică vicleană, fapte de eroism și dragoni.

În turneul său de presă, Sapochnik a revenit și asupra altor aspecte ale dramei HBO care au ajuns să definească Game of Thrones, cum ar fi reprezentările de violență și o cantitate gratuită de scene de sex. El a dezvăluit pentru Metro.co.uk că unele dintre scene au fost „destul de solicitante” de filmat, inclusiv una în care „cinci copii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani au fost nevoiți să se bată unul pe altul fără sens”. Totuși, această scenă nu se va așeza, probabil, nicăieri în apropierea măcelului pe care vom ajunge să-l vedem pe parcursul unui spectacol însărcinat să depășească multe evenimente șocante, cum ar fi Nunta Roșie.

Citește și: Tot ce ştim despre spin off-ul Game of Thrones care sporeşte imaginaţia şi nerăbdarea fanilor

Prezentând imagini uimitoare cu bătălii, Aterizarea Regelui și dragoni din aer, trailerul prezintă conflictul central al seriei: bătălia pentru succesiunea la Tronul de Fier, care se desfășoară între Prințesa Rhaenyra Targaryen și Prințul Daemon Targaryen. Tradiționaliștii nu sunt pregătiți să vadă o femeie luând Tronul de Fier, dar Rhaenyra este obligată și hotărâtă să „creeze o nouă ordine” din spatele dragonului ei. Între timp, membrii Caselor Stark, Velaryon, Lannister și Baratheon complotează împotriva celor de la putere, dar Targaryen au o putere de foc de neegalat.

Cine joacă în serialul House of the Dragon?

O mulțime de actori, dar nu te aștepta să găsești pe cineva pentru care fanii Game of Thrones au făcut o pasiune. Martin a avertizat că nu vor exista favoriți ai fanilor precum actorii din Game of Thrones, spunând pentru The Hollywood Reporter: „Este puternic, este visceral, este întunecat, este ca o tragedie shakespeariană. Nu există Arya – un personaj pe care toată lumea îl va iubi. Toți sunt defecți. Toți sunt oameni. Fac lucruri bune. Fac lucruri rele. Sunt mânați de pofta de putere, gelozie, răni vechi – la fel ca ființele umane. Exact așa cum le-am scris eu.” Cu toate acestea, aceste noile personaje sună destul de interesant. În materialele oficiale de presă, HBO le descrie astfel:

Emma D’Arcy în rolul Prințesei Rhaenyra Targaryen

Primul copil al regelui, este de sânge pur Valyrian și este călăreață de dragon. Mulți ar spune că Rhaenyra s-a născut cu toate adjectivele… dar nu s-a născut bărbat.

House of the Dragon

Matt Smith în rolul Prințului Daemon Targaryen

Fratele mai mic al regelui Viserys și moștenitorul tronului. Un războinic fără egal și un călăreț al dragonului, Daemon posedă adevăratul sânge al dragonului. Dar se spune că ori de câte ori se naște un Targaryen, zeii aruncă o monedă în aer…

Steve Toussaint în rolul lordului Corlys Velaryon, „Șarpele de mare”

Lordul Casei Velaryon, o linie de sânge Valyrian la fel de veche precum Casa Targaryen. Ca „Șarpele de mare”, cel mai faimos aventurier nautic din istoria Westeros, Lord Corlys și-a construit casa într-un tron puternic, care este chiar mai bogat decât Lannister și care pretinde cea mai mare flotă din lume.

Olivia Cooke ca Alicent Hightower

Fiica lui Otto Hightower, mâna regelui și cea mai drăguță femeie din cele șapte regate. Ea a fost crescută în Forța Roșie, aproape de rege și de cercul lui cel mai apropiat; ea posedă atât o grație curtenească, cât și o perspicace politică ascuțită.

Rhys Ifans ca Otto Hightower

Mâna Regelui, Ser Otto își servește cu loialitate și credință atât regele, cât și tărâmul său. După cum vede Mâna, cea mai mare amenințare la adresa tărâmului este fratele regelui, Daemon, și poziția sa de moștenitor al tronului.

Distribuția îi mai include pe Sonoya Mizuno ca Mysaria, Paddy Considine ca Regele Viserys I Targaryen și Eve Best ca Prințesa Rhaenya Velaryon. Deadline a anunțat încă șapte membri ai distribuției și scurte descrieri ale personajelor lor, inclusiv Ryan Corr ca Ser Harwin „Breakbones” Strong, despre care se spune că este cel mai puternic om din cele șapte regate. Jefferson Hall va interpreta gemeni: Lord Jason Lannister, stăpânul Casterly Rock, și Ser Tyland Lannister, un politician calculat. David Horovitch va juca rolul Marelui Maestru Mellos, un consilier de încredere al Regelui Viserys. Graham McTavish se alătură distribuției în rolul lui Ser Harrold Westerling, un membru distins al Kingsguard. Gavin Spokes îl va interpreta pe Lord Lyonel Strong, maestru al legilor regelui Viserys, în timp ce Matthew Needham îl va interpreta pe fiul său, Larys Strong. Bill Patterson îl va juca pe Lord Lyman Beesbury, Master of Coin, un rol de curte pe care fanii și-l vor aminti bine din zilele Littlefinger.

House of the Dragon

Despre ce este vorba în House of the Dragon?

Adaptat după cartea lui Martin Targaryen, Fire & Blood, House of the Dragon are loc cu 200 de ani înainte de evenimentele din Game of Thrones. Spectacolul se va concentra pe un eveniment infam din istoria Westeros cunoscut sub numele de Dansul Dragonilor. Acesta este un război civil care a avut loc între frații Aegon al II-lea și Rhaenyra asupra tronului după moartea tatălui lor, Viserys I. Războiul pune tot Westerosul împotriva lui, cu alte case, cum ar fi Stark și Lannister, alăturându-se ambelor părți. Mulți dintre dragonii puternici ai Casei Targaryen au pierit – și curând după aceea au dispărut până când Daenerys Targaryen va cloci trei ouă, sute de ani mai târziu.

„Nimeni în viață în această poveste nu a văzut vreodată un război sau un conflict semnificativ”, spune Condal. „Da, au fost încălcări și turnee, dar trăim în această societate bazată pe conflicte pentru putere. Urmărim o perioadă de timp în care fiecare om a fost antrenat pentru luptă încă de la naștere, dar bătălia nu are loc. Acea energie acumulată se scurge printre crăpături și începe să se uzeze de la sine acolo unde aproape că ai nevoie de eliberarea războiului pentru a împiedica totul să fiarbă.” Vedem bucăți din toată această acțiune în trailerul extins al serialului House of the Dragon, unele clasice cu lupte cu sabia, în stil GOT.

House of the Dragon

Citește și: Viața lui George R. R. Martin: cine este omul care a inventat lumea incredibilă din Game of Thrones

Fanii serialului știu că Fire and Blood acoperă mult mai mult istoria Targaryen decât doar Dansul Dragonilor. Ar putea fi mai mult în Casa Dragonului decât acest capitol în timp? Se pare că showrunner-ii nu o exclud, Sapochnik spunându că materialul s-ar putea „absolut” să se preteze într-un format de antologie. „Cred că acesta este unul dintre lucrurile interesante despre Targaryen”, a continuat el. „Am ales o poveste care seamănă aproape cu Războiul Stelelor: Episodul IV. Este Noua Speranță. Putem merge înapoi, putem merge înainte. Sunt o mulțime de oportunități acolo. Sper că ni s-a dat ocazia să ne înființăm cu ceva.”

Din punct de vedere al tonului, spectatorii se pot aștepta la un serial tare despre o familie puternică care se ceartă pe probleme de moștenire. Sună foarte mult ca un alt serial popular HBO, nu-i așa? Condal nu exclude comparațiile succesorale. „Lucrurile la care am făcut referire cel mai mult în camera [scriitorilor] au fost The Crown and Succession, la fel ca analogi tonale și ca spectacole în care noi, scriitorii, ne-am bucurat cu adevărat și ne-am scufundat”, a spus Condal. „Game of Thrones inițial este într-adevăr Războiul Trandafirilor, așa că sunt York și Lancaster cu Stark și Lannister, două familii separate care nu s-au plăcut niciodată. Dansul Dragonilor este un război civil care are loc în cadrul unei familii singulare, ceea ce îl face într-un fel mult mai captivant și mai tragic, pentru că vezi oameni care sunt rude de sânge care se întorc unul împotriva celuilalt și merg la război.”

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO