Cele mai bune filme după Stephen King - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai bune filme după Stephen King

Share this article

Stephen King este renumit pentru romanele sale horror, care au fost transformate, aproape în totalitate, în filme. The Shawshank Redemption, o ecranizare după o nuvelă a lui King, a fost desemnat în 2018 drept cel mai bun film din ultimii 30 de ani. Ca să fim sinceri, cele mai bune filme după Stephen King îți pot cauza coșmaruri nopți la rând, dacă ești mai slab de înger. The Shining, It sau Carrie sunt printre cele mai apreciate filme horror din toate timpurile.

Vezi și: Cele mai bune filme SF din toate timpurile

 Cele mai bune filme după Stephen King: The Shining

Cu Jack Nicholson, Shelley Duvall și Danny Lloyd în rolurile principale, The Sinining este considerat de mulți cinefili drept cel mai bun film realizat după un roman al lui Stephen King. Regizat de Stanley Kubrick, care a și scris scenariul în colaborare cu Diane Johnson, The Shining este despre un scriitor care acceptă să lucreze ca supraveghetor la un hotel pustiu în timpul iernii. Nimic neobișnuit până aici, doar că scriitorul are un fiu cu abilitați “speciale”, fiind capabil să vadă lucruri din trecut și din viitor, inclusiv fantomele care locuiesc în misteriosul hotel. Scriitorul ajunge să fie posedat de o forță supranaturală și începe să aibă crize de furie, încercând să își ucidă soția și fiul.

Deși inițial filmul a stârnit controverse, cu opinii amestecate, în timp The Shining a ajuns să fie considerat un adevărat clasic al genului horror. În 2018, filmul a fost ales pentru păstrare în Registrul Național al Filmului SUA, fiind cultural, estetic și istoric semnificativ.

 Cele mai bune filme după Stephen King: The Shawshank Redemption

The Shawshank Redemption este o ecranizare după nuvela lui Stephen King “Rita Hayworth and Shawshank Redemption”, publicată în colecția “Anotimpuri diferite” din 1982. “Închisoarea îngerilor” spune povestea vieții lui Andy Dufresne,  aflat în închisoare după ce a fost condamnat pe nedrept pentru omorârea soției sale și amantului ei.

În 2018, “Închisoarea îngerilor” a fost desemnat cel mai bun film din ultimii 30 de ani în urma unui sondaj. Culmea e că filmul nu a avut succes încă de la început, fiind un semieșec în primele zile în cinematografe. Însă ulterior s-a dus vorba despre povestea emoționantă a celor doi prizonieri care încearcă să evadeze dintr-o închisoare și filmul a devenit un clasic. The Shawshank Redemption a primit șapte nominalizări la premiile Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun actor în rol principal (Morgan Freeman).

 Cele mai bune filme după Stephen King: It (It: Chapter One)

“It”, bazat pe romanul cu același nume al lui Stephen King, este un film regizat de Andy Muschietti, a cărei acțiune are loc în 1989. Un horror supranatural, It spune povestea a șapte copii din Derry, Maine, terorizați de un clovn sinistru, Pennywise. Micuții sunt nevoiți să își înfrunte propriii demoni pe parcursul întregului film.  De la lansare, filmul a spart numeroase recorduri de box office, încasând peste 700 de milioane de dolari în întreaga lume. De fapt, este filmul horror cu cele mai mari încasări din istorie, dar și cel mai profitabil. A primit o mulțime de aprecieri, criticii de film lăudând prestația actorilor, regia, cinematografia și coloana sonoră. Mulți spun că ar fi cea mai bună adaptare a unui roman al lui Stephen King. It: Chapter Two va fi lansat în septembrie 2019.

Cele mai bune filme după Stephen King: The Green Mile

The Green Mile este un film atât de emoționant, încât și cei mai duri varsă măcar o lacrimă la final. Adaptat după romanul omonim scris de Stephen King, The Green Mile este un film dramatico-fantastic, cu Tom Hanks și Michael Clarke Duncan în rolurile principale. Acțiunea filmului se petrece în 1935, în sectorul condamnaților la moarte al unei închisori din America și ilustrează relația specială dintre un gardian și unul dintre condamnați, posesorul unui har magic miraculos. The Green Mile a fost nominalizat la patru premii Oscar: cel mai bun film, cel mai bun actor în rol secundar, cel mai bun sunet și cel mai bun scenariu adaptat.

Cele mai bune filme după Stephen King: Carrie

Carrie este un film de groază apărut în 2013, după romanul cu același nume al lui Stephen King. Cu cu actorii Cholë Grâce Moretz și Julianne Moore în rolurile principale, filmul spune povestea lui Carrie White –  o adolescentă timidă, adesea ținta răutăților celorlalți copii. În timp, adolescenta descoperă că are o putere ciudată, care se va dovedi cauza unui dezastru uriaș.

Cele mai bune filme după Stephen King: Stand by Me

Filmul Stand by Me, lansat în 1986, este o adaptare a nuvelei “Cadavrul”, scrisă de Stephen King și apărută în colecția “Anotimpuri diferite”. Numele filmului e inspirat de piesa lui Ben E. King, care apare și pe coloana sonoră. Filmul spune povestea a patru băieți, prieteni buni, care pleacă în căutarea lui Ray Brower, un copil dispărut de acasă, despre care lumea crede că e mort. Stephen King însuși s-a declarant impresionat de rezultatul final.

Cele mai bune filme după Stephen King: The Running Man

Cu Arnold Schwarzenegger în rolul principal, The Running Man este un SF de acțiune lansat în 1987, în regia lui Paul Michael Glaser. Este o adaptare după romanul cu același nume scris de Stephen King, sub pseudonimul Richard Bachman. Acțiunea are loc într-o Americă distopică, totalitaristă, unde la tv rulează o emisiune de tip reality show, în care condamnați penal, numiți “fugitivi” trebuie să scape cu viață din mâinile unor ucigași profesioniști înarmați.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora