Cele mai bune filme pentru copii - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai bune filme pentru copii

Zeci de ani mai târziu, aceste clasice pentru copii rămân în amintirea lor așa cum au rămas și într-a noastră și nu o dată ne-au stârnit zâmbete sau chiar o lacrimă în colțul ochilor.
Share this article

Cele mai bune 15 filme pentru copii sunt de fapt acele filme pe care orice copil ar trebui să le vadă măcar o dată până la împlinirea vârstei de 10 ani.

Fiecare dintre noi am avut măcar un film pe care ne-am dorit să-l revedem la nesfârșit în copilărie. Aceste cele mai bune 15 filme pentru copii fac parte din acea categorie de filme de care nu te saturi niciodată, nici măcar după ce devii adult. Aceste filme devin parte din imaginația copiilor și lasă o amprentă de neșters pe măsură ce aceștia cresc.

Personajele, poveștile și chiar calitatea luminii din aceste filme rămân mult timp întipărite în mintea copiilor.

Zeci de ani mai târziu, aceste clasice pentru copii rămân în amintirea lor așa cum au rămas și într-a noastră și nu o dată ne-au stârnit zâmbete sau chiar o lacrimă în colțul ochilor.

Dar să vedem care sunt cele mai bune filme pentru copii și câte dintre ele găsim pe Netflix sau pe HBO:

The Princess Bride

Acest film de familie este unul dintre cele mai bine cotate filme ale tuturor timpurilor și, cu siguranță, unul dintre acelea ce trebuie văzute de copiii de toate vârstele. Este o poveste fantastică, plină de întâmplări magice, bazată pe cartea cu același nume de William Goldman.

Annie

Micuța orfană Annie este o fetiță foarte îndrăgită de generația de copii a anilor ’80, un clasic ce are o distribuție de excepție: Carol Burnett, Albert Finney și Aileen Quinn.

Pentru o actualizare amuzantă, puteți încerca și adaptarea contemporană din 2014 cu Jamie Foxx, Cameron Diaz și Quvenzhane Wallis.

Toy Story

Woody, Buzz și gașca i-au dat startul în acest clasic animat Pixar, despre jucării care prind viață când oamenii părăsesc camera. O poveste a jucăriilor absolut memorabilă.

Hook

Steven Spielberg reinterpretează povestea lui Peter Pan, în acest film vibrant din 1991, cu Robin Williams, Dustin Hoffmann și Julia Roberts, care îi conduce pe spectatori în Neverland alături de Tinker Bell și Băieții Pierduți. Filmul este pe HBO Go.

Willy Wonka și Fabrica de Ciocolată

Pornește alături de Charlie Bucket și bunicul Joe într-o aventură savuroasă, în timp ce vizitează  fabrica de ciocolată a lui Willy Wonka, alături de personaje de neuitat precum Augustus Gloop, Veruca Salt, Mike Teavee, Violet Beauregard și părinții lor. Este o capodoperă clasică, un musical ce trebuie musai vizionat. Pe Netflix vei găsi versiunea modernă, cu Johnny Depp în rolul principal.


Matilda

Minunata poveste a lui Roald Dahl despre o fată tânără inteligentă, cu puteri speciale, prinde viață în această adaptare de film magică, cu Mara Wilson, Danny DeVito și Rhea Perlman în rolurile principale. Un clasic disponibil pe Netflix pentru devoratorii de povești fantastice.

Spirit (Spirited Away)

De la regizorul Hayao Miyazaki și Studio Ghibli, acest clasic animat pentru copiii mai mari o urmărește Chihiro, o fetiță în vârstă de 10 ani și aventurile sale într-un parc de distracții supranatural. Filmul este pe Netflix.

Up

Carl Fredricksen, un bătrân în vârstă de 78 de ani, leagă baloane de casa sa, motiv pentru care se ridică cu tot cu ea, într-o călătorie pe calea aerului, ce-l va purta în America de sud. Ce nu știe el este că există o scurgere la bord. Un clasic Pixar, o poveste absolut impresionantă.

Mary Poppins

O schimbare a vântului aduce o nouă bonă în gospodăria Banks din Londra. Julie Andrews și Dick Van Dyke fac parte din distribuția acestui spectaculos film muzical, un clasic al cinematografiei.

Pânza lui Charlotte

Un porcușor tânăr pe nume Wilbur și un păianjen numit Charlotte Cavatica devin prieteni în adaptările amuzante (versiunea animată din 1973 și versiunea live-action 2006) ale romanului clasic semnat de E.B. White.

Jumanji

Un boardgame fermecat își eliberează magia și rănile ulterioare într-un oraș mic din America, când un frate și o soră încep să-l joace. Un clasic de aventură, cu Robin Williams, Bonnie Hunt și Kirsten Dunst. Filmul este disponibil pe Netflix.

A Little Princess

Bazat pe cartea lui Frances Hodgson Burnett, acest frumos film urmărește povestea tinerei Sara Crewe, a cărei viață este răsturnată atunci când tatăl ei o înscrie la un internat și pleacă să lupte în Primul Război Mondial.

The NeverEnding Story

O carte misterioasă prinde viață pentru un băiat pe nume Bastian. El citește despre un războinic numit Atreyu și o conducătoare cunoscută sub numele de Împărăteasa Copilului din Fantasia, un ținut aflat în asediu de către o forță întunecată numită „Nimic”.

The Lion King

Tânărul leu Simba îmbătrânește și se întoarce la grupul său pentru a-și lua locul ca drept rege în acest iubit film animat Disney. Poți savura acest minunat clasic pe HBO Go.

E.T. Extraterestrul

Când Elliot, în vârstă de 10 ani, găsește un extraterestru, poreclit E.T., în magazia familiei sale, el pornește într-o aventură minunată pentru a-și ajuta noul prieten să se întoarcă în spațiu.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora