fbpx

Căutare

Share this article

Vine frigul … sau cum ar spune John Snow “winter is coming”, așa că începem să stăm din ce în ce mai mult în casă și să ne uităm la seriale. Și evident revine întrebarea care ne frământă pe cei mai mulți dintre noi: eu la ce serial mă mai uit? HBO GO ne aduce câteva producții foarte faine la care ar trebui să ne uităm. Iar noi am făcut o listă cu cele mai bune seriale de pe HBO GO. Sunteți pregătiți de #binging?

Game of Thrones

În ultimii ani, dacă spui HBO, te gândești automat Game of Thrones. Un serial despre putere în care personaje și fire narative sunt împărțite prin toată lumea, fiecare jucându-și micul rol în cursa puterii. Un serial fenomen care a reușit să dărâme recorduri după recorduri, dezvoltându-și o bază de fani absolut incredibilă.

De ce să te uiți la serialul a cărui ultim sezon va apărea anul viitor? Datorită firului narativ și a lumilor fascinante pe care scenariștii au reușit să le descrie atât de frumos, al costumelor incredibile și mai ales pentru dragoni. Ne bucurăm de o adevărată fascinație pentru nuditate, dragoni, săbii, pentru capul lui Ned Stark şi mai ales obsesia Ariei (unul dintre cele mai frumos scrise personaje din serial) pentru răzbunarea lui, pentru mâna de fir a lui Jamie Lannister, dar și pentru relația sa păcătoasă cu sora sa. Am zis deja despre dragoni?

Dacă reușești să treci peste urâciunea lui Joffrey și uneori peste stângăciile Sansei, ajungi să cunoști și să iubești personaje puternice care în final vor ajunge să te surprindă foarte plăcut. Chiar dacă sunt complet nefericiți în mare parte, mai ales conștienți fiind că finalul … sau cel puțin iarna sunt aproape, personajele sunt foarte bine scrise, învăluite în mister și în putere. Așa că, dacă nu ai făcut-o deja, este timpul pentru un #binging. Iar dacă l-ai văzut, atunci îți recomand să îl mai vezi odată pe tot până se lansează noul sezon.

Mad Men

Lumea publicității este fascinantă nu doar pentru cei care lucrează în această industrie, ci și (sau mai ales) pentru ceilalți. Cei care nu știu să scrie mesaje comerciale și nici să deseneze logo-uri sau afișe publicitare. Pentru cei care nu știu să răspundă la pitch-uri și nici să scrie scenarii de reclame TV. Ei bine, pentru toți aceștia există Mad Men. Un serial despre începutul lumii publicității de peste ocean. Mad Men nu este doar pe lista “Cele mai bune seriale de pe HBO GO”, ci și unul dintre cele mai apreciate seriale din ultimul deceniu:

The Big Bang Theory

Dacă ești fan serial de comedie, atunci să știi că pe lista “Cele mai bune seriale de pe HBO GO” vei găsi și The Big Bang Theory. Un sitcom creat de Chuck Lorre, Bill Prady și Steven Molaro care a debutat în 2007 pe CBS. De atunci au cucerit inimile fanilor și o grămadă de premii. Iar sezonul acest este ultimul pentru serialul condus de actorul Jim Parsons.

The Big Bang Theory urmărește viața a cinci personaje care locuiesc în Pasadena, California (undeva pe lângă Los Angeles): fizicienii Sheldon Cooper (un om cu un IQ de geniu – să știți că nu e deloc ușor) și Leonard Hofstadter care locuiesc în același apartament, Penny care este o chelneriță cu aspirații de actriță (cam ca toată lumea din LA), Howard Wolowitz (inginer aerospațial) și Raj Koothrappali (astro fizician). Un serial despre viața grea a oamenilor extrem de inteligenți. Și repet, nu au deloc o viață ușoară. O să vedeți și o să amuzați uitându-vă la The Big Bang Theory.

În plus, dacă te prinde serialul, poți să treci mai departe și să te uiți și la Young Sheldon (vocea din acest serial este a lui Jim Parsons) – un serial care urmărește copilăria personajului principal din The Big Bang Theory. Și să știți că nu e deloc ușor să ai o copilărie fericită atunci când IQ-ul tău este de geniu.

Angels in America

Dacă vă era dor să vă uitați la Meryl Streep, atunci o puteți vedea în mini serial Angels in America, acolo unde joacă alături de Al Pacino, Patrick Wilson, Mary-Louise Parker sau Emma Thompson. Dacă nu te-a convins această listă de suuuuuper actori, atunci îți spun că piesa a câștigat un Premiu Pulitzwer pentru Dramă, iar atunci când a fost pusă în scenă pe Broadway a câștigat un Premiu Tony pentru Best Play. Iar în 2003 a fost adusă și pe micul ecran de către cei de la HBO.

Angels in America a fost regizat de Mike Nichols și vorbea despre viețile a șase oameni din New York care ajung să se intersecteze. Povestea este una extrem de emoționantă, poate cea mai frumoasă poveste despre SIDA. Și asta pentru Angels in America prezintă povestea lui Prior Walter, un homosexual care se luptă cu această boală cruntă în anii ’80 și care este vizitat de un înger. Serialul explorează foarte multe teme, de la politica lui Reagan, epidemia virusului HIV la toate schimbările politico-sociale din aceea perioadă. Un mini-serial eveniment la care merită să vă uitați:

Veep

Și dacă tot am vorbit despre lucruri foarte serioase, zic să trecem din nou la comedie. Dar nu orice fel de comedie. Veep este unul dintre cele mai apreciate seriale de acest gen. O satiră politică în care Julia Louis-Dreyfus face un rol absolut delicios.

Creat de scoțianul Armando Iannucci, serialul este o adaptare a producției britanice The Thick of It care urmărește acțiunile Vice Președintei (care ajunge în cele din urmă, Președintele celei mai importante țări din lume) Selina Meyer. Câștigând o grămadă de premii, serialul este foarte apreciat datorită scriiturii inteligente și a glumelor foarte bine gândite. Veep va mai avea un sezon cu șapte episoade anul viitor. Așa că până atunci ai timp să prinzi trenul din urmă. Spor la #binging.

Big Little Lies

Și dacă am început spunând că HBO s-a identificat în ultimul timp cu Game of Thrones, termind aducând în discuție Big Little Lies, producția care a reușit să aducă foarte multe premii și apreciere pentru HBO. Așa că, până începe sezonul al doilea (care ne-o aduce pe Meryl Streep în distribuție), ai timp să vezi prima parte a unuia dintre producțiile care se înscriu în mod clar pe lista de “Cele mai bune seriale de pe HBO GO”.

Nicole Kidman, Reese Witherspoon și Shailene Woodley sunt protagonistele serialului HBO, unde le interpretează pe Celeste Wright, Madeline Martha Mackenzie și Jane Chapman, trei femei cu mari probleme emoționale din Monterey, California care devin parte dintr-o investigație criminală.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO