Cele mai bune seriale TV din ultimii 25 de ani, potrivit fanilor adevărați - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai bune seriale TV din ultimii 25 de ani, potrivit fanilor adevărați

Iată un scurt rezumat, împreună cu câteva dintre comentariile noastre, despre fiecare dintre cele 10 eseriale TV despre care fanii cred că au fost cele mai bune din ultimii 25 de ani.
Share this article

În cinstea celei de-a 25-a aniversări a site-ului, Rotten Tomatoes a avut ideea unui conținut editorial oportun și a decis să ceară criticilor să aleagă cele mai bune emisiuni TV din ultimul sfert de secol, după părerea lor. Între timp, vom arunca acum o privire asupra unei versiuni diferite a aceluiași lucru – doar că, de data aceasta, vor fi fanii cei care au ales ceea ce ei cred că sunt cele mai bune seriale de televiziune din aceeași perioadă de timp.

Puteți citi mai multe despre clasamentul comandat de Rotten Tomatoes chiar aici. Iată un scurt rezumat, împreună cu câteva dintre comentariile noastre, privind fiecare dintre cele 10 seriale TV despre care fanii cred că au fost cele mai bune din ultimii 25 de ani.

#10 Dark (Netflix)

Acesta este probabil cel mai bun serial TV de pe Netflix de care îndrăznesc să spun că mulți dintre voi nu ați auzit niciodată.

Dark, cu 3 sezoane, care a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Toronto din 2017, este un cult favorit care a fost creat de showrunnerii premiați Baran bo Odar și Jantje Friese. Acțiunea are loc într-un oraș german din zilele noastre, iar doi copii au dispărut – o întorsătură a evenimentelor care expune viețile duble și relațiile dintre patru familii.

Există 10 episoade de o oră de vizionat, care iau o turnură din ce în ce mai supranaturală – făcând legătura cu același oraș, cu zeci de ani mai devreme. Rămâi cu el și îți promit că acest serial îți va răsplăti bine răbdarea.

Cele mai bune seriale TV: #9 Lost (ABC)

Trecând mai departe, ajungem la Lost – unul dintre serialele mele preferate din toate timpurile, care, sincer, cred că ar trebui să fie mai sus de locul 9. În orice caz, drama de șase sezoane a postului ABC despre prăbușirea unui zbor comercial pe o insulă misterioasă este atât de bună încât au trecut 13 ani de când a fost difuzat finalul, iar eu încă nu am reușit să uit multe dintre cele mai memorabile scene și citate din serial. De asemenea, mă trezesc în mod constant măsurând noile seriale în raport cu acesta dacă se aventurează cât de cât pe teritoriul călătoriilor în timp sau al supranaturalului (a la Manifest de la Netflix).

Lost a fost unul dintre primele seriale cu adevărat grozave pe care îmi amintesc că le-am urmărit în mod repetat, deoarece atât de mulți fani ca mine au fost prinși în mitologia bogată și complexă a serialului. Existau bloguri dedicate analizării celor mai mici detalii din serial și, deși Lost nu este cu siguranță perfect, rezistă foarte bine testului timpului, atât de mult încât cred că „voi toți, toată lumea” care nu l-ați văzut încă, trebuie să vă îndreptați imediat această greșeală.

#8 Succession (HBO)

De la început până la sfârșit, Succession de la HBO a fost, probabil, unul dintre cele mai constant incomode show-uri TV pe care le-am urmărit vreodată. Presupun că aceasta a fost într-un fel ideea – că fericirea poate încă să se sustragă unei vieți de privilegii. Succession a fost cea mai plăcută dramă familială mizerabilă care a onorat vreodată micul ecran și a beneficiat, de asemenea, de o scriere strălucită și de glume și replici memorabile, precum și de noutatea de a urmări o dinastie mediatică de tip Murdoch care practic se destramă din interior.

Cele mai bune seriale TV: #7 The Wire (HBO)

Nicio listă a celor mai bune emisiuni TV din ultimii 25 de ani nu ar putea fi completă fără includerea serialului The Wire, saga criminalistică a creatorului David Simon, care se desfășoară în Baltimore și urmărește povești interconectate care implică traficanți de droguri, poliție, politicieni și mass-media.

Conform HBO: „În orașul Baltimore, există băieți buni și băieți răi. Uneori ai nevoie de mai mult decât de o insignă pentru a-i deosebi. Acest serial dramatic extrem de realist și total lipsit de ocolișuri relatează capriciile criminalității, ale forțelor de ordine, ale politicii, ale educației și ale mass-mediei din Baltimore, urmărind o echipă de polițiști și pe criminalii pe care îi urmăresc.”

#6 Better Call Saul (AMC)

Rar este serialul spinoff de televiziune sau de film care se dovedește a fi mai impresionant decât originalul – și mai rar, este spinoff-ul care îți schimbă complet impresia și înțelegerea originalului, așa cum face spinoff-ul prequel Better Call Saul după ce ai urmărit Breaking Bad.

În primul, urmărim eforturile avocatului Jimmy McGill, inițial serios și ocazional încrucișat, de a încerca să urmeze o carieră respectabilă în profesia de avocat, dar care se lovește de obstacole și uși închise una după alta. Așa că își duce abilitățile în singurul loc în care simte că sunt apreciate: În lumea interlopă a infractorilor. Și, se pare că Jimmy este cel care, de fapt, îl descoperă pe Walter White, într-o măsură care nu era deloc clară pentru telespectatorii Breaking Bad – adăugând o nouă dimensiune poveștii originale.

Cele mai bune seriale TV: #5 Stranger Things (Netflix)

Următoarea intrare pe lista noastră cu cele mai bune seriale TV în opinia fanilor nu este o surpriză, deoarece este serialul Netflix pe care cred că marea majoritate a abonaților l-ar include probabil pe o astfel de listă.

Stranger Things a explodat în conștiința populară datorită combinației sale geniale de nostalgie a anilor ’80 cu o poveste cu tentă supranaturală, precum și a unei găști adorabile de tineri prieteni care fac echipă pentru a ajunge la capătul unor mistere stranii, dimensiuni paralele și creaturi înfiorătoare. Serialul, unul dintre cele mai mari din toate timpurile pentru Netflix, conform datelor din Top 10 la nivel global, are în prezent patru sezoane de care vă puteți bucura – deși, ca urmare a grevelor în curs de desfășurare la Hollywood, există estimări potrivit cărora cel de-al cincilea și ultimul sezon din Stranger Things ar putea fi disponibil pentru streaming abia în 2025, cel mai devreme.

#4 The Office (NBC)

Cine ar fi crezut că un mockumentary de o jumătate de oră despre un birou regional plictisitor al unei companii de furnizare a hârtiei din Scranton, Pennsylvania, va amesteca inimă, umor și patetism pentru a ajunge la sfârșitul celor nouă sezoane ca fiind unul dintre cele mai mari show-uri TV din istorie?

Cumva, remake-ul NBC al versiunii britanice The Office, condusă de Ricky Gervais, a reușit să spună ceva semnificativ despre muncă și despre frumusețea unei vieți obișnuite – amestecat cu toată absurditatea care i-a făcut pe fani să o iubească și mai mult. Cum ar fi cuvintele încrucișate ale lui Stanley; Ziua Pretzelului; Let’s Get Ethical, Ethical; „Sala de conferințe, cinci minute”; „Furtul de identitate nu este o glumă”; Mose; Urșii, bătăile și Battlestar Galactica. Dacă știi, știi.

Cele mai bune seriale TV: #3 The Sopranos (HBO)

HBO își continuă dominația în această listă a celor mai bune emisiuni TV, așa cum au fost alese de fani, cu încă două dintre cele mai mari drame de prestigiu din toate timpurile.

În saga criminală de neuitat a creatorului David Chase, regretatul James Gandolfini joacă rolul lui Tony Soprano – un soț și tată, precum și un șef al mafiei care decide să urmeze o terapie. Există atât de multă afecțiune reziduală pentru serial de la finalul său din 2007, încât în 2021 a fost lansat The Many Saints of Newark, un film prequel Sopranos în care fiul lui Gandolfini joacă o versiune mai tânără a lui Tony care crește în timpul uneia dintre cele mai tumultoase perioade din istoria orașului Newark, New Jersey.

Dacă doriți să revedeți serialul, co-stelele din Sopranos, Michael Imperioli și Steve Schirripa, sunt gazdele podcastului Talking Sopranos (acum încheiat), care este descris ca fiind podcastul definitiv de revizionare a serialului.

#2 Game of Thrones (HBO)

Adaptarea de opt sezoane a lui HBO a cărții „A Song of Fire and Ice” a lui George R.R. Martin a fost, pentru o vreme, un serial TV atât de important, încât aproape fiecare streamer s-a întrecut în a încerca să obțină propria versiune a Game of Thrones.

Serialul, semnat de realizatorii David Benioff și D.B. Weiss, a adus fantezia înaltă pe micul ecran, captivând telespectatorii cu luptele pentru putere dintre familiile de pe continentul fictiv Westeros. Peste tot a planat o luptă nesfârșită pentru Tronul de Fier, iar construcția complexă a lumii, care ne-a oferit totul, de la dragoni la White Walkers, a ajutat ca acest serial să fie atât de popular încât HBO a început să cântărească mai multe prequel-uri și seriale secundare.

Cele mai bune seriale TV: #1 Breaking Bad (AMC)

În cele din urmă, ajungem la locul 1 în clasamentul nostru ales de fani al celor mai bune seriale TV din toate timpurile – și următorul serial, din întâmplare, se întâmplă să fie, de asemenea, alegerea nr. 1 și din partea criticilor.

Personal, mi-a plăcut mai mult seria prequel a spinoff-ului Breaking Bad decât episodul OG al francizei, deoarece originalul este mult mai întunecat. Dar am înțeles; Walter White a fost un antierou pentru toate timpurile, iar interpretarea lui Bryan Cranston a profesorului de chimie de la liceul public transformat în gangster în vârful unui imperiu al drogurilor nu a fost niciodată mai puțin fermecătoare. Același lucru a fost valabil, desigur, și pentru personajele secundare convingătoare, inclusiv pentru toți, de la Jesse Pinkman, protejatul lui Walter, la Gus Fring, regele drogurilor, și Mike Ehrmantraut, un asasin plătit. Televiziunea despre oameni răi nu are de ce să fie atât de bună.

Citește și: Cele mai urmărite seriale din toate timpurile care au schimbat lumea televiziunii

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora