fbpx

Căutare

Share this article

Ce poate fi mai romantic decât să pleci de Valentine`s Day, împreună cu partenerul, într-o minivacanţă în care să vă bucuraţi de iubirea voastră într-un peisaj nou, departe de griji şi lucruri care v-ar putea distrage de la celălalt? Iar hotelierii ştiu asta, aşa că se întrec în oferte dedicate celor care vor să sărbătorească în acest fel. Aşa că am căutat să vedem care sunt cele mai bune şi avantajoase destinaţii pentru un city break reuşit de Valentine`s Day. Ca în multe cazuri, last minute-urile sunt de aur.

Paris – 250 euro/persoană

Cum era de aşteptat, oraşul îndrăgostiţilor este şi cea mai scumpă destinaţie de pe lista noastră. Am descoperit însă o ofertă last minute care merită luată în calcul.

Pentru 250 de euro de persoană primeşti biletul de avion dus-întors, cu toate taxele incluse şi 3 nopţi de cazare la un hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus. E adevărat că nu poţi vedea tot Parisul în numai 3 zile, dar poţi alege în funcţie de interesele comune şi chiar ai de unde alege.

Sunt peste 300 de muzee în oraş, unul mai interesant ca altul, dar poţi considera o parte importantă din Paris drept un muzeu în aer liber, aşa că poţi doar să-ţi ţii partenerul de braţ şi să vă plimbaţi de-a lungul Senei, prin romanticele Grădini Trocadero sau să-i declari dragostea în vârful Turnului Eiffel. O croazieră pe Sena este şi ea de pus pe listă pentru un city break de Valentine`s Day, poate o cină la celebrul Moulin Rouge sau o vizită la Versailles, la Catedrala Notre-Dame sau Basilica Sacre-Coeur.

Lisabona – 175 euro/persoană

Lisabona este şi ea o destinaţie bună pentru a-i şopti iubitului sau iubitei dragostea pe care i-o porţi. Sau poţi chiar să strigi în gura mare. Acolo sigur nu se va uita lumea ciudat la tine pentru că faci asta.

Poţi ajunge acolo, de Valentine`s Day, cu doar 175 de euro de persoană, preţ în care ai incluse avionul şi 3 nopţi de cazare la un hotel de 3 stele, plus mic-dejun. Odată aruncat bagajul în cameră, puteţi lua la pas străduţele fermecătoare ale oraşului. Atmosfera boemă vă va face să vă priviţi partenerul cu şi mai multă pasiune.

Puteţi merge la un concert de fado, să vă plimbaţi pe malul fluviului Tejo, să faceţi poze la Castelo de S Jorge, să mâncaţi pasteis de nata în timp ce paşii vă poartă în cartierul Belem. Turnul cu acelaşi nume şi Mănăstirea Jeronimos sunt şi ele obiective pe care ar trebui să le vizitaţi, iar cel mai vechi cartier din Lisabona, Alfama, merită şi el să-i dedicaţi cel puţin câteva ore.

Praga – 235 euro/persoană

Praga este unul dintre oraşele acelea în care te plimbi, te tot plimbi şi nu te mai saturi de el. Şi cât de frumos e să împărtăşeşti sentimentele astea cu cel cu care-ţi împarţi şi viaţa!

Un city break de Valentine`s Day la Praga costă 235 de euro de persoană în această perioadă, preţul acoperind avionul dus-întors, dar şi cazare cu mic-dejun pentru 3 nopţi, la hotel de 3 sau 4 stele.

Odată ajunşi acolo puteţi să vă pierdeţi pe străduţele pietruite din oraşul vechi, să vizitaţi castelul ce-l străjuiește, să admiraţi Praga de sus, din parcul Vitkov, să vă sărutaţi pe Podul Carol sau să mergeţi într-o croazieră cu cină pe râul Vltava.

Viena – 115 euro/persoană

La un preţ mult mai prietenos puteţi alege o escapadă într-un alt oraş care musteşte de istorie şi romantism, Viena. Cu avioul şi cazarea la hotel de 3 sau 4 stele incluse în banii ăştia, vei putea profita din plin de minunăţiile pe care ţi le aşterne la picioare capitala Austriei.

Plimbaţi-vă pe aleile de la Schonbrunn sau Muzeul Belvedere, urcaţi în turnul Stephansdom, beţi o cafea la Glorieta, urcaţi în Turnul Dunării şi luaţi un loc în roata uriaşă din Prater. Mergeţi la un concert sau chiar la un bal pentru o atmosferă completă şi de neuitat şi puteţi încheia una dintre seri cu o plimbare cu caleaşca trasă de cai.

Milano – 140 euro/persoană

Şi Italia este o variantă bună şi la îndemână pentru un city break romantic şi avantajos. Avionul şi 3 nopţi de cazare la hoteluri de 3 sau 4 stele are în ofertele last minute preţ de 140 de euro de persoană.

Mergeţi în Piaţa Domului şi urcaţi pe acoperişului celei mai mari catedrale gotice din lume, pentru o panoramă de vis asupra întregului oraş. Plimbaţi-vă apoi prin curtea Castelului Sfozesco – merită să-l şi vizitaţi, dacă tot sunteţi acolo, admiraţi Cina cea de taină a lui da Vinci şi luaţi unul dintre cele mai vechi tramvaie din lume pentru un tur al obiectivelor principale din Milano. Puteţi apoi să vă plimbaţi de-a lungul canalelor oraşului, bucurându-vă astfel şi de o atmosferă mai liniştită, neobişnuită pentru o metropolă.

Imaginile din acest articol ne-au fost furnizate de depositphotos.com.

Citește și: Top cadouri pentru partener de Ziua Îndrăgostiţilor sau Dragobete – LIFE.ro
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO