Căutare

Share this article

Elveția este destinația perfectă pentru o vacanță la schi, pentru că este țara care oferă “totul”: pârtii excepționale, hoteluri superbe, peisaje care taie răsuflarea și servicii impecabile. În cele mai multe stațiuni elvețiene este interzisă intrarea cu mașina, însă transportul în zonă este ultimul lucru de care trebuie să vă faceți griji. Zeci de instalații de transport pe cablu vă duc oriunde vă doriți. Iată care sunt considerate cele mai bune stațiuni de schi din Elveția:

Cele mai bune stațiuni de schi din Eleveția

Cele mai bune stațiuni de schi din Elveția:  Laax

Cu patru snowparkuri, mângâiate de razele soarelui, și cu pârtii de schiat care însumează 235 km, dintre care cea mai lungă are 17 km, Laax este destinația ideală mai ales pentru pentru cei care practică snowboardingul. Însă nici schiorii care ajung aici nu sunt dezamăgiți: găsesc pârtii de toate gradele de dificultate, la care se poate ajunge cu 30 de instalații de transport pe cablu – telecabine, teleschiuri și telescaune. Schiorii avansați își pot testa abilitatea pe celebra pârtie neagră Fatschas, de la Piste am Crap Sogn Gion. Cu adevărat spectaculos este să cobori cu schiurile din vârful ghețarului Voab: priveliștile sunt uluitoare. Snowboarderii practicanți de freeriding vor fi încântați de pârtiile găsite.

Domeniul schiabil Laax este format din trei sate Laax, Flims și Falera, fiecare unic în felul său, cu stiluri diferite, de la rustic la modern. Dacă îți place atmosfera mai tradițională, atunci poți alege Laax Dorf, iar dacă vrei un hotel de lux Flims Waldhaus este locul potrivit.

Cele mai bune stațiuni de schi din Elveția: Saas-Fee

Saas este o destinație perfectă pentru întreaga familie. Atât practicanții de snowboard, cât și schiorii vor găsi aici tot ceea ce își doresc. În Saas sunt două snowparkuri și în jur de 100 de km de pârtie. Odată ajuns aici, e obligatoriu să iei telecabina “Metro alpin”, care îi duce pe schiori la 3500 m altitudine, pe Mittelallalin, un loc cunoscut pentru restaurantul rotativ plasat acolo, care oferă o priveliște extraordinară. Un pic mai jos se află și gigantul pavilion de gheață de 5000 m², de unde ai o perspectivă superbă asupra ghețarului Fee.

Deoarece este plasată la o atitudine mare, în stațiunea Saas-Fee este plin sezon de schi din noiembrie până la sfârșitul lui mai. Pe ghețarul Fee se poate schia chiar și vara. La pârtii se ajunge cu 21 de instalații pe cablu. Pârtiile sunt pentru toate gradele de dificultate.

Cele mai bune stațiuni de schi din Elveția: Zermatt

Stațiunea Zermatt este un adevărat paradis al schiorilor, cu 360 km de pârtie. Deoarece zona schiabilă este plasată la 3900 m altitudine, în Zermatt se pot practica sporturile de iarnă de la sfârșitul lui noiembrie până primăvara târziu.  Vara, pasionații de schi pot merge pe ghețarul Theodul, unde se pot bucura de 20 km de pârtie. Domeniul schiabil este împărțit în trei zone  – Matterhorn Glacier Paradise, Rothorn și Gornergrat, cu pârtii pentru toate gusturile, vârstele și nivelurile.

Cel mai frumos mod de a ajunge în Zermatt este cu Glacier Express, un tren care te duce prin inima munților, oferindu-ți priveliști care îți taie respirația: trece prin văi adânci, traversează 91 de tuneluri, 291 de poduri și trecătoarea Oberalp.

Cele mai bune stațiuni de schi din Elveția: Engelberg

Această stațiune din Alpii Elvețieni dispune de 82 km de pârtie și este cunoscută pentru posibilitățile pe care le oferă șchiorilor care preferă traseele nemarcate. La pârtii se ajunge ușor cu cele 24 de instalații de transport pe cablu. Majoritatea părțiilor sunt pentru intermediari și avansați, existând foarte multe pârtii roșii în stațiune. Nu trebuie ratată o plimare cu telecabină Rotair at Stand, care se învârte 360 de grade pentru a oferi o priveliște de basm. Aceasta ajunge la 3028 m, pe vârful Klein Titlis.

Cele mai bune stațiuni de schi din Elveția: Wengen

Wengen este o zonă atât de frumoasă încât îți dorești să revii. Este apreciată atât iarna, pentru sporturile de sezon, dar și vara pentru turismul rurar și peisajele de basm. Situată la 1274 m altitudine, stațiune elvețiană Wengen are 135 km de pârtie și este preferată în general de începători, având trasee destul de ușoare.

Cele mai bune stațiuni de schi din Elveția: St Moritz

Cu 350 de km de pârtie, St Moritz este una dintre cele mai celebre stațiuni de schi din Europa, preferată de vedete și VIP-uri. Este locul unde își petrec adesea vacanțele de iarnă Prințul William și fratele său, Harry. Hoteluri de lux, servicii impecabile, prețuri pe măsură. Însă sunt puține locuri care să ofere ceea ce pune la dispoziție zona St. Moritz: de la pârtii pentru toate nivelurile, la viața de noapte, distracție, restaurante

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO