Cele mai bune western-uri de pe Netflix în acest moment - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai bune western-uri de pe Netflix în acest moment

Fie că sunteți în căutarea a ceva în tiparul clasic sau a ceva modern, am adunat o listă cu cele mai bune filme western de pe Netflix.
Share this article

La un moment dat, westernurile erau la fel de omniprezente la Hollywood precum astăzi sunt filmele cu supereroi. Studiourile le produceau an de an, unele mai bune decât altele, dar după un anumit punct, genul s-a stins. Ceea ce este păcat, pentru că este unul dintre cele mai frumoase și mai convingătoare genuri din istoria filmului. Dar continuă să trăiască în era streaming-ului! Fie că sunteți în căutarea a ceva în tiparul clasic, a ceva modern sau a ceva între cele două, am adunat o listă cu cele mai bune filme western de pe Netflix în acest moment.

Derbedeii din High Plain

High Plains Drifter (1973) are o intrigă clasică de western: un Străin (Clint Eastwood) intră călare într-un mic oraș minier numit Lago și, după ce îi învinge pe campionii de arme, este angajat de oraș pentru a-i proteja. Cu toate acestea, comunitatea are un secret, iar când nelegiuiții sunt pe drum căutând să se răzbune pe oraș, oamenii din Lago trebuie să-l convingă pe Străin să îi protejeze.

Pe lângă faptul că îl are în rolul principal pe Clint Eastwood (Million Dollar Baby), filmul a fost regizat tot de el.

Filme western pe Netflix: Silverado

Westenul Silverado din 1985 spune povestea unui grup de prieteni care se adună pentru a îndrepta greșelile care se întâmplă într-un orășel. Filmul, care are loc în anul 1880, are o distribuție incredibilă de actori principali, printre care Kevin Kline (Wild Wild West), Scott Glenn (The Hunt For Red October), Rosanna Arquette (Pulp Fiction), John Cleese (A Fish Called Wanda), Kevin Costner (Dances With Wolves), Brian Dennehey (Cocoon), Danny Glover (Lethal Weapon) și Jeff Goldblum (Jurassic Park).

Silverado a fost regizat de Lawrence Kasdan (The BigChill) și a fost scris de Lawrence și de fratele său, Mark Kasdan (In The Land of Women). La lansare, westernul a fost lăudat de critici, care au apreciat natura epică a filmului, scenele de luptă elaborate și cadrele cu aspect superb. Filmul a fost nominalizat pentru cel mai bun sunet la Premiile Oscar din 1986, precum și pentru cea mai bună coloană sonoră originală, realizată de Bruce Broughton (Lost In Space).

Puterea câinelui

Scris și regizat de cineasta neozeelandeză Jane Campion și bazat pe romanul omonim din 1967 al lui Thomas Savage, The Power of the Dog îl are în rolul lui Benedict Cumberbatch în rolul lui Phil Burbank, un fermier intimidant, seducător și afectat emoțional din Montana anului 1925, a cărui autoritate este pusă în pericol odată ce fratele său George (Jesse Plemons) îi face cunoștință cu soția sa Rose (Kirsten Dunst) și cu fiul acesteia, Peter (Kodi Smit-McPhee). Acest western psihologic îl forțează pe Phil, închis în sine din punct de vedere emoțional, să se confrunte cu relațiile sale din trecut, să se lupte cu masculinitatea sa și să se împace cu tot ceea ce a pierdut. Filmul este în prezent nominalizat la 12 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, regizor și actor pentru cele patru vedete principale.

Filme western pe Netflix: Cuptorul

The Furnace are aspectul și senzația unui western american clasic, dar adaugă un plus de picanterie, fiind plasat în outback-ul australian din anii 1890, ceea ce permite filmului să prezinte politica subreprezentată a goanei după aur din Australia de Vest, care a afectat mulți imigranți care au călătorit din Orientul Mijlociu, precum și nativii aborigeni prinși în mijlocul tuturor luptelor locale pentru bogăție. Povestea principală urmărește o pereche de frați cameleoni care dau peste două lingouri de aur furate, ceea ce îi obligă să fugă de echipa Gold Squad a poliției australiene cu ajutorul aborigenilor. Este o călătorie prin bogata istorie culturală a țării de jos, plină de o minunată pleiadă de personaje pline de culoare.

R.I.P.P.D. 2: Rise of the Damned (Răsăritul damnaților)

Oricine își iubește western-urile cu un pic mai mult de forță va dori să se încalece pentru R.I.P.P.D. 2: Rise of the Damned. Fiind un prequel, filmul are loc la sfârșitul anilor 1800 în Vechiul Vest american și servește ca o poveste de origine pentru șeriful Roy Pulsipher, care a fost adus la viață anterior de tipul însuși, Jeff Bridges (The Big Lebowski). Acum, Jeffrey Donovan (Burn Notice) preia rolul de vânător de spirite nou recrutat de R.I.P.D. și se pregătește să lupte cu legiunile iadului pentru a salva omenirea. Filmul este un butoi de distracție cu o mulțime de hijinks supranaturale.

Filme western pe Netflix: Autostopiștii

Cu Kevin Costner și Woody Harrelson în rolurile principale, The Highwaymen este o dramă polițistă despre sfârșitul faimoșilor jefuitori de bănci Bonnie și Clyde. Regizat de John Lee Hancock, The Highwaymen dezvăluie povestea adevărată și nespusă a foștilor Texas Rangers (Costner și Harrelson) care, în cele din urmă, i-au urmărit și i-au oprit pe violenții infractori. Cu Kathy Bates și John Carroll Lynch în rolurile principale, The Highwaymen dezvăluie o perspectivă neexplorată, descriind vânătoarea complicată a detectivilor de oțel ai forțelor de ordine într-un film a cărui realizare a durat zeci de ani. Cu un ton inteligent de thriller, The Highwaymen este o abordare incitantă a poveștii hoților legendari.

Cowboy de beton

Concrete Cowboy este un western american modern, bogat și bine realizat, regizat de Ricky Staub, care a scris scenariul împreună cu Dan Walser. O poveste fictivă despre un băiat rebel (Caleb McLaughlin) care își petrece vara cu tatăl său înstrăinat (Idris Elba) în Pennsylvania, Concrete Cowboy nu se bazează doar pe un roman de Greg Neri, ci este puternic inspirat și de un grup real de cowboy negri din Philadelphia. Cu interpretări ale actorilor Jharrel Jerome, Clifford „Method Man” Smith și Lorraine Toussaint, Concrete Cowboy îi plasează pe membrii reali ai clubului de echitație urbană Fletcher Street în roluri secundare în film, permițându-le să exprime probleme reale și să ofere autenticitate unui film profund.

Filme western pe Netflix: Longmire

Longmire este un thriller polițist contemporan, curajos, despre șeriful tulburat al comitatului Absaroka, Wyoming. Longmire este un bărbat recent văduv care trebuie să se împace cu durerea sa în timp ce încearcă să își reia munca de a servi și proteja. Cu Robert Taylor în rolul șerifului sarcastic și tulburat, Longmire explorează răscumpărarea și a doua șansă. Șeriful Longmire urmărește infractorii cu ajutorul unei echipe în care se află Lou Diamond Phillips și incomparabila Katee Sackhoff (Battlestar Galactica) într-un rol cuprinzător care îi permite să expună cu adevărat toate profunzimile emoțiilor umane. Cu aventură, spirit sec și dreptate, Longmire este o călătorie plăcută.

Fără Dumnezeu

O miniserie slabă și rea, care nu trage niciun pumn, Godless este un western solid care nu se teme să sfideze tropiile narative, în timp ce conține în continuare o mulțime de violență tipică unei lumi fără lege. Plasat în 1884, filmul urmărește un nelegiuit care se adăpostește într-un orășel din New Mexico, care a devenit în întregime condus de femei după ce un accident minier i-a ucis pe toți bărbații. Este un serial curajos și incredibil de bine jucat, Merritt Wever dovedindu-se a fi una dintre cele mai remarcabile în fiecare scenă pe care o primește. Nu divaghează și nu îți pierde timpul, deoarece construiește din plin frumusețea cadrului în fiecare peisaj, fără să se ferească de urâțenia temelor sale. În momentul în care ajunge la o concluzie explozivă a unui schimb de focuri exploziv, ești complet investit în supraviețuirea personajelor și în lumea pe care și-au construit-o. A fost în mare parte adormit, ceea ce nu face decât să fie cu atât mai atrăgător să îl descoperi singur.

Filme western pe Netflix: The Hateful Eight

După cum sugerează și titlul, The Hateful Eight este un film, ei bine, plin de ură. Nu este pentru cei slabi de inimă, deoarece al doilea western complet al lui Tarantino reunește practic opt personaje josnice și te prinde pe tine, spectatorul, într-o cameră cu ele timp de trei ore. În acest sens, este un fel de test de rezistență și, de fapt, v-aș putea sugera să vizionați mai degrabă „versiunea extinsă” a filmului de pe Netflix, care îl împarte în capitole și include destul de multe secvențe noi supravegheate de Tarantino însuși. În ceea ce privește faptul că este un western, acesta este în genul lui Stagecoach, deoarece plasează diverse personaje într-un cadru restrâns și lasă drama să se desfășoare. Dar, așa cum am spus, acesta este un film urât, plin de oameni urâți, așa că nu vă așteptați să încurajați un „erou”. Aceștia opt sunt cât se poate de putrezi.

Foto: Depositphotos

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora