Fanii au ales: cele mai bune seriale din ultimii 25 de ani - LIFE.ro
Mergi la conținut

Fanii au ales: cele mai bune seriale din ultimii 25 de ani

Iată lista celor mai bune 10 seriale conform ratingului acordat de Rotten Tomatoes.
Share this article

Această listă a celor mai bune seriale TV din ultimii 25 de ani reprezintă opiniile combinate a mii de fani ai televiziunii cu privire la serialele care au fost cele mai importante din ultimele două decenii.

Pe măsură ce televiziunea continuă să evolueze, captivând publicul cu poveștile sale diverse și personajele sale captivante, fanii continuă să evalueze și să compare calitatea emisiunilor TV. În ultimii 25 de ani, o multitudine de seriale remarcabile au apărut pe ecranele noastre, lăsând o amprentă de neșters asupra culturii populare. De la drame revoluționare la comedii haioase, aceste emisiuni au rezonat cu telespectatorii, câștigând laude.

Iată lista celor mai bune 10 seriale conform ratingului acordat de Rotten Tomatoes.

10. Six Feet Under (2001)

Plin de ironie și umor negru de situație, serialul abordează subiectul morții prin ochii familiei Fisher, care deține și operează o casă funerară în Los Angeles. Peter Krause joacă rolul lui Nate, care devine cu reticență partener în casa funerară după moartea tatălui său.

9. Cele mai bune seriale: LOST (2004)

Supraviețuitorii zborului Oceanic 815 se aflau la 2.000 de kilometri de la curs atunci când s-au prăbușit pe o insulă luxuriantă și misterioasă. Fiecare persoană posedă un secret șocant, dar nu au nimic în fața insulei în sine, care adăpostește un sistem de securitate monstruos, o serie de buncăre subterane și un grup de supraviețuitori violenți ascunși în umbră.

8. Succesiunea (2018)

Deși nu intenționează să se retragă de la conducerea Waystar Royco, conglomeratul media internațional controlat de familia sa, patriarhul în vârstă Logan Roy se gândește la ceea ce îi rezervă viitorul. A zăbovit în lumina reflectoarelor mai mult decât credea chiar el că va face, iar acum membrii familiei vor să conducă compania așa cum consideră ei că este potrivit. În ciuda celui mai bine pus la punct plan de succesiune, temperamentele se aprind în legătură cu intențiile lui Logan. Kendall Roy, fiul cel mare al lui Logan din a doua căsătorie și președinte de divizie în cadrul firmei, este moștenitorul aparent. În timp ce Kendall încearcă să-și consolideze eventuala preluare, el și ceilalți trei copii Roy se confruntă cu o alegere dificilă, pe măsură ce controlul companiei și loialitatea familiei se ciocnesc.

7. The Leftovers (2014)

Într-un cataclism global, „Plecarea bruscă”, 140 de milioane de oameni au dispărut fără urmă. Trei ani mai târziu, locuitorii din Mapleton, N.Y., încearcă să își mențină echilibrul atunci când noțiunea de „normal” nu se mai aplică. Durerea intensă a divizat familiile și a transformat credința în cinism, paranoia și nebunie, determinându-i pe unii dintre cei traumatizați să se alăture Rămășiței Vinovate, un grup asemănător unui cult. Kevin Garvey, un șef de poliție asediat, trebuie să mențină pacea între orășeni și cult, o sarcină îngreunată de grija pentru copiii săi. Fiica sa alternează între apatie și rebeliune, iar fiul său capricios se împrietenește cu un profet carismatic. „The Leftovers” se bazează pe best-seller-ul lui Tom Perrotta, care este unul dintre producătorii executivi ai serialului.

6. Better Call Saul (2015)

Breaking Bad a fost incredibil, așa că atunci când a fost anunțat un prequel, fanii au fost pe bună dreptate ezitanți. Dar Better Call Saul, creat tot de Vince Gilligan și Peter Gould, a reușit să dea lovitura. Serialul urmărește transformarea lui Jimmy McGill, un avocat mărunt care se străduiește să se descurce, în avocatul criminalist Saul Goodman, compromis din punct de vedere moral și flamboaiant. Bob Odenkirk joacă rolul lui Jimmy McGill/Saul Goodman, oferind o interpretare nuanțată și captivantă, care prezintă evoluția personajului de-a lungul timpului.

De asemenea, serialul prezintă performanțe remarcabile din partea lui Jonathan Banks în rolul lui Mike Ehrmantraut, Rhea Seehorn în rolul lui Kim Wexler și Giancarlo Esposito în rolul lui Gus Fring, printre alții. Better Call Saul oferă o explorare mai profundă a universului Breaking Bad și aruncă lumină asupra originilor unora dintre cele mai emblematice personaje ale sale. Serialul a fost aclamat pe scară largă de critici, câștigând mai multe distincții, inclusiv premiul Primetime Emmy pentru cel mai bun actor principal într-un serial dramatic pentru Bob Odenkirk. Better Call Saul este prequel-ul pe care fanii îl meritau.

5. Cele mai bune seriale: Stranger Things (2016)

În momentul în care povestea lui Stranger Things se va încheia, serialul s-ar putea să se claseze mult mai sus în această listă. Creat de frații Duffer Brothers pentru gigantul de streaming Netflix, Stranger Things este o poveste despre prietenie, distrugere și groază. Plasat în orașul fictiv Hawkins, Indiana, serialul urmărește un grup de prieteni – Eleven (Millie Bobby Brown), Mike (Finn Wolfhard), Dustin, Caleb, Will, Max, Nancy, Steve, Jonathan, Jim și Joyce (Winona Ryder) – în timp ce se confruntă cu un coșmar supranatural. Văzând cum grupul încearcă să învingă un Demogorgon nu se va plictisi niciodată.

4. Mad Man (2007)

În New York-ul anilor ’60, Don Draper, masculul alfa, se luptă să rămână în vârful ierarhiei în lumea presantă a firmelor de publicitate de pe Madison Avenue. Pe lângă faptul că este unul dintre cei mai buni agenți de publicitate din domeniu, Don este și un familist, tatăl unor copii mici.

3. Cele mai bune seriale: The Sopranos (1999)

Creatorului David Chase ar trebui să i se mulțumească în mod regulat pentru că ne-a adus această capodoperă. În jurul lui Tony Soprano (regretatul James Gandolfini), serialul se scufundă în dificultățile cu care se confruntă Soprano în timp ce încearcă să-și echilibreze viața de acasă cu responsabilitățile sale de șef mafiot de rang înalt. Scrisul și producția fantastică sunt depășite doar de distribuția stelară.

Pe lângă prestația epică a lui Gandolfini, serialul a fost impulsionat de nume precum Edie Falco (Carmela Soprano), Lorraine Bracco (Dr. Melfi), Michael Imperioli (Christopher), Steven Van Zandt (Silvio), Tony Sirico (Paulie „Walnuts”) și Dominic Chianese (Junior Soprano). Gandolfini și Falco au câștigat trei premii Emmy pentru cel mai bun actor și, respectiv, cea mai bună actriță – iar serialul a câștigat 21 de premii în total.

2. Game of Thrones (2011)

Seria de cărți best-seller a lui George R.R.R. Martin, „A Song of Ice and Fire” (Cântec de gheață și foc), este transpusă pe ecran, HBO scufundându-și dinții considerabili în această epopee fantasy medievală. Este vorba despre descrierea a două familii puternice – regi și regine, cavaleri și renegați, mincinoși și oameni cinstiți – care joacă un joc mortal pentru controlul celor Șapte Regate din Westeros și pentru a se așeza în vârful Tronului de Fier. Martin este creditat ca producător co-executiv și unul dintre scenariștii serialului, ale cărui locații de filmare includ Irlanda de Nord, Malta, Croația și Spania.

1. Cel mai bun serial: Breaking Bad (2008)

Blândul profesor de chimie de la liceu Walter White crede că viața lui nu poate fi mai rea de atât. Salariul său abia îi permite să se descurce, o situație care nu se va îmbunătăți odată ce soția sa însărcinată va naște, iar fiul lor adolescent se luptă cu paralizia cerebrală. Dar Walter este uimit când află că are cancer în fază terminală. Dându-și seama că boala sa îi va ruina probabil familia din punct de vedere financiar, Walter face o încercare disperată de a câștiga cât mai mulți bani în timpul pe care îl mai are la dispoziție, transformând o rulotă veche într-un laborator de metamfetamină pe roți.

Citește și: 10 seriale de pe Netflix pe care să nu le pierdem în 2024

Foto: RottenTomatoes

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora