fbpx

Căutare

Share this article

Cineva ar spune „Mare e grădina Domnului…”, însă, se pare că unele dintre cele mai ciudate legi din lume chiar sunt necesare în țările unde au fost adoptate.

Dacă o lege românească ce prevedea o taxă pe apa de ploaie ni s-a părut ciudată, ei bine, sunt țări în care e interzis să mesteci gumă sau să fii proprietarul unei găini ce traversează strada. Una dintre aceste legi prevede ca în Australia să fie interzisă purtarea pantalonilor roz în anumite zile ale săptămânii.

Iată o listă cu cele mai ciudate 10 legi din lume.

# Celebrul act parlamentar din 1986 ce prevede că este ilegal să deții somon în circumstanțe suspecte.

Secțiunea 32 din Legea privind somonul din 1986 prevede că este o infracțiune să se manipuleze somonul în condiții suspecte.

Această secțiune pretinde că este o infracțiune în Anglia și Țara Galilor la care este supusă orice persoană care primește sau deține somon pescuit ilegal. Pedeapsa maximă este de doi ani închisoare.

Contextul ar putea face legea mai puțin ciudată, dar chiar și așa, deținerea somonului în condiții suspecte este o infracțiune destul de amuzantă pentru care poți fi arestat.

# Dacă ești proprietar de găini în Quitman, Georgia, este ilegal să le lași să traverseze drumul.

Pur și simplu, legea vrea, în esență, ca proprietarii de găini să dețină controlul în orice moment. Acest lucru are sens atunci când ne imaginăm pericolul de a lăsa animalele de la fermă să alerge nesupravegheate pe drumurile publice, însă specificitatea legii sună ca o glumă și dă naștere unei lecturi amuzante.

Statului Georgia îi place să asigure siguranța și sacralitatea găinilor sale, deoarece în Gainesville Georgia, trebuie să mănânci pui prăjit cu mâinile goale. Legea descrie puiul drept „o delicatesă culinară sacră”. Poate de aceea găinile merită o lege specifică privind siguranța transportului.

# Al doilea cel mai populat stat din Australia declară că este ilegală schimbarea unui bec de către o persoană care nu este electrician autorizat

Conform legii victoriene, schimbarea unui bec fără o licență valabilă pentru a face acest lucru era împotriva legii. Dacă iei lumina în mâinile tale riști o amendă de 10 dolari australieni.

Cu toate acestea, o revizuire a Legii privind siguranța electricității din 1998 a actualizat această lege. Un purtător de cuvânt pentru Energy Safe Victoria a spus că: „Deși Legea privind siguranța electricității consideră ilegal să-ți faci propriile lucrări electrice dacă nu ești autorizat, schimbarea unui bec și scoaterea unui ștecher dintr-o priză au fost exceptate în mod specific de această cerință în baza Ordinului în Consiliul G17. ”

# În provincia Milano din Italia se consideră o cerință legală aceea de a zâmbi tot timpul, cu excepția situațiilor în care te afli la o înmormântare sau la spital

Ce e cu fața aia lungă? La Milano, legea te obligă să zâmbești. Acest lucru este prescris de un regulament al orașului din timpurile austro-ungare care nu a fost niciodată abrogat.

Excepție făceau persoanele aflate la funerarii, lucrătorii din spitale sau cei aflați la patul unui membru al familiei bolnav. Pentru toți ceilalți nu există nicio scuză pentru a fi neplăcut, alternativa fiind o amendă. Aceasta trebuie să fie una dintre cele mai ciudate legi din lume.

#În Florida e ilegal să flatulezi într-un loc public, joia, după ora 18.00

Există unele dezbateri cu privire la acest decret. Cu siguranță este o lege uitată și nu a fost niciodată aplicată cu adevărat în Florida. Probabil a fost scrisă în anii 1800 și uitată de atunci. Nu este clar de ce aceasta a devenit vreodată o lege sau o lege zvonită, în primul rând.

# Este împotriva legii să ai un măgar adormit în cada băii tale după ora 19:00

În Arizona, această lege a intrat în vigoare din cauza unui caz de amenințare publică din 1924. Un negustor obișnuia să-i permită măgarului său să doarmă într-o cadă. Orașul a fost inundat când s-a spart un baraj local și măgarul a ajuns o milă mai la vale. Măgarul a supraviețuit, însă localnicii au petrecut mult timp și au depus mare efort să salveze animalul. Această lege a fost adoptată la scurt timp după aceea.

# Este ilegal să nu-ți plimbi câinele cel puțin de trei ori pe zi în Torino, Italia

Proprietarii de câini din Torino, Italia, vor fi amendați cu până la 500 de euro dacă nu își plimbă animalele de companie de cel puțin trei ori pe zi, conform unei noi legi a consiliului orașului. Italia se consideră o națiune iubitoare de animale și în multe orașe pisicile fără stăpân sunt protejate prin lege.

Pentru a pune în aplicare legea, poliția din Torino se bazează în mare măsură pe ajutorul locatarilor care observă tratamentul crud aplicat animalelor de către vecinii lor. Torino are cele mai stricte reguli de protecție a animalelor din țară. Se interzice chiar ca în târgurile de animale peștișorii aurii să fie vânduți în pungi.

# În Scoția, dacă cineva bate la ușa ta și te roagă să-i permiți să folosească toaleta, trebuie să-i permiți

Asta înseamnă că, prin lege, dacă ai nevoie de toaletă, poți bate la orice ușă, iar legea sugerează că este ilegal ca proprietarul să-ți refuze utilizarea toaletei sale. Cu toate acestea, această lege este îndoielnică, deoarece putem sugera oamenilor să lase pe oricine să intre în casa lor.

Această lege se încadrează clar în clasamentul cu cele mai ciudate legi din lume și nu are nici un context în spatele ei.

# În Samoa este ilegal să uiți când e ziua de naștere a soției tale

Dacă uiți de ziua de naștere a soției vei primi mai mult decât o mustrare, două zile de îmbufnări și obligativitatea de a spăla vasele o săptămână drept pedeapsă, în Samoa. Nu este clar în ce constă amenda, însă ar fi mai bine să o eviți.

# În orașul francez Sarpourenx este obligatoriu prin lege să-ți cumperi locul de veci încă din timpul vieții

În acest oraș francez s-au întâmplat unele lucruri care au dus la adoptarea acestei legi; oamenii mureau pe neașteptate și apoi așteptau să fie îngropați. Primarul a emis o hotărâre prin care interzicea oamenilor să moară, cu excepția cazului în care au achiziționat anterior un loc de veci într-un cimitir local. Cei care nu se supun legii vor fi pedepsiți. Oare ce pedeapsă le poți da morților?

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO