Căutare

Share this article

Poate că nu sunt prima alegere atunci când vine vorba de cumpărăturile de casă nou. Ai nevoie de vase, însă parcă mai întâi îţi cumperi o saltea pe care să dormi sau un televizor la care să te uiţi atunci când începe noul sezon din Westworld (chiar, mai avem atât de puţin până atunci). Aşa că, vasele de bucătărie par să fie mai jos pe lista de cumpărături, cam între canapea şi robot de bucătărie. 

Sunt importante (că doar nu o să mănânci pe chiuvetă sau pe aragaz) şi, cu toate astea, nu par a fi esenţiale. Cu toate astea, ar trebui. Şi asta pentru că, vasele pe care le folosim în bucătărie nu sunt doar funcţionale, ci şi un etalon al statutul personal. Practic, ne cam spun ce fel de oameni suntem. 

Aşa că, aruncă acum vasele de plastic. Este timpul să îţi alegi vasele potrivite pentru stilul tău de viaţă. Şi să le asortezi pentru timpul de casă pe care îl ai. Mai jos găseşti câteva recomandări, să te însoţească la cumpărături.

Set veselă de porţelan 

A venit timpul să te bucuri de adevăratul gustul al mâncărurilor. Şi, de ce nu, să le arăţi tuturor prietenilor calităţile tale de chef. Puţină grijă la platingşi o să cucereşti imediat orice invitat. O cină o romantică trebuie să aibă pe masă şi vesela corespunzătoare. Iar atunci când îţi inviţi părinţii, în sfârşit, la tine la masă, atunci trebuie să îi răsfeţi nu doar cu nişte preparate gustoase, ci şi cu o aşezare perfectă a mesei. Aşadar, este timpul ca tu, dragul meu adult, să îţi iei vesela potrivită pentru stilul casei tale. Asorteaz-o bine cu personalitatea ta. Poate eşti o fire romantică sau, din contră, preferi ceva minimalist. Poate ai o familie foarte numeroasă sau poate îţi ajunge un set de 6 persoane. Fiecare detaliu contează atunci când îţi alegi setul de vase. Aşa că, i-aţi tot timpul din lume. Este o decizie importantă care o să dea gust mâncării tale.

Un astfel de set de vase de porţelan poate costa în jur de 1,500 RON la Mobexpert. Setul este pentru 6 persoane şi conţine vase pentru toate felurile de mâncare, de cel principal, la aperitiv, ceainic, letieră, recipiente de sare şi piper sau bol de salată. În plus, vasele se pot folosi în cuptorul cu microunde şi se pot spăla în maşina de spălat vase. 

Paharele potrivite pentru fiecare băutură 

Spune-mi în ce îmi pui băutura ca să îţi spun dacă mai vin în vizită. Adultul din tine îţi spune că este timpul să ai în bucătărie câte un set dintre cele mai importante pahare. Chiar este foarte important. Vinul roşu se bea din paharul său. La fel şi cel alb. Iar cocktailurile îşi cer şi ele dreptul lor (paharele astea pot fi folosite şi la prăjituri, uite aici o reţeta de Tiramisu cu rom şi dragostede la meowmade). 

Dar oare este cu adevărat important paharul pe care îl foloseşti? Noi spunem că da. Nu trebuie să ne credeţi pe cuvânt, puteţi să luaţi o băutură, orice tip de băutură, indiferent că este cafea, ceai sau băutură răcoritoare şi să o încercaţi din două recipiente diferite: o cană normală din ceramică şi un pahar de vin. O să puteţi să sesizaţi imediat diferenţa.

Aşa că, este timpul, dragul meu adult, să îţi iei câteva pahare (un set mic, de preferat) din fiecare categorie mare. Începe cu paharele de apă, cele de vin roşu şi apoi cele de vin alb. Şi nu uita nici de cele de tărie sau cocktailuri. Dar toate pe rând, ai timp să le iei pe toate. 

Platouri pentru plăcinte 

Ai ajuns acum la casa ta, aşa că îţi vin repede în gând toate plăcintele pe care ţi le făceau ai tăi atunci când erai mic. Şi ce te gândeşti, gata încep şi eu să gătesc. Aşa că îţi inviţi prietenii la o cină gustoasă la tine acasă. După ce faci puţină ordine în casă, îţi deschizi caietul de reţete cu tradiţie de ani şi ani de plăceri gastronomice în familie şi te apuci de treabă. Poate o plăcintă cu lămâie sau una cu mere. Sigur o să fie atât de bună că nimeni nu o să mai vrea să mai plece. Însă, aşa cum ştii deja, pentru ca întâlnirea să fie perfectă, ai nevoie să te ocupi de toate. Aşa că, alege cu grijă şi vesela în care faci plăcinta cea gustoasă. Îţi recomand un platou care nu ar trebui să lipsească din cămara niciunui gurmand pasionat de dulciuri delicioase. 

Un astfel de vas este 13 RON la Ikea. Se poate folosi în cuptorul cu microunde.Şi poate fi spălat în maşina de spălat vase.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO