Cele mai frumoase școli din lume. Top 10 locuri în care ți-ai fi dorit să înveți

Căutare

Share this article

Sediul unei şcoli, clădirea ei sau pur şi simplu felul în care este decorată, pot avea mare importanţă asupra elevilor sau studenţilor. De ce? Pentru că sunt studii care arată că tot ceea ce ochiul priveşte, influenţează felul în care creşte un copil. Creativitate naşte creativitate şi astăzi creativitatea este noul concept al educaţiei, peste tot în lume se vorbeşte doar despre ea. Unii s-au prins mai demult şi au făcut din însăşi clădirea şcolii un statement. Conform The Insider şi World Architecture festival, iată care ar fi clădirile care au ajuns printre cele mai frumoase şcoli din lume:

1. Şcoala de design din cadrul Universităţii din Melbourne este construită pe o structură de „copac” vizibilă chiar din atriumul central al clădirii. Interiorul sugerează zone tipice din Australia prin folosirea unor culori naturale şi a plaselor care transportă containere.

cele mai frumoase școli din lume design Melbourne

2. În timpul zilei, TAC SEV New Campus din Tarsus, Turcia, poate părea un sediu de birouri mai degrabă decât o şcoală, dar odată ce soarele apune, campusul emite o lumină caldă şi strălcuitoare de culoare portocalie.

cele mai frumoase școli din lume Tarsus Turcia

3. Kollaskolan din Kungsbacka, Suedia a fost construită în 2014 de către Kjellgren Kaminsky Architecture. Pe dinafară este mai degrabă plată, dar înăuntru luminile dansează pe pereţi iar culorile pastelate în nunaţe de bleu şi vernil oferă o explozie de culoare.

cele mai frumoase școli din lume Kungsbacka Suedia

4. Ivy Bound International School din Bangkok arată mai degrabă ca o casă locuită de o familie decât ca un loc în care un grup mic de copii ar învăţa despre cultura Thai… Şi totuşi aşa este, iar acest lucru are loc într-un cadru foarte intim…

cele mai frumoase școli din lume Ivy Bound Foto: World Architecture Festival

Cele mai frumoase școli – Asia, la înălțime

5. Nanyang Technological University din Singapore este o reuşită în ceea priveşte arhitectura verde – de la acoperiş până la interiorul său aşezat pe rânduri.

cele mai frumoase școli din lume Nanyang Singapore

6. Şcoala Primară Shunde din provincia Guangdong, China, a fost construită de compania de arhitectură K2LD Architects. Pasarelele sale care unesc holurile şcolii şi care se întrepătrund doar la nivel vizual, fac umbre răcoroase campusului de dedesubt.

cele mai frumoase școli din lume Shunde China

7. Forme amestecate de învăţare. Acesta este stilul de educaţie bazat numai pe tablete şi computere din cadrul Şcolii Gimnaziale Ørestad din Copenhaga. Copiii învaţă în grupuri largi mai toată ziua, fără ca modul tradiţional de perdare să aibă vreo importanţă.

cele mai frumoase școli din lume Orestad

Cele mai frumoase școli din lume – pe listă apare și școala de balet rusă

8. Tokyo’s Waseda University Senior High School arată ca un Kubrick-esque campus aproape cenuşiu. Motivul decorativ a pătruns chiar şi în auditorium, acolo unde pereţii sunt acoperiţi de „solzi” gri şi negri contrastând cu scaunele albe.

cele mai frumoase școli din lume Tokyo Waseda

9. Chiar lângă şcoala de mai sus se află Toho Gakuen School de Muzică, care a câştigat anul trecut Premul World Architecture Festival pentru cea mai frumoasă clădire destinată educaţiei înalte şi cercetării. Servind tuturor vârstelo, de la şcoala medie la masterat, şcoala are pereţi de sticlă şi linii lungi pentru a crea impresia de adâncime.

cele mai frumoase școli din lume Taho Gakuen

10. Aceasta este Şcoala de Balet din Rusia. Ca multe alte şcoli, exteriorul este simplu şi chiar umil pe alocuri, dar odată ce intri înăuntru, designul din lemn şi sticlă te şochează. World Architecture Festival a oferit anul trecut şcolii Premiul Best Design School.

cele mai frumoase școli din lume balet rusia
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO