Căutare

Share this article

Ce este Stresa și care sunt cele mai frumoase atracții turistice în Stresa? Stresa este o comună micuță ce înconjoară lacul Maggiore din Italia, însă cu niște peisaje atât de frumoase încât par desprinse din cărțile poștale.

De la insulele pitorești, la peisajele splendide ce-ți taie respirația, iată 10 dintre cele mai frumoase atracții turistice în Stresa.

Isola Bella și Isola Madre

Grădinile acestor două insule superbe sunt înțesate de specii minunate de plante și păsări: camelii, rododendroni, păuni albi, păsări exotice, flori tropicale și cel mai mare chiparos de cașmir din Europa. Palatul de pe insulă găzduiește câteva fresce de trompe d’oeil importante, precum și marionete tradiționale. Cea mai impresionantă parte a palatului este masa de mozaic, dar și grota îmbrăcată în scoici sau sala de bal.

O plimbare pe telescaunul până la Laveno

De neratat este și o plimbare cu telescaunul până la Laveno. Telescaunul este pentru două sau trei persoane, iar experiența urcării pe Monte Sasso del Ferro, deasupra comunei Laveno este una încărcată de liniște, pace și meditație. Odată ajuns sus, vei descoperi o mulțime de locuri de picnic, îi vei putea urmări pe cei care zboară cu parapanta, sau te vei putea bucura de gustul unei înghețate italienești, la o terasă cu vedere panoramică. Un sfat important: alege un telescaun deschis pentru a face poze cât mai frumoase.

Un aperitiv pe Sky Bar-ul din oraș

Oricine ajunge în Stresa ar trebui să se răsfețe cu un aperitiv la Sky Bar-ul de pe acoperișul hotelului La Palma. Recomandarea este să faci rezervarea pentru seară pentru a te putea relaxa la un pahar de proseco în timp ce privești cel mai frumos apus, bucurându-te de o panoramă de 360 de grade. Dacă ți-a plăcut, te poți întoarce pentru un digestiv după cină ca să ai parte de cea mai frumoasă priveliște a lacului Maggiore noaptea. Barul este deschis pentru orice client, indiferent dacă este sau nu cazat la hotel.

Cea mai avantajoasă excursie: ia un bilet pentru o zi sau două cu feribotul pe lacul Maggiore.

Aceasta este cea mai bună afacere: două zile pe lac. Biletul este pentru două zile consecutive: o excursie de o zi pe Centovalli Railway (Expresul ce trece pe lângă Lacul Maggiore) și o zi cu acces nelimitat la feribot.

Ia cina pe Insula Pescarilor (Isola Pescatori)

Dacă ești în căutarea unei experiențe diferite pentru o seară de neuitat, atunci cina la un restaurant de pe Isola Pescatori, reprezintă ceva unic. După ce feriboturile iau și ultimii vizitatori de pe insulă, vei constata că toată insula este doar a ta. Și a iubitei tale. Puteți alege o plimbare romantică pe străduțele înguste, la apusul soarelui, iar apoi, să vă îndreptați spre coada insulei, către unul dintre restaurante. Se pare că cel mai apreciat este Ristorante Belvedere. Tip: atunci când faci rezervarea pentru cină la unul dintre restaurantele de pe insulă, vei primi transport gratuit cu un taxi boat de la Stresa.

O plimbare pe malul lacului: cea mai frumoasă atracție turistică gratuită în Stresa

Promenada din jurul lacului are o lungime de 1,5 kilometri de la stația de feribot din centrul comunei Stresa și până la debarcaderul Carciano. Această plimbare îți va oferi posibilitatea să te bucuri de panorama Insulelor Borromean, a minunatelor grădini publice, monumente și statui și poți admira bărcile ce trag în port sau traversează lacul. Pe această promenadă sunt o mulțime de locuri unde te poți opri pentru a bea ceva sau pentru a mânca o înghețată, dar și o mulțime de tarabe cu suveniruri.

Gradinile ce aparțin Vilei Taranto

Grădinile Villa Taranto din Pallanza reprezintă unul dintre cele mai frumoase locuri de pe malul Lacului Maggiore. Aceste grădini sunt accesibile tuturor celor care vor să admire parcul, aleile străjuite de copaci, bazinele terasate, azaleele, magnoliile și rododendronii. În zilele fierbinți de vară, aceste grădini reprezintă singurul loc răcoros pe care îl poți vizita. Tip: dacă ajungi aici la finalul lunii aprilie, vei prinde săptămâna lalelelor când peste 80 de mii de bulbi sunt în floare.

Caută o piață locală

Asemenea tuturor piețelor italienești, cele din preajma Lacului Maggiore sunt pline de negustori ce vând brânzeturi locale și cărnuri macerate, fructe, legume și măsline, dar și haine, pantofi și genți. De aici îți poți lua ca amintire o geantă splendidă sau poți alege ingredientele pentru un picnic deasupra satului Laveno. Sunt piețe săptămânale în Stresa, însă cele mai mari și mai renumite se desfășoară în împrejurimi, duminica dimineața la Cannobio și miercurea la Luino.

Fă o plimbare prin pădure spre Belgirate sau Lacul Mergozzo

Dacă îți place să faci mișcare, îți place pădurea și ești în căutare de noi experiențe, ai două rute: traseul castanilor de-a lungul lacului Maggiore între Stresa și Belgirate sau o plimbare spre Montorfano și Mergozzo. Tip: dacă vrei să organizezi un picnic, în centrul orașului se află o mică prăvălie cu sandvișuri, pe care le poți lua la pachet, Cicinin.

Acceptă invitația la un festival culinar local

Toate resorturile din împrejurimile Lacului Maggiore organizează tot felul de festivaluri culinare locale de-a lungul anului. În timpul verii uită-te după pește și carne pe grătar, toamna sunt la mare căutare ciupercile și castanele, iar iarna se pregătesc bucate mai grele precum cele pe bază de mămăligă. Indiferent de festival, procedura este aproximativ aceeași: te îndrepți spre „casa” în care se ține festivalul, citești meniul și plătești. Cu biletele obținute ai acces la zona de bar și de mâncare și, după ce-ți umpli farfuria cu toate bunătățile dorite și paharul cu ce-ți place, ia loc la o masă și bucură-te de viață.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO