Cele mai frumoase hoteluri în care stau naţionalele de la Euro 2016 - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai frumoase hoteluri în care stau naţionalele de la Euro 2016

Iată opt dintre hotelurile dedicate jucătorilor de fotbal de la acest campionat care ne-au atras atenţia.
Share this article

După cele 90 de minute de tensiune, concentrare şi efort fizic, naţionalele participante la orice campionat european sau mondial de fotbal trebuie să îşi regăsească serenitatea şi forma fizică. În acest proces de recuperare, contează inclusiv locul în care sunt cazate. Cu ocazia Euro 2016, jucătorii se pot declara norocoşi, pentru că Franţa a pus la bătaie cele mai frumoase hoteluri ale sale, cele mai multe situate în castele cu şarm, dar şi câteva foarte moderne şi uluitoare prin design.

Iată opt dintre hotelurile dedicate jucătorilor de fotbal de la acest campionat care ne-au atras atenţia.

Auberge du Jeu Paume (Chantilly). Anglia

La doar 40 de kilometri de Paris, echipa Angliei se va odihni şi relaxa la hotelul ce face parte din domeniul Chantilly, bucurându-se de „expresia stilului franţuzesc de fine living” după cum se descrie Auberge eu Paume pe propriul site.

Hotelul este situat într-un castel cu fundaţii din perioada medievală şi cu grajduri renumite pentru calitatea hergheliei în întreaga lume. Activităţile cu care echipa lui Wayne Rooney se poate delecta variază de la echitaţie la golf, înot sau plimbări prin domeniul istoric Chantilly – capitala vieţii ecvestre franceze.

Britanicii s-au bucurat de o primire călduroasă. 

Curtea interioară a hotelului va răsuna de entuziasm englezesc. 

La spa, recuperarea fizică este mai rapidă.

Chateau des Tourelles (Baie de la Baule). Suedia

Într-un parc cu arbori seculari şi pe malul oceanului, într-un golf liniştit îşi va petrece echipa Suediei aceste săptămâni de competiţie. Hotelul Chateau des Tourelles oferă echipei lui Zlatan Ibrahimovic luxul de patru stele într-un decor de vis.  La castelul cu turnuri de poveste ai la dispoziţie două piscine cu apă de mare încălzită la 32 de grade Celsius, spa şi hammam. Un motiv în plus să te prezinţi perfect recuperat pe teren.

Hotelul dedicat suedezilor este un melanj de nou şi vechi. 

Marea şi decorul de basm contribuie la relaxarea mentală. 

Hotel Atalante Relais Thalasso and Spa (Ile de Re). Spania

Campionii europeni sunt cazaţi pe insula Ile de Re, într-un hotel de patru stele situat pe un domeniu de 5 hectare de pădure. Asta nu e tot. Hotelul este pe malul oceanului, în imediata apropiere a orăşelului pitoresc La Rochelle. Terasa cu vedere la mare va găzdui probabil multe şedinţe în care se va discuta strategia jocului pentru următorul meci al elevilor lui Vicente del Bosque.

Spaniei nu îi va lipsi priveliştea mării.

Cuvântul de ordine la Atalante Relais Thalasso and Spa este calmul şi serenitatea.

Spa Hotel Les Celestins (Vichy). Slovacia

Nu ştim cum va reuşi să se concentreze echipa Slovaciei la meci după ce va fi stat câteva zile la Spa Hotel Les Celestins. Hotelul cu design neoclasic de inspiraţie Art Deco şi piscină la etajul 7 este direct legat de cel mai mare centru termal din Europa: 7500 de metri pătraţi dedicaţi relaxării şi recuperării fizice şi mentale. 

Priveliştea dă către Lacul Allier şi către terenul de golf, iar camerele sunt decorate de designerul Lise-Laure Batifol în stil minimalist. Practic, locul perfect de regăsire a calmului şi echilibrului. Rămâne să vedem dacă aceasta este soluţia către cupa mult râvnită pe terenul de fotbal.

La etajul 7 al hotelului se află piscina. 

Camerele au fost redecorate recent în stil minimalist . 

Hotel Courtyard by Mariott (Montpellier). Italia

Gazda Italiei la acest campionat este unul dintre cele mai noi şi mai şic hoteluri ale momentului – Courtyard by Mariott din Montpellier. Hotelul este situat în centrul oraşului, chiar lângă primărie, a fost desenat de arhitectul Jean Nouvel şi s-a deschis în 2012. Italienii vor avea la dispoziţie, un centru spa, un spaţiu pentru fitness, dar şi un restaurant modern, care serveşte tot ce este mai bun în materie de bucătărie mediteraneeană. 

Printre hotelurile cu cel mai modern aspect, Courtyard by Mariott s-a deschis doar de patru ani.

Asta nu înseamnă că lipsesc oazele de linişte, numai bune pentru relaxare.

Restaurantul hotelului a fost gândit de designerul Jean Nouvel. 

Bucătăria mediteraneană este la ea acasă.

Trianon Palace (Versailles). Irlanda

Naţionala Irlandei este cea care se va bucura de clădirea istorică a Palatului Trianon de la Versailles, transformată în hotel. Parte a grupului Waldorf Astoria, palatul oferă oaspeţilor săi un centru spa, saună, terenuri de sport şi un centru fitness de ultimă generaţie. Echipa Irlandei va putea vizita Palatul Versailles, din imediata apropiere şi va ajunge rapid la stadion, Parisul fiind doar la 20 km depărtare.

Clădirea istorică a Palatului Trianon este acum hotel.

Irlandezii care sunt cazaţi aici se bucură de aerul curat şi arborii venerabili din jurul Versailles-ului. 

Camerele oferă confort modern.

Terre Blanche Hotel Spa Golf (Tourrettes). Ungaria

Unul dintre cele mai intime şi mai cuceritoare hoteluri a fost rezervat de naţionala Ungariei. Terre Blanche Hotel Spa Golf este situat în peisajul rural al Provence şi cucereşte prin farmecul său seren. Aşa cum îi spune şi numele, pune la dispoziţia oaspeţilor săi un spa şi un teren de golf.

Albastrul cerului din Provence se oglindeşte netulburat în apă.

Piscina îi va ţine departe de terenul de golf pe jucătorii din echipa Ungariei. Să sperăm că nu şi de terenul de fotbal.

Cu greu poţi depăşi farmecul peisajului din Provence. 

Tiara Chateau Hotel Mont Royal (Chantilly). Romania

Şi echipa României s-a cazat într-un castel de poveste, în Chantilly. Tiara Chateau Hotel Mont Royal este situat intr-o clădire de secol 19 înconjurată de pădurea Chatilly. La doar 35 de minute de Paris, castelul este decorat de Pilar Paiva de Sousa într-un melanj armonios de clasic şi modern, cu accente pe lumină şi spaţiu. Hotelul de cinci stele oferă băieţilor lui Anghel Iordănescu posibilitatea de a se relaxa la spa, piscină, saună şi jacuzzi. 

Clădirea de secol XIX este impunătoare.

Camerele elegante sunt spaţioase şi luminoase.

Sperăm că spaul şi întreaga clădire vor fi un motiv în plus pentru băieţii noştri să rămână cât mai mult în competiţie. După cum au jucat în deschiderea campionatului cu Franţa, nu stau cu bagajele făcute. 

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora