fbpx

Căutare

Share this article

Nisip alb, recifuri de corali, apusuri de soare care îți taie răsuflarea, specii de vegetație și pești unice în lume, acestea sunt doar câteva motive pentru care insulele sunt speciale.

Dar care sunt cele mai frumoase insule din lume? Iată un top 10 cele mai uimitoare insule care să-ți atragă atenția pentru planificarea următoarei vacanțe de vis.

  1. Cele mai frumoase insule din lume: Moorea, Polinezia Franceză

Moorea este o insulă absolut uimitoare din Polinezia Franceză. Este situată la mai puțin de 20 de kilometri de Tahiti și reprezintă o destinație perfectă pentru cupluri, dar și pentru familii.

Înconjurată de Laguna albastră, insula Moreea este cunoscută pentru vârfurile sale muntoase, dealurile luxuriante și plajele cu nisip strălucitor. Partea muntoasă și deluroasă este ideală pentru iubitorii de cățărări și excursii montane și, slavă domnului, există nenumărate trasee pe care le poți încerca pe această insulă.

Lumea acvatică a insulei Moreea nu se limitează doar la plaje și lagune, cascadele uimitoare având locul lor în peisaj.

Pe partea nordică a insulei există un golf de aproximativ 3 kilometri care efectiv îți taie răsuflarea, Opunohu bay, un punct de atracție ce nu trebuie ratat în Moreea. Iar dacă vine vorba de activități, poți apela cu încredere la cursurile de snorkeling, jet skiing sau urmărirea de balene.

Moorea, Foto: iStock

Citește și: Cele mai frumoase insule din mediterană

  1. Cele mai frumoase insule din lume: Fiji

Fiji reprezintă unul dintre cele mai pitorești arhipelaguri din Pacificul de sud, alcătuit din 332 de insule și insulițe. Doar o treime dintre ele sunt locuite, iar turismul reprezintă piatra de temelie a economiei.

În Fiji se găsește orice are nevoie un iubitor de mare: lagune minunate, corali, plaje cu nisip alb și mulți palmieri.

În afară de plaje, în Fiji vei descoperi și dealuri împădurite și vârfuri falnice, dar și cascade incredibile precum cascada Tavaro, cea mai renumită dintre ele.

În insula Taveuni se află Parcul Național Bouma unde există o serie de trei cascade superbe, ce se termină în piscine naturale. În Fiji poți face surf, scuba diving, snorkeling și orice altă activitate pe care ți-o dorești.

Fiji, Foto: iStock
  1. Cele mai frumoase insule din lume: Bali, Indonezia

Bali reprezintă cea mai populară destinație turistică din Indonezia, dar și una dintre cele mai frumoase insule din lume, renumită pentru istorie, spiritualitate și, evident, pentru peisajele incredibile.

Verdele omniprezent al insule impresionează orice turist, această insulă întâmpinându-te cu păduri tropicale, terasamente cu plantații de orez, dealuri vulcanice, recifuri de corali, cascade și plaje minunate.

Această insulă spirituală are multe temple ce variază în forme și mărimi, temple faimoase în întreaga lume pentru unicitatea lor, arhitectura și istoria de sute de ani ce stă în spatele lor.

Și poate cel mai important amănunt este că localnicii sunt extrem de prietenoși.

Bali, Foto: iStock
  1. Cele mai frumoase insule din lume: Seychelles

Situate pe coasta de este a Africii, în oceanul Indian, insulele Seychelles reprezintă un arhipelag minunat ce constă din 115 insule. Plajele cu nisip fin și apa cristalină definesc le fac să fie pe primele locuri în topurile celor mai frumoase plaje din lume.

Pe aceste insule binecuvântate natural se găsesc peste 2000 de specii de plante, 1000 de specii de pești și păsări. Seychelles sunt extrem de bogate în biodiversitate marină, având șase parcuri marine naționale și fiind căminul unor recifuri de corali intacte.

Atracțiile nu se opresc aici: pe insula Mahe se află cel mai înalt vârf, Morne care are o înălțime de 905 metri, un parc național ce protejează păduri de mangrove, un loc excelent pentru iubitorii de cățărat.

Seychelles, Foto: iStock
  1. Cele mai frumoase insule din lume: Creta, Grecia

Creta este cea mai mare și probabil cea mai frumoasă insulă a Greciei. Motivul convingător pentru a o vizita îl reprezintă plajele rupte din paradis cu nisip fin și apă cristalină. Costa Cretei însumează peste 1000 de kilometri și pe lângă plajele turistice, sunt o mulțime de plaje sălbatice, goale de unde poți admira peisaje de munte, vale și stepă.

În Creta vei vedea multe canioane, dar și Muntele alb, cel mai faimos vârf.

Creta este un loc ideal pentru iubitorii de cascade, pe insulă aflându-se sute de astfel de locuri, peste 2000 de specii de plante, 300 dintre ele fiind unice în lume.

Creta, Foto: iStock
  1. Cele mai frumoase insule din lume: Santorini, Grecia

Santorini aș spune că este chiar cea mai frumoasă insulă din Grecia. Nu vei găsi niciunde un apus mai frumos și ca să te asiguri de asta, trebuie să-l prinzi în orașul Oia.

Plajele sunt combinații de nisip negru, alb și roșu, iar apa este peste tot limpede ca cristalul. Această insulă este faimoasă pentru sporturile de apă precum diving, jet ski, parasailing, wakeboarding, water ski și banana-boating.

Santorini reprezintă un mix minunat de minuni create de natură și de mâna omului. Casele albe cu acoperișuri albastre reprezintă cartea de vizită a acestei insule minunate, un paradis pentru fotografi.

Oia, Santorini, Foto: iStock
  1. Cele mai frumoase insule din lume: Insulele Galapagos, Ecuador

Într-adevăr, Galapagos reprezintă cea mai populară destinație pentru iubitorii de sălbăticie. Situat în Oceanul Pacific, acest minunat arhipelag constă din 18 insule principale, trei insule mai mici și peste 100 de insulițe. Galapagos este unul dintre puține locuri de pe Pământ ce se găsește încă în forma sa originală, majoritatea insulelor nefiind atinse de om.

Aici vei găsi cel mai mare nivel de endemism de pe Pământ. Țestoasa de Galapagos, iguana marină, foca, pinguinul și șoimul de Galapagos, sunt doar câteva dintre speciile endemice ce se găsesc pe aceste insule.

În afară de sălbăticie, Galapagos mai sunt faimoase pentru plajele minunate cu nisip alb și apă turcoise unde te poți bucura ore în șir făcând snorkeling sau mergând cu caiacul. Și mai mult decât orice, vei aprecia aerul curat, nepoluat și atmosfera pașnică.

Pinguinul de Galapagos, Foto: iStock
  1. Cele mai frumoase insule din lume: Palawan, Filipine

Palawan este între-adevăr cea mai pitorească insulă din Filipine și poate fi numită minunea naturală a acestei țări.

Coasta măsoară aproape 2000 de kilometri și vestea bună este că există nenumărate plaje ce nu au fost atinse de om. Palawan este casa uneia dintre cele șapte minuni ale lumii, Puerto Princesa, râul subteran, Acesta este cel mai lung râu de sub pământ din lume, ce poate fi navigat.

O altă atracție de neratat este parcul natural de recif, Tubbatha, patrimoniu UNESCO ce se întinde pe o suprafață de peste 13 mii de hectare și ce adăpostește un număr impresionant de specii marine.

În afară de țestoase și alte specii protejate, te vei mai putea bucura de păduri de mangrove, câteva râuri, saune naturale, lacuri și cascade.

Palawan, Foto: iStock
  1. Cele mai frumoase insule din lume: Bora Bora

Bora Bora este cea mai faimoasă și frumoasă insulă din Polinezia Franceză. Este o destinație renumită pentru cuplurile ce merg în luna de miere. Prima dată când vezi Bora Bora, în poze sau în realitate, vei fi uimit de peisajul lagunei albastre ce o înconjoară. Este probabil una dintre cele mai frumoase lagune din lume.

Plajele cu nisip alb vor fi o încântare pentru ochii tăi, la fel și apa de culoare turcoise sau verde smarald. Multe plaje de pe această insulă sunt private, însă cea mai populară plajă publică este Matira Beach.

Ce cu adevărat incredibil de frumos aici sunt resorturile plutitoare. Doar imaginează-ți cum ar fi să te cazezi într-una dintre acele căsuțe de pe apă. În afară de asta, albumul de vacanță poate fi completat cu poze minunate din timpul activităților acvatice.

Bora Bora, Foto: iStock
  1. Cele mai frumoase insule din lume: Maldive

Se pare că fără dar și poate, Maldive este cea mai frumoasă insulă din lume. Situată în Oceanul Indian, acest arhipelag magic constă din peste 1000 de insule de corali. Plajele, lagunele, recifurile de corali și viața marină, aduc Maldivelor o frumusețe ce nu poate fi exprimată în cuvinte, făcându-le unul dintre cele mai uimitoare locuri din lume pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață.

Plajele sunt ca în paradis, cu nisip alb și apă cristalină, locuri unde poți practica aproape orice sport acvatic. Ce nu trebuie să ratezi aici? O excursie cu un vapor cu fund de sticlă pentru a vedea recifurile de corali. Pentru a te bucura de adevărata frumusețe a insulelor Maldive, un zbor cu elicopterul este aproape obligatoriu. Iar apusul din Maldive este unul cum rar întâlnești în lumea asta.

Maldive, Foto: iStock
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO