Cele mai frumoase locuri din Europa, de vizitat primăvara - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai frumoase locuri din Europa, de vizitat primăvara

Când natura prinde viață, iar verdele pare să strălucească mai tare ca oricând poți face oricând o incursiune, pornind de la orașele chic din Croația și terminând cu seducătoarea Sevilia, cu o oprire la unul dintre lacurile din Italia.
Share this article

Te-ai întrebat care sunt cele mai frumoase locuri din Europa, de vizitat primăvara? Fie că vorbim de un city break sau de o vacanță inopinată, există câteva orașe și stațiuni care nu sunt niciodată mai frumoase și mai ademenitoare ca primăvara. În plus, pentru a ajunge în multe dintre ele, biletele de avion sunt mai mereu la ofertă și poți petrece un weekend prelungit într-un peisaj absolut mirific. Când natura prinde viață, iar verdele pare să strălucească mai tare ca oricând poți face o incursiune, pornind de la orașele chic din Croația și terminând cu seducătoarea Sevilia, cu o oprire la unul dintre lacurile din Italia.

Iată un ghid cu cele mai frumoase 10 locuri din Europa, de vizitat primăvara:

Lacurile Italiei

Așezate la poalele sudice ale munților Alpi, Lacurile Italiei se întind pe patru regiuni diferite din nord-vestul țării: Piedmont, Lombardia, Trentino și Veneto. Cel mai renumit trio este lacul Maggiore, unde vârfurile acoperite de zăpadă formează un fundal dramatic pentru fermecătoarele insule Borromeo; lacul Como, unde munții se cufundă în apele adânci și satele fermecătoare se agață de versanți; și lacul Garda, similar cu un fiord de la capătul său nordic și care seamănă cu o mare spre sud. În plus, sunt multe alte lacuri mai mici, lacuri liniștite ce parcă dorm în văile înverzite și își așteaptă vizitatorii în vacanța de primăvară.

locuri din Europa de vizitat primăvara

Coasta Adriatică a Croației

Litoralul croat de la Marea Adriatică dezvăluie moștenirea culturală a venețienilor și – mai recent – a italienilor. De la Rijeka – la nord – și până la Dubrovnik – în sud – vei descoperi un peisaj absolut impresionant, pe fondul unui climat mediteranean. Poți explora siturile culturale în Split, fosta reședință de vară a împăratului Diocletian, care a construit costisitorul palat al cetății în inima orașului, undeva prin secolul al IV-lea.

Poți vizita satele de munte de pe insula accidentată Brac, poți descoperi minunatele plaje și te poți bucura de grațiosul oraș vechi, Hvar, sau te poți plimba pe zidurile și meterezele orașului fortificat, Dubrovnik. Coasta Adriatică este un vis frumos pentru navigatori, acolo unde o multitudine de insule formează un fundal fermecător primăvara.

Atena și Peloponez, Grecia

Orașul lumii antice și leagănul civilizației occidentale, capitala greacă, Atena, vine cu niște priveliști maiestuoase. Vizitele la superbe muzee ale orașului dezvăluie numeroase transformări de-a lungul mai multor capitole din istoria sa, detaliate cu ajutorul exponatelor. De la jumătatea lunii aprilie și până în iunie, este cea mai bună perioadă pentru a vizita Atena. Temperaturile foarte plăcute și zilele însorite, vor face ca vacanța ta de primăvară să fie una absolut de vis.

Ruinele Acropolei, aflate la 90 de metri deasupra Atenei, reprezintă un punct culminant al orașului, care întruchipează încă esența arhitecturii grecești clasice. La poalele dealului Acropole, strălucitorul muzeu contemporan folosește inteligent iluminatul natural pentru a expune colecții deosebite, inclusiv reconstrucții, fresce și fragmente arheologice autentice. Alte colecții care nu trebuie ratate sunt cele ale muzeului arheologic Benaki și Muzeului Național.

Sevilia, Spania

Orașul spaniol Sevilia nu este doar despre portocale, flamenco și lupte cu tauri. Capitala Andaluziei, încărcată de o atmosferă aparte, așezată pe malurile râului Guadalquivir, este unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa, de vizitat primăvara. Aici se află cel mai vechi palat regal din Europa – și nu vorbim de o ruină, ci de un palat funcțional, Real Alcatraz, construit in stilul maurilor. Și tot aici se află și cea mai mare catedrală gotică din lume, ridicată pe locul unei foste moschei. Pe lângă aceste obiective turistice, nu trebuie să ratezi un tapas în vechiul cartier evreiesc, Barrio Santa Cruz. Pentru o panoramă amețitoare a orașului, trebuie să ajungi în vârful Torre de Los Perdigones, iar seara e musai să te bucuri de viața de noapte a minunatei Sevilia. În lunile aprilie – mai ale ficărui an, în Sevilia are loc Feria de Abril (Târgul de primăvară), un festival fabulos, de neratat.

Rotterdam, Olanda

Din cauză că Amsterdamul este suprapopulat de turiști, trebuie să îmbrățișăm cu toții un turism responsabil și să alegem alte destinații în Olanda, iar Rotterdamul pare să fie cea mai bună alegere.

Orizontul modern, dinamic, al orașului cuprinde o diversitate extraordinară de arhitectură: de la casele cubice de la Blaakse Bos, până la uriașa piață în formă de potcoavă, cu muralul său de fructe și legume supradimensionate și până la pasarela galben-canar, Luchtsingel.

Ajuns la Rotterdam, trebuie să te îndrepți către turnul Euromast, cea mai înaltă clădire din Olanda, pentru o imagine fantastică asupra orașului și a litoralului său.

Al doilea oraș ca mărime din Olanda este și cel mai mare port din Europa. Cu toate acestea, activitatea portuară pare să nu afecteze deloc imaginea Rotterdamului, deoarece este neașteptat de liniștită și extrem de puțin zgomotoasă.

Cel mai cunoscut muzeu este Boijmans van Beuningen Museum, care, din păcate se află în renovare de ceva timp. Însă rămân muzeele Kunsthal – de artă contemporană și Het Nieuwe Instituut, care se concentrează pe arhitectura inovativă, design și expoziții e-culture.

Pentru a vedea cum merge activitatea zilnică în port și pentru a te bucura de primăvară, este aproape obligatoriu să faci o croazieră de câteva ore în jurul orașului.

locuri din Europa de vizitat primăvara

Islanda de vest

Islanda este vestită pentru peisajele sale virgine și pentru minunile naturii ce-ți taie respirația. Aprilie este ultima lună de iarnă în Islanda, iar în mai este deja primăvară, o lună absolut minunată pentru a vizita această țară.

Regiunea îndepărtată a Fiordurilor de Vest are zone pustii care creează rezerve naturale de o frumusețe și fertilitate necunoscute în altă parte a țării.

Zona găzduiește unele dintre cele mai uimitoare fiorduri din Islanda și oferă drumeții excepționale prin locuri în care nu trăiește nimeni, în timp ce stâncile sale găzduiesc literalmente milioane de păsări sălbatice.

Provence, Franța

Cunoscută pentru diversitatea peisajelor sale, regiunea Provence, din sudul Franței găzduiește întinderile plate ale câmpiilor Camargue, câmpuri de lavandă, podgorii luxuriante, livezi de măslini și păduri de pin. Iar climatul mediteraneean din zonă oferă un aer plăcut stațiunilor de plajă, satele de deal și orașele pline de viață, cu frecvente zile însorite în timpul primăverii. Explorează meterezele medievale și sălile boltite ale monumentalului Palais des Papes din Avignon și nu rata tezaurul de produse locale din piața stradală a orașului.

Apoi vizitează satele cu ziduri grozave, precum Gordes și Ménerbes, cocoțate pe coama dealurilor împădurite din munții Luberon, înainte de a te îndrepta spre Coasta de Azur pentru a savura câteva zile în glamouroasele orașe de coastă Cannes și Saint-Tropez, de-a lungul sclipitoarei riviere franceze.

Cracovia, Polonia

Martie aduce dezghețul în Polonia și până în luna mai țara se bucură de o vreme încântătoare de primăvară. Dacă ajungi în Polonia, e obligatoriu să mergi spre sud, pentru a vizita minunatul oraș Cracovia, scăldat în soare.

Fostă capitală a Poloniei, este considerat și azi de către locuitorii săi, un hub cultural și intelectual.

Orașul vechi, este o zonă pietonală, un labirint de străduțe înguste pietruite, care pleacă de la piața medievală și este presărată cu biserici, case burgheze și palate.

Construit pe un deal care se ridică deasupra râului Vistula, turnurile iconice ale castelului Wawel tronează peste Cracovia. Fostul scaun al puterii regilor polonezi, continuă să simbolizeze nu doar orașul, ci și măreția poloneză. Catedrala din Cracovia este o capodoperă gotică și nu se poate rata Capela Sigismund și cripta labirintică. În afară de semnificația sa istorică, Cracovia este un oraș progresist, recunoscut pentru manifestările sale culturale în domeniul artei. Festivalul de film are loc în fiecare an la finalul lunii mai, începutul lunii iunie și este un eveniment de o mare importanță în lumea cinematografiei europene.

Scoția

Primăvara este anotimpul ideal pentru a vizita Scoția. Aprilie și mai sunt luni mult mai uscate decât cele de vară, însă este totuși înțelept să-ți iei în bagaj și o pelerină de ploaie. În capitală, e musai să vizitezi Castelul Edinburgh, iar de acolo, în jos spre Royal Mile, vei ajunge la Muzeul Național al Scoției.

De-a lungul coastei, orașul cu deschidere la mare, St Andrews, este o casă recunoscută a golfului, unde au loc foarte multe concursuri, dar și gazda Muzeului Golfului Britanic, precum și a celei mai vechi universități din Scoția, ce datează din secolul al XV-lea.

Spre vestul țării, Stirling are situri istorice superbe, inclusiv un castel medieval spectaculos, în inima orașului vechi. De cum ieși pe ușa orașului, Parcul Național Trossachs oferă oportunitatea de a te bucura de natură, de a face trasee, alpinism și de a merge cu bicicletele de munte, pe o întindere maiestuoasă ce înconjoară cel mai mare corp de apă din Marea Britanie.

Budapesta, Ungaria

Budapesta se bucură de aproape același climat mediteranean ca și țările vecine Ungariei, de la sud. Asta înseamnă că primăvara este anotimpul ideal pentru a vizita acest oraș, evitând astfel temperaturile extreme de vară și iarnă. Ce poți face în Budapesta? Ai aici o listă. De la plimbarea pe podul cu lanțuri de peste Dunăre, la castelul de pe deal și până la Galeriile Naționale ale Ungariei, sau băile termale, distracții sunt pentru toată lumea.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora