fbpx

Căutare

Share this article

Africa are imaginea de cel mai sărac continent din lume, însă sunt câteva orașe care pot concura la capitolul frumusețe de la egal la egal cu cele mai cunoscute metropole europene. Iată care sunt cele mai frumoase orașe din Africa:

Cele mai frumoase orașe din Africa: Nairobi, Kenya

Nairobi, cel mai oare oraș din Kenya, este capitala țării, fiind unul dintre cele mai impresionante orașe africane. Joacă un rol important pe scena politică și financiară din Africa. Fondat în 1899, Nairobi a fost complet reconstruit la începutul secolului XX, după o epidemie de ciumă și un incendiu devastator. În prezent, este un oraș modern, cu o mulțime de atracții turistice, impresionând cu parcurile sale naturale populate de zebre, girafe sau lei. Cu siguranță capitala Kenyei nu trebuie ratată dacă ajungeți pe continentul african.

Cele mai frumoase orașe din Africa: Tripoli, Libia

La marginea deșertului, în nord-vestul Libiei se află capitala Tripoli –  cel mai mare oraș de pe continentul african, cu ieșire la Marea Mediterană. Este spune despre Tripoli că este unul dintre cele mai vechi orașe din lume, înființat de fenicieni în secolul al VII-lea î. Hr, sub o altă denumire. Ca turist, nu te vei plictisi o clipă în acest frumos oraș afican: poți face o plimbare pe cămile, poți merge la plajă, poți face surfing pe dune, safari prin deșert și multe alte lucruri.

Cele mai frumoase orașe din Africa: Marrakech, Maroc

Marrakech este un important centru turistic din nordul Africii  – o destinație de vacanță preferată și de turiștii românii, mai ales în timpul iernii, când acolo vremea este tocmai bună (mai ales că sunt și zboruri directe). Celebru pentru grădinile sale și pentru monumentele arhitecturale din partea veche a orașului, Medina, acest oraș marocan atrage milioane de turiști. Marocul este renumit și pentru gastronomia sa, iar în Marrakech mâncarea de tip street food este foarte apreciată și ieftină.

Cele mai frumoase orașe din Africa: Cape Town, Africa de Sud

Cape Town este un oraș african de care te vei îndrăgosti: este un loc vibrant, plin de culoare, cu plaje superbe, munți spectaculoși și cele mai renumite podgorii din Africa. În Cape Town, poți admira frumusețea orașului de la înălțime de pe muntele Table, poți explora plaje cu nisip fin și strălucitor, poți merge în safari la Kruger National Park sau poți degusta vinuri la Cape Winelands. Cape Town este așezat între ocean și munte, spunându-se despre el că este un oraș al celor patru sezoane într-o singură zi, vremea schimbându-se foarte ușor.

Cele mai frumoase orașe din Africa: Essaouira, Maroc

Marocul mai intră o dată în topul celor mai frumoase orașe africane cu Essaouira. Este un oraș care datează din secolul XVII, cu kilometri întregi de plaje superbe și un port fermecător unde poți face plimbări romantice J  Aici poți avea parte de momente de liniște totală și relaxare, departe de forfota celorlalte orașe marocane. Vântul și curenții sunt puternici, așa că e un loc ideal pentru surfing și kitesurf.

Cele mai frumoase orașe din Africa: Luanda, Angola 

Luanda, capitala Angolei, este unul dintre cele mai impresionante orașe africane, cunoscând o dezvoltare fulminantă în ultimul deceniu. Luanda arată mai degrabă ca un oraș modern european.

Cele mai frumoase orașe din Africa: Port Louis, Mauritius

Situată în mijlocul Oceanului Indian, Mauritius este o țară insulară, aflată la 900 km de Madagascar. Peisajele paradisiace, plajele de vis, craterele vulcanice, lacurile spectaculoase, cascadele impresionante, resorturile de lux, dar și orașele pline de farmec transformă Mariuritius în destinația ideală de vacanță. Capitala statului, Port Loius este unul dintre importantele centre financiare ale Africii, însă stă excelent și la capitolul turism. Orașul este renumit pentru arhitectura sa în stil colonial franțuzesc. Cel mai mare oraș al țării, acesta are o mulțime de atracții turistice pe care nu trebuie să le ratați.

Vezi și: Cât costă o vacanță în Mauritius, insula cu peisaje desprinse parcă din altă lume

Cele mai frumoase orașe din Africa: Dar es Salaam, Tanzania

Cel mai mare și mai bogat oraș din Tanzania, Dar es Salaam este locul de unde este guvernată țara și centrul principalelor afaceri. Este un oraș istoric, cu ieșire la Oceanul Indian, poate cu cele mai frumoase peisaje din întreaga Africă. Plajele, muzeele și grădinile botanice cu exponate tropicale nu trebuie ratate.

Cele mai frumoase orașe din Africa: Tunis, Tunisia

Tunis este, fără îndoială, în topul celor mai frumoase orașe africane. Aflată în apropiere de lacul Tunis și de golful Tunisului din Marea Mediteraneană, capitala Tunisiei are o mulțime de oferit vizitatorilor săi: moschei, palate și alte monumente isitorice te așeaptă să le descoperi.

Cele mai frumoase orașe din Africa: Johannesburg, Africa de Sud

Johannesburg este cel mai mare oraș din Africa de Sud, însă intră și în top 50 cele mai aglomerate orașe din lume. Însă asta nu trebuie să te descurajeze: merită vizitat! Este un oraș cosmopolit și modern, locul de întâlnire a mai multor limbi, culturi și religii.

Cele mai frumoase orașe din Africa: Windhoek, Namibia

Windhoek este capitala Namibiei și cel mai mare oraș al țării. Odată ajuns aici, vei fi fermecat de clădirile sale superbe în nuanțe pastelate și de casele cu arhitectură nemțească. Este un oraș care te îmbie la plimbări pe străzile sale frumoase, cu zgârie-nori moderni, catedrale și “castele” nemțești, care domină cerul.

Cele mai frumoase orașe din Africa: Luxor, Egipt

Situat în partea sudică a Egiptului, Luxor este un oraș african ce nu trebuie ratat: este un fel de muzeu impresionant în aer liber. Ruinele templelor antice creează o imagine fascinantă.

Cele mai frumoase orașe din Africa: Lagos și Abuja, Nigeria

Frumusețea, diversitatea culturală și locuitorii săi fac din Lagos un oraș care trebuie neapărat vizitat. Aici poți observa cum este Africa autentică.  Odată ajuns în Namibia, trebuie să vizitezi și capitala Abuja, care are farmecul său. Este unul dintre cele mai dezvoltate orașe africane, ce se ridică la standardele marilor metropole europene.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO