fbpx

Căutare

Share this article

De la cosmopolitul şi modernul Berlin, la gazda unuia dintre cele mai cunoscute festivaluri din lume, Oktoberfestul din München şi până la arhitecturile gotice, renascentiste sau baroce din Görlitz, care sunt cele mai frumoase oraşe din Germania? O ţară cu oraşe fermecătoare, cu multe obiective turistice şi o gastronomie recunoscută. Dacă te hotărăşti să îţi faci vacanţa în Germania, să mergi pe Traseul romantic şi să ajungi şi pe Valea Mosel.

Însă, fără doar şi poate, dacă ajungi aici, trebuie să vizitezi şi cele mai frumoase oraşe din Germania. Noi avem câteva recomandări pe care le găseşti mai jos:

Berlin

Capitala Germaniei este adesea asociată cu Cel de-Al Doilea Război Mondial din cauza divizării dintre Est şi Vest prin zidul Berlinului în timpul Războiului Rece. După căderea istorică a zidului, în 1989, Berlinul a devenit unul dintre cele mai interesante, mai moderne şi mai cosmopolite capitale europene. Cu o populaţie de peste 3,7 milioane de locuitori, Berlinul este al doilea cel mai populat oraş european. Prin urmare, o să găsiţi aici o cocktail fascinant de culturi, civilizaţii, gusturi. Berlinul, clar unul dintre cele mai frumoase oraşe din Germania, o să te facă să te simţi imediat integrat.

Un tur al oraşului ar trebui să cuprindă o vizită la Zidul Berlinului, la Brandenburg Gate, la Muzeul Holocaustului. Şi lista muzeelor poate continua la nesfârşit. Însă, dacă ajungi în capitala Germaniei să nu uiţi că trebuie să te şi distrezi – nemţii au aici unele dintre cele mai tari petreceri şi cluburi din lume.

Cele mai frumoase oraşe din Germania
Cele mai frumoase oraşe din Germania

Köln 

În Köln sau Cologne o să puteţi vizita una dintre cele mai fascinante şi impresionante catedrale din lume. O adevărată operă de artă, Kölner Dom este pe lista UNESCO. Oraşul ar putea fi alegerea perfectă pentru un city break mai ales că împleteşte perfect arta, cultura cu entertainmentul.

Vă puteţi relaxa la băile termale din oraş, dar mai degrabă o să vă distraţi în barurile şi cluburile din oraş – Köln este, asemenea Berlinului, recunoscut pentru petrecerile sale. Iar dacă ajungi aici în noiembrie să nu ratezi Carnavalul. Ar fi şi greu, este unul dintre cele mai mari din Europa.

München

Capitala Bavariei este cunoscută peste tot în lume datorită festivalului său Oktoberfest. Însă München este un oraş a cărui poveste depăşeşte cu mult cultura sa pentru bere. În acest oraş cosmopolit vei găsi clădiri cu o arhitectură fascinantă, castele, muzee şi parcuri superbe. De cum vei ajunge în centru vei simţi energia creativa care învăluie oraşul. Te vei bucura de mâncăruri fine în restaurantele lor speciale. Şi vei putea să te distrezi în baruri, cluburi – o să găseşti aici concerte super faine tot anul.

Printre obiectivele turistice pe care nu le poţi rata se numără Marienplatz, Muzeul German – văzut ca unul dintre cele mai mari muzee tehnologice din lume, celebra berărie Hofbrauhaus, precum şi Englischer Garten (Grădina Engleză).

Görlitz

Printre cele mai frumoase oraşe din Germania nu avea cum să nu fie trecut şi Görlitz. Cu clădiri minunate care combină perfect arhitectura gotică cu cea barocă şi cea renascentistă, oraşul este un adevărat centru cinematografic. Un fel de Hollywood. Doar că mai frumos. Şi spun mai frumos pentru că aici este totul autentic. Görlitz a fost unul dintre puţinele oraşe din Germania care nu au fost distruse în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial.

Citeste si: Cum arată cel mai frumos sat din Polonia? Și de ce, în Zalipie, tradiția cere tuturor femeilor să își picteze cu flori pereții casei

Aflat la intersecţia dintre Germania, Polonia şi Cehia, Görlitz este un oraş păstrat perfect pentru ca astăzi să fie locul în care s-au filmat super producţii de la pelicula lui Quentin Tarantino Inglourious Basterds (2009) la The Book Thief (2013) sau The Reader (2008). Însă, cel mai probabil oraşul este recunoscut pentru filmul Budapest Hotel:

Bamberg

Construit pe şapte dealuri, oraşul bavarez Bamberg este unul pe care nu ai cum să îl ratezi dacă vizitezi această ţara. Aflat la rândul său printre cele mai frumoase oraşe din Germania, Bamberg este recunoscut pentru cultura sa pentru bere, dar şi pentru oraşul vechi (sau cum îi spun germanii Altstadt) care se află pe lista UNESCO.

Dacă ajungeţi în Bamberg, nu trebuie să rataţi primăria care este construită pe o insulă, casele pescăreşti de pe malul râului Regnitz, precum şi catedrala construită prin secolul al XI-lea care este una dintre cele mai frumoase din ţară.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO