Căutare

Share this article

Cele mai frumoase orașe din Irlanda nu sunt capitala și orașele mari cum ai putea crede. Sunt acele orășele micuțe, extrem de colorate și vibrante, ale căror peisaje îți opresc respirația.

Când vizitezi Irlanda, cu siguranță îți dorești să pătrunzi cât mai adânc în adevărata cultură irlandeză, cunoscând oamenii și obiceiurile și locurile lor. Iată un top cu cele mai frumoase cinci orașe din Irlanda, așezări ce prezintă tradițiile irlandeze, înconjurate de niște peisaje magice, ca în poveștile cu elfi și hobbiți.

#5. Kenmare, comitatul Kerry

Kenmare este un oraș colorat și vibrant din comitatul Kerry, o oprire foarte cunoscută turiștilor ce aleg să viziteze întreaga țară. Te poți opri aici pentru masa de prânz, sau doar pentru a bea ceva într-unul dintre pub-urile sau restaurantele din zonă, pentru o experiență tipic irlandeză.

Dacă vrei să rămâi peste noapte, există destul de multe locuri de cazare și astfel vei avea posibilitatea să explorezi mai bine împrejurimile. Orice ai face, nu rata Parcul Reenagross, Centrul de artă Carnegie și nici plimbările pe străduțele din oraș.

#4. Kingsale, comitatul Cork

Kingsale este un oraș de poveste, vibrant, în inima ținutului Cork, o așezare plină de istorie. În timpul erei medievale, acest oraș era unul dintre cele mai cunoscute porturi de pescari. Situat la 25 de kilometri de orașul Cork, Kingsale este destinația perfectă pentru o excursie de o zi. Este punctul de pornire al traseului turistic Wild Atlantic Way.

Printre locurile de neratat în Kingsale se numără Fortul Charles din secolul al 17-lea, coasta maritimă din Kingsale, muzeul regional al orașului, dar și o sesiune de înot de pe populara insulă Sandycove.

#3. Clifden, comitatul Galway

Acest oraș de coastă din comitatul Galway, este cel mai mare din regiunea Connemara. Turiștii care explorează Parcul Național Connemara, fac din Clifden orașul lor de bază. Aici este locul unde turiștii se bucură de cinele servite în restaurantele și pub-urile locale, dar și de peisajele minunate pe care le întâlnesc când explorează zona.

Dacă ești iubitor de natură, de peisaje și ai chef de o vacanță plină de aventură, atunci acest oraș alături de parcul național ce-l înconjoară ar trebui să fie în topul listei atunci când alegi să vizitezi Irlanda.

#2. Dingle, comitatul Kerry

Irlanda de sud-vest are multe locații pitorești, iar portul Dingle este una dintre ele. Atunci când vizitezi Dingle, vei fi întâmpinat de peisaje ce-ți taie răsuflarea și de clădiri colorate ce fac ca acest loc să fie unic în lume.

Turiștii sunt fascinați de plimbările lungi, de plajele cu nisip fin, de statuia delfinului Fungie de pe malul apei, de muzeul de oceanografie din oraș, de peninsula Dingle și de tot ce reprezintă acest loc mirific.

#1. Westport, comitatul Mayo

Westport este probabil unul dintre cele mai pitorești orașe din Irlanda, situat chiar la marginea celebrului Clew Bay.

Westport revendică pe bună dreptate dreptul de a fi centrul activităților nautice precum pescuitul, surfingul, navigarea, windsurfingul, snorkelling, paddleboarding și caiac.

Westport mai este cunoscut pentru centrul său colorat și istorica Westport House care înfățișează Parcul de Aventură al Piraților. Sunt enorm de multe lucruri pe care le poți face în Westport, motiv pentru care acest oraș este ideal pentru familii.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO