Căutare

Share this article

Viața în Irlanda are un farmec aparte. Cunoscută și sub denumirea de „Insula de Smarald” datorită plaiurilor ei veșnic verzi, Irlanda îmbină într-un mod fermecător istoria, tradiția și romantismul.

Irlanda este cea mai vestică țară insulară a Europei, cea de-a doua ca mărime dintre Insulele Britanice. Populația Irlandei este de aproape 5 milioane de locuitori. Cel mai mare oraș al insulei este Dublin, care este și capitala republicii irlandeze.

Deși în Irlanda plouă destul de mult, turiștii par să nu fie speriați de aspectul acesta. Anual, mii de oameni din toată lumea vin aici pentru a se bucura de natura absolut superbă sau pentru a se distra în pub-urile de noapte din Dublin.

Viața în Irlanda este fermecătoare. Iată 5 motive pentru care merită să vizitezi „Insula de Smarald”

1.Calea Sălbatică a Atlanticului

Irlanda găzduiește o pistă turistică cunoscută sub numele de „calea sălbatică a Atlanticului”, completată cu puncte de descoperire, atracții și activități. Traseul se întinde pe distanța de 1,553 mile de la Peninsula Inishowen din Ulster, Donegal County până la Kinsale situată în Cork County.

Calea Sălbatică a Atlanticului

2.Castelele din Irlanda

Castelele pe care le vei vedea în Irlanda par desprimse din basme, fiind înconjurate de peisaje de vis. Nu vei avea timp să le vizitezi pe toate, dar sunt câteva de neratat: Castelul Dublin, Castelul Belfast, Castelul Ashford, Castelul Blarney și Castelul Rock of Cashel.

Castelul Blarney

3.Dublin

Deși nu este cea mai ieftină capitală europeană, Dublinul merită trecut pe lista „orașe de văzut măcar o dată în viață”. Dublin este pe cât de însuflețit, pe atât de boem. Printre cele mai importante obiective turistice ale orașului sunt Trinity College, Grafton Street, Berăria Guinness, Muzeul Kilmainham Gaol, Galeria Dublinia și Parcul Stephen’s Green.

Dublin4. Killarney și Inelul lui Kerry

Inelul lui Kerry este un drum turistic, de-a lungul coastei, pe țărmul Peninsulei Iveragh. El începe în orașul Kenmare, trece prin Cahirciveen, de-a lungul promontoriilor din peninsula, apoi se întoarce, oferind priveliști ale Golfului Kells și ale Golfului Dingle, trecând prin orașele Glenbeigh, Killorglin și Killarney. Lanțul muntos din Peninsula Iveragh include MacGillycuddy Reeks și Carrantuohill, cei mai înalți munți din Irlanda.

Killarney și Inelul lui Kerry

5.Giants Causeway

Giants Causeway sau podul de piatră al uriaşilor celtici se găsește în County Antrim, pe partea de nord-est a Irlandei de Nord. Ciudatele formaţiuni stâncoase, reprezentate de circa 40.000 de coloane de bazalt, ocupă o suprafaţă de 0,7 kilometri pătraţi. Coloanele hexagonale au fost formate în urma unei explozii vulcanice.

Giants Causeway

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO