fbpx

Căutare

Share this article

Sicilia este una dintre cele mai frumoase zone din Italia, fiind o destinație de vacanță preferată de mulți turiști din Europa, dar nu numai. Orașe cochete cu străduțe pietonale întortocheate și pline de farmec, plaje superbe, un vulcan activ și, desigur, deliciile bucătăriei siciliene – sunt atracții cărora nu le poți rezista. Sicilia se bucură de vreme bună și, cu puțin noroc, poți face baie în mare din mai până la sfârșitul lui octombrie. Iată care sunt considerate cele mai frumoase orașe din Sicilia, în cazul în care vrei să faci un tur al insulei.

Cele mai frumoase orașe din Sicilia: Catania

Poziționat pe coasta de est a Siciliei, Catania a fost distrus în mare parte în urma unei erupții devastatoare a Vulcanului Etna, în 1669, care a durat timp de patru luni. După această calamitate, a durat foarte mult reconstrucția, însă determinarea localnicilor a făcut, din nou, din Catania unul dintre cele mai frumoase orașe din Sicilia. Așa că dacă ajungi pe insulă, merită să faci o vizită și acestui oraș, mai ales că sunt zboruri directe București-Catania, la companii low cost.

Cele mai frumoase orașe din Sicilia: Palermo

Palermo poate oferi o experiență de vacanță extrem de plăcută. Capitala Siciliei îmbină locurile cu încărcătură istorică cu marea și cele mai frumoase plaje ale insulei. Pentru început, poți face o vizită catedralei din oraș, apoi poți merge la Palazzo dei Normanni și Palazzo Abatellis. Merita văzut și Museo Archeologico Regionale, grădina botanică și catacombele. Nu trebuie să ignorați restaurantele din Palermo, cu delicii siciliene și fructe de mare. De asemenea, plajele din apropierea orașului sunt superbe. Poți ajunge ușor în Palermo, cu zbor direct din București, cu o companie low cost.

foto: istock

Citeste si: Cele mai frumoase oraşe din Italia

Cele mai frumoase orașe din Sicilia: Siracusa

Siracusa este unul dintre cele mai vechi orașe din lume: a fost înființat în 733 î.C de coloniștii greci din Corind, fiind unul dintre cele mai faimoase, bogate și puternice orașe ale Greciei Mari. Aici au avut reședința unii dintre cei mai cunoscuți poeți greci, matematicieni și politicieni. Ulterior, orașul a fost cucerit de romani. Odată ajuns în Siracusa, trebuie să iei la pas partea veche a orașului, care este practice aflată pe o mică insulă. Monumente istorice extrem de bine păstrate te așteaptă să le descoperi în această zonă spectaculoasă. Orașul vechi Siracuza și necropola de la Pantalica au fost înscrise pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Cele mai frumoase orașe din Sicilia: Taormina

Mulți spun despre Taormina că ar fi chiar cel mai frumos oraș din Sicilia. Acest orășel aflat pe coasta de est a insulei, cu ie și ire la Marea Ionică, este preferat de mulți turiști, Taormina fiind considerată o stațiune oarecum elitistă, cu magazine scumpe, hoteluri cochete și restaurante de top. Dar se poate sta în Taormina și cu buget redus. Orașul este superb, așezat pe o stâncă abruptă, cu peisaje de poveste. Teatrul vechi grecesc vă așteaptă să îl vizitați, dar și alte monumente istorice păstrate din vremurile de demult. Isola Bela, o insuliță aflată între plaje, este una dintre marile atracții ale orașului. La câțiva kilometri de Taormina, există și o plajă cu nisip fin, în Giardini-Naxos.

Sursa foto: istock

Messina

Dacă vii în Sicilia cu feribotul, atunci acesta te va lăsa la Messina, unul dintre cele mai frumoase orașe siciliene. Nu te vei sătura de plimbările pe străduțele acestui oraș, umbrite de portocali, lămâi și măslini. Nu trebuie să ratezi o vizită la catedrala din oraș sau la Biserica Santissima Annunziata dei Catalani, la grădina botanică sau la Porta Grazia.

Cele mai frumoase orașe din Sicilia: Cefalù

Cefalu este un mic orășel sicilian, aflat pe lista tuturor turiștilor care ajung pe această insulă. Este un oraș romantic, frumos, cu o plajă superbă pe care te poți relaxa câteva ore. În Cefalu poți vizita Băile Romane, Catedrala, câteva biserici impresionante, Templul Dianei, dar și alte monumente vechi.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO