Căutare

Share this article

Spania este celebră pentru plajele sale fermecătoare, pentru mâncărurile delicioase cu arome mediteraneene, dar și pentru orașe mari precum Barcelona, Mardid sau Valencia. Însă cele mai frumoase orașe din Spania nu sunt și cele mai populare și cele mai aglomerate. Orașele pline de farmec te așteaptă să le descoperi unul câte unul.

Cele mai frumoase orașe din Spania

Casares, Andalusia

sursa foto: iStock

La numai 15 km de Malaga, intri într-o cu totul altă lume: orășelul Casares te întâmpină cu casele lui albe, cocoțate pe străzi abrupte și înguste, într-un stil tipic andaluz. Nu trebuie decât să o iei la pas ca să îi descoperi comorile.

Besalu, Catalonia

sursa foto: iStock

Catalanii sunt foarte mândri de istoria lor, lucru pe care îl vei simți dacă te vei plimba pe străzile întortocheate ale orașului Besalu, din provoncia Girona. Traversând podul din secolul al XII-lea, care trece peste râul Fluvia, ai senzația că te-ai întors în timp. Orașul cu aer medieval te întâmpină cu o liniște incredibilă. Dacă ajungi în Spania, mai precis în Catalonia, nu trebuie ratată o vizită în Besalu, pentru o altfel de experiență. Aici te rupi total de forfota orașelor mari și agitate.

Ronda, Andalusia

sursa foto: iStock

Ronda este unul dintre cele mai celebre orașe mici din Spania, fiind poziționat în zona muntoasă Serrania de Ronda, la 113 km de Malaga. Tocmai poziția în care este așezat acest oraș îl transformă într-un loc deosebit: se află în inima munților și oferă o priveliște spectaculoasă. Localitatea plină de farmec este traversată de râul Guadalevin, care o împarte în două, formând astfel  canionul El Tajo, care are o adâncime de peste 100 m. Ca și Casares, în Ronda predomină casele albe, influențate de arhitectură maură. Cine ajunge aici nu trebuie să rateze arena de coridă din oraș, care este una dintre cele mai vechi din Spania: datează din 1785.

Albarracin, Aragon

Sursa foto: iStock
Sursa foto: iStock

Albarracin este un oraș care te întâmpină cu o priveliște de vis, fiind așezat pe panta unui munte. Dacă în Andaluzia casele albe îți încântă privirea, aici așezările în nuanțe roșiatice creează un peisaj plin de farmec, aparte. Orașul Albarracin este înconjurat de râul Guadalaviar și din 1961 a devenit Monument Național și parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Benasque, Munții Pirinei

Cele mai frumoase orașe din Spania - Sursa foto: iStock
Cele mai frumoase orașe din Spania – Sursa foto: iStock

Benasque este un mic paradis al schiorilor. Situat în Munții Pirinei, pe valea râului Esera, Benasque este mai degrabă o stațiune de iarnă, cu multe piste pentru schiat. Turiștii se pot bucura de o atmosferă călduroasă în restaurantele din localitate, pline de farmec, cu o arhitectură deosebită.  Stațiunea se învecinează cu cele mai înalte vârfuri din Pirinei: Aneto (3404m) și Posets (3375).

Cudillero, Asturias

Cele mai frumoase orașe din Spania
Cele mai frumoase orașe din Spania – Sursa foto: iStock

Spre deosebire de celelalte mici orașe spaniole, unde predomină o singură culoare, aici avem parte de un adevărat curcubeu în ceea ce privește casele localnicilor. Cudillero este o mică localitate cu specific pescăresc, așezată în Golful Biscay. Este minunat să petreci o zi colindând pe străzile din Cudillero, să bei o cafea la o terasă sau să urci pe dealurile verzi.

Ávila, Castile-León

Cele mai frumoase orașe din Spania
Cele mai frumoase orașe din Spania – Sursa foto: iStock

Avila este unul dintre cele mai frumoase orașe din Spania, care parcă ne poartă în alte vremuri. Avila a intrat în patrimonial UNESCO, mândrindu-se cu un centru vechi pe care niciun turist nu trebuie să îl rateze. Orășelul este plasat la 113 km de Madrid, așa că este ideal pentru o excursie de o zi. Zona veche a orașului este înconjurată de un zid de 2 km lungime, construit în secolul XI pentru a proteja cetatea de mauri.

 

read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO