fbpx

Căutare

Share this article

Țara vecină, Ungaria, este una foarte mică în comparație cu România, însă cultura, arhitectura și frumusețea orașelor sale, fac din ea o destinație foarte populară pentru turiști. De aceea am alcătuit o listă cu 10 cele mai frumoase orașe și sate din Ungaria și mărturisesc cu nostalgie că pe multe dintre ele le-am vizitat și le recomand cu toată inima.

  1. Cele mai frumoase orașe din Ungaria: Budapesta

Această destinație era recomandarea aceea pe care o așteptam cu toții pentru că, în Ungaria, pare că totul se învârte în jurul acestui oraș încărcat de istorie. De aceea, Budapesta este, cu siguranță, unul dintre cele mai frumoase orașe din Ungaria, faimos pentru atracțiile arhitecturale și cele încărcate de istorie. Printre locurile cele mai vizitate de turiști sunt podul de pe Dunăre, palatul Parlamentului, al treilea ca mărime din lume, Bastionul Pescarilor, Biserica Sf. Ștefan, protectorul orașului și cel care a creștinat poporul maghiar, Insula Margareta din mijlocul Dunării, băile termale sau Piața Eroilor. În plus mai sunt foarte multe alte obiective de vizitat și activități de făcut, încât e imposibil să te plictisești aici.

Bastionul Pescarilor, Budapesta, foto: iStock

Citește și: Budapesta, două oraşe şi nouă poduri peste Dunăre. Ce nu trebuie să ratezi în capitala Ungariei?


  1. Hollókő

Hollókő este un pitoresc sat etnografic din regiunea Nógrád, moștenire înscrisă în patrimoniul UNESCO. Satul este construit sub zidurile castelului Hollókő. Faima satului se datorează nu numai castelului, ci și caselor unice, magazinelor tradiționale și evenimentelor folclorice.

Hollókő, foto: iStock
  1. Cele mai frumoase orașe din Ungaria: Vác

Vác este un o oraș situat la nord de Budapesta, pe malul Dunării, în regiunea Pesta. Faima sa se datorează frumuseții catedralei catolice din oraș, clădirilor construite în stil baroc și înghețatei. Într-adevăr, este una dintre cele mai bune pe care le-am gustat vreodată.

Dacă ajungi acolo, fă o plimbare pe malul râului și vei avea parte de una dintre cele mai frumoase priveliști, iar dacă te duci cât mai spre sud, vei descoperi două lacuri ascunse și un traseu mirific ce te conduce la ele prin pădure.

  1. Cele mai frumoase orașe din Ungaria: Pécs

Pécs este încă unul dintre cele mai frumoase orașe din Ungaria. Situat în munții Mecsek, în regiunea Baranya (mieilor) este faimos pentru frumusețea catedralei catolice, a moscheielor construite în era otomană, piețele principale și necropola creștină timpurie din Pécs (Sopianae).

Pécs, foto: iStock
  1. Cele mai frumoase orașe din Ungaria: Szentendre

Szentendre este una dintre cele mai populare destinații turistice din Ungaria datorită arhitecturii sale absolut minunate, a muzeelor și a vieții artistice. La fiecare colț de stradă vezi o reprezentare artistică și poți gusta o înghețată minunată. Este foarte aproape de Budapesta și, ceea ce foarte puțini știu, are un muzeu dedicat exclusiv marțipanului. Ca să nu mai spun că aici am mâncat cel mai bun Dobos Torta din viața mea.

Szentendre, foto: iStock
  1. Székesfehérvár

Este un oraș situat în centrul Ungariei care în Evul Mediu a fost capitala statului. Merită vizitat măcar pentru arhitectură și atmosferă dacă nu pentru atracțiile istorice. Există câteva clădiri foarte interesante în oraș, dar cea pe care chiar nu trebuie să o ratezi este Castelul Bory (Bory Var). Acest castel superb a fost construit de către Jenő Bory, un architect și sculptor maghiar. El a construit, cu mâinile sale, acest castel, timp de 41 de ani și l-a decorat cu opere de artă făcute de el și de soția lui.

Székesfehérvár, foto: iStock
  1. Eger

Eger este un orășel situat în nordul țării, în regiunea Heveș. Dacă nu te-ai obișnuit încă, este un loc faimos pentru castelele sale, obiectivele istorice, arhitectura, băile termale și…vinul roșu.

Centrul istoric din orașul Eger, foto: iStock
  1. Tihany

Tihany este un sat localizat pe malul nordic al Lacului Balaton. De aici poți avea cea mai frumoasă priveliște asupra lacului, te poți bucura și reculege la mănăstirea Tihany și poți admira unul dintre cele mai întinse lanuri de lavandă.

Tihany, foto: iStock
  1. Cele mai frumoase orașe din Ungaria: Hévíz

Hévíz este un oraș spa situat în regiunea Zala, în apropierea lacului Hévíz, al doilea cel mai mare lac termal din lume. Hévíz Spa este situat pe malul lacului Hévíz și reprezintă destinația ideală pentru o vacanță cu adevărat relaxantă și revigorantă.

  1.  Siófok

Siófok este un orășel pe malul sudic al Lacului Balaton. De fapt este cea mai mare așezare de pe malurile lacului și reprezintă una dintre cele mai populare destinații de vacanță atât printre turiștii maghiari, cât și cei din lumea întreagă, odată pentru plajele superbe și a doua oară pentru incitanta viață de noapte.

Siófok, foto: iStock
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO