fbpx

Căutare

Share this article

Olanda este cunoscută ca țara lalelelor și se mândrește cu una dintre cele mai frumoase piețe de flori din lume. Unde altundeva sunt piețe de flori al căror renume s-a răspândit în toată lumea?

O dimineață însorită în care te poți plimba printre orhidee, trandafiri, frezii și lalele, îți poate lumina întreaga săptămână. Dar pentru asta trebuie să te trezești foarte devreme pentru că florarii sunt foarte matinali și, mai trebuie să ajungi într-unul dintre orașele ce se mândresc cu cele mai frumoase piețe de flori din lume.

Bloemenmarkt, Amsterdam

Bloemenmarkt este singura piață de flori plutitoare din lume.  Standurile sunt așezate de-a lungul canalului simbolizând vremurile trecute în care piețele erau alimentate zilnic doar cu barca. Piața s-a deschis în 1862 și este în continuare o atracție extrem de populară. Îți poți petrece o dimineață întreagă printre lalele de toate culorile, narcise sau mușcate, poți să-ți cumperi un buchet și mai poți să-ți iei niște bulbi pe care să-i plantezi în pământ, acasă.

Foto: Shutterstock

Piața de flori stradală Columbia, din Londra

Această piață stradală din estul Londrei, este atracția preferată a londonezilor în fiecare duminică dimineața, încă din 1869. Aici vin toți grădinarii deoarece aici poți găsi flori, diferite plante și echipament de grădinărit la prețuri rezonabile. Ia-ți o cafea de la un coffee shop și bucură-te de această abundență de culori și mirosuri.

Foto: Shutterstock

Marché Aux Fleurs, Paris

Situată în apropierea catedralei Notre Dame, Marché Aux Fleurs are o vechime de aproape 200 de ani. În piața aceasta vei găsi o varietate extrem de mare de flori sezoniere, așezate jumătate în interior și jumătate în exterior. Selecția uriașă de orhidee, flori sălbatice și plante exotice face ca acest loc să fie unul grozav pentru o după amiaza plăcută.

Foto: Shutterstock

Piața de flori stradală Adderley, Cape Town

Această piață de flori este una dintre cele mai vechi din Cape Town. Aici vei găsi poate cei mai împătimiți florari, dispuși oricând să-ți spună povestea florilor lor. Piața este plină de plante și flori frumos colorate, inclusiv unele specii native precum King și Pincusion Proteas.

Foto: Shutterstock

Districtul florilor din New York

Această piață este un simbol al Manhattan-ului încă din 1890. Situată pe strada 28, între 6th și 7th Avenue, piața aduce cei mai renumiți florali ce expun în fiecare sezon plante absolut superbe. Jungla urbană este formată din flori exotice și native, de la mandarini la minunate orhidee, alături de o selecție de flori, plante și arbuști nemaiîntâlniți.

Foto: Shutterstock

Campo deFiori, Roma

Cea mai faimoasă piață de flori din Italia, Campo de’Fiori, este locul ideal unde poți găsi flori proaspete. Găzduită de Piața Campo de Fiori, piața de flori a fost denumită după o parte din istoria locului, unde se afla o pajiște sau „un câmp de flori”.

Foto: Shutterstock

Piața de flori KR, Bangalore, India

Această piață de flori tradițională este probabil cea mai spectaculoasă datorită varietății sale de culori. Aici găsești flori și arbuști spectaculoși, alături de ghirlande uriașe de gălbenele. Piața se deschide la 2 dimineața și se închide la 8 dimineața. Asta înseamnă că trebuie să te trezești foarte devreme dacă vrei să prinzi ce e mai frumos.

Foto: Shutterstock
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO