Cele mai frumoase piscine din lume, bazinele cu privelişti care îţi taie răsuflarea - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai frumoase piscine din lume, bazinele cu privelişti care îţi taie răsuflarea

Una dintre cele mai frumoase piscine din lume este şi cea mai mare piscină de pe glob, cu o lungime de 1.013 metri şi o adâncime de 35 de metri. Exact! Există lacuri mult mai mici decât această piscină cu apă sărată.
Share this article

Fie că eşti un înotător desăvârşit, fie că îţi place să zaci la soare cu un cocktail alături sau sub umbrelă, cu o carte bună în braţe, o ieşire la piscină pare mai mereu o idee excelentă. Mulţi turişti, atunci când îşi planifică o călătorie, iau în calcul şi prezenţa unui bazin în locul de cazare tocmai ca să se bucure şi de o astfel de oportunitate de relaxare. Există însă piscine şi piscine. Unele mai mari, altele pe care le poţi cataloga cu uşurinţă drept nişte băltoace. Şi mai există cele mai frumoase piscine din lume, cele în care nu ştii dacă să înoţi sau să stai nemişcat, ca să întipăreşti cât mai bine imaginea ce ţi se prezintă în faţa ochilor.

Infinity Pool, Marina Bay Sands, Singapore

Este poate cea mai cunoscută piscină din lume şi, cu siguranţă, cea mai mare piscină din lume construită pe un acoperiş. Are 150 de metri lungime şi este situată pe acoperişul clădirii-simbol din Singapore, la 200 de metri înălţime. Nu poţi merge acolo decât dacă iei şi o cameră la hotel şi trebuie să ştii că o noapte de cazare acolo începe de la 500 de dolari. Avantajul este că temperaturile sunt mai mereu prietenoase şi nici măcar o ploaie nu-ţi poate strica prea tare ploile pentru că de obicei sunt scurte şi nu reuşesc să răcească atmosfera.

Infinity Pool, Marina Bay Sands

Ubud Hanging Gardens Hotel, Bali

Bali înseamnă altceva pentru fiecare turist care ajunge acolo. Pentru unii înseamnă meditaţie şi regăsire, alţii sunt interesaţi să descopere cât mai multe dintre peisajele spectaculoase ale insulei, în timp ce alţi oameni nu-şi doresc decât să petreacă mai multe zile într-un resort de lux, în care să se relaxeze. Iar Hanging Gardens Hotel oferă asta la pachet cu una dintre cele mai spectaculoase piscine văzute vreodată. Situat în mijlocul unei păduri tropicale, hotelul oferă mai multe piscine pe niveluri diferite, toate cu peisaje menite să-ţi taie răsuflarea.

Ubud Hanging Gardens Hotel, foto: kiwicollection.com

Safari Lodge Four Season, Tanzania

Trebuie să recunoaştem că o piscină cu vedere la elefanţi nu are cum să lipsească de pe lista cu cele mai frumoase piscine din lume, mai ales când e parte a unui resort de lux în care nu-ţi lipseşte decât ce-ţi doreşti tu să-ţi lipsească. Situat în Parcul Naţional Serengeti, resortul oferă o vedere panoramică asupra savanei, are centru spa şi un bar cu vedere asupra piscinei şi către surprizele oferite de parcul ce adăposteşte pe lângă elefanţi şi exemplare spectaculoase de lei şi gheparzi.

Safari Lodge Four Season foto: hotelsinheaven.com

Anantara Golden Triangle Resort&Spa, Thailanda

Păstrăm aceeaşi linie şi vorbim acum despre o altă piscină construită într-o bucăţică de rai din Thailanda, la graniţa cu Myanmar şi Laos. Complexul este ridicat în junglă, într-o rezervaţie pentru elefanţi şi oferă privelişti spectaculoase asupra tuturor celor 3 ţări, precum şi facilităţi pentru toate gusturile şi programe de spa menite să facă pierdute grijile de zi cu zi.

Anantara Golden Triangle Resort, foto: andrewharpertravel.com

Blue Lagoon, Islanda

Ne mutăm puţin din peisaje tropicale în zone mai reci, dar la fel de primitoare. La Grindavik, în Islanda, găsim unul dintre cele mai vizitate locuri din această ţară, o piscină cu apă termală în care apa are mereu aproape de 40 de grade Celsius, aşa că indiferent de cât de frig ar fi afară, o baie acolo este o reală plăcere. Ai grijă totuşi să nu uiţi să iei şi un halat cu tine pentru când decizi să ieşi din bazin, altfel s-ar putea să nu mai găseşti experienţa atât de interesantă.

Blue Lagoon, foto: bluelagoon.com

Iceberg Pool, Australia

Construită acum 91 de ani în Sydney, pe una dintre cele mai cunoscute plaje ale Australiei, plaja Bondi, piscina Iceberg se află chiar în buza oceanului, valurile ajungând deseori deasupra înotătorilor. Bazinul a fost construit în 1929 pentru ca salvamarii să se poată antrena în condiţii optime şi pe timpul iernii, aşa se face că are dimensiuni olimpice. Nici temperatura apei nu este una de promenadă, ci de antrenament – 16 grade Celsius. Senzaţia unică vine însă în momentul în care valurile puternice lovesc bazinul şi înotătorii resimt în apă acest lucru.

Iceberg Pool, foto: icebergs.com.au

Hotel Perivolas, Grecia

De la piscina din ocean ne mutăm la o piscină cu vedere senzaţională asupra Mării Egee. Este piscina hotelului Perivolas din Santorini, construit pe un deal cu o privelişte în faţa căreia nici cei mai aprigi contestatari ai romantismului nu pot rămâne nepăsători. Sigur, să ajungi să faci o baie aici nu e tocmai la îndemână, un sejur de 7 nopţi pentru 2 persoane în cea mai ieftină cameră din complex plecând de la 3.500 de euro.

Hotel Perivolas, foto: allaroundtheworldbaby.com

The Cambrian Hotel, Elveţia

Ne mutăm puţin de la mare la munte ca să vedem una dintre piscinele cu cea mai spectaculoasă vedere asupra munţilor. Se găseşte la hotelul The Cambrian din staţiunea Adelboden şi oferă o vedere panoramică asupra Alpilor elveţieni. Apa este încălzită astfel încât clienţii să se poată bucura fie de verdele crud de peste vară, fie de albul pur din timpul iernii. O noapte de cazare aici pleacă de la 250 de euro în afara sezonului, aşa că dacă vrei să mergi la schi şi să te cazezi aici pregăteşte-te pentru costuri zdravene.

The Cambrian Hotel, foto: booking.com

Hotel Belmond Caruso, Italia

Dacă ţi-a plăcut piscina cu vedere asupra Mării Egee sigur o vei adora şi pe aceasta, construită deasupra Mării Adriatice. Este parte a unui conac construit în secolul al XI-lea, restaurat cu unele dintre cele mai scumpe materiale şi refăcut astfel încât să mulţumească unii dintre cei mai pretenţioşi clienţi. Găseşti aici grădini terasate, apa din piscină este încălzită, iar vaporizatoarele au apă Evian. Şi totuşi, parcă tot priveliştea de pe marginea piscinei asupra Coastei Amalfi este mai atrăgătoare.

Hotel Belmond Caruso, foto: when-is-now.com

San Alfonso del Mar, Chile

Una dintre cele mai frumoase piscine din lume este şi cea mai mare piscină de pe glob, cu o lungime de 1.013 metri şi o adâncime de 35 de metri. Exact! Există lacuri mult mai mici decât această piscină cu apă sărată. Şi în caz că vă întrebaţi, da, se poate închiria şi barcă pentru o plimbare aici. Ideea piscinei a venit şi din dorinţa de a stabili un record mondial, dar şi pentru a oferi o alternativă la Oceanul Pacific, cu ale lui ape reci şi agitate, care pun în pericol înotătorii. Apa din imensul bazin este preluată însă, în mod evident, tot din ocean, este desalinată parţial, filtrată şi încălzită.

San Alfonso del Mar, foto: booking.com
Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora