Cele mai frumoase plaje din Europa pe care îți vei dori să le vezi măcar o dată în viață - LIFE.ro
Mergi la conținut

Nu este nevoie să zbori cu avionul la mii de kilometri pentru a-ți cufunda degetele în nisip alb sidefat sau pentru a te bălăci într-o lagună turcoaz, pentru că cele mai frumoase plaje din Europa te așteaptă.

Miile de kilometri de coastă ale Europei sunt înțesate de plaje perfecte să fie expuse pe o carte poștală, golfuri în afara radarului și peisaje sălbatice care mișcă sufletul. Am adunat cele mai frumoase plaje din Europa, de la Scandinavia până în Sardinia, pentru a te ajuta să începi să îți faci planuri pentru viitoarele vacanțe.

Santa Giulia, Corsica

Există o mulțime de plaje frumoase în Corsica, dar golful de vis cu nisip alb din Santa Giulia este în fruntea listei noastre. La doar câțiva kilometri sud de Porto Vecchio plin de farmec, laguna cu apă puțin adâncă a plajei este perfect amplasată pentru familiile cu copii și populară printre cei pasionați de caiac și paddle-board care profită de faptul că nu bate vântul în această zonă. Întinde-te la umbra unui străvechi pin sau alătură-te hoardelor de turiști parizieni care se bronzează pe nisip: în lunile de vară, devine aglomerat – așa că vino devreme pentru a prinde un loc.

cele mai frumoase plaje din Europa

Cele mai frumoase plaje din Europa: Porto Katsiki, Lefkada, Grecia

Abia la mijlocul anilor 1990, infrastructura modernă a ajuns în acest colț al coastei de vest accidentate a insulei Lefkada, deschizând în cele din urmă Porto Katsiki pentru turiști, nu doar pentru capre . Acum, este una dintre cele mai populare plaje de pe una dintre cele mai bune insule grecești, încadrată de stânci albe, dramatice acoperite cu pini. Marea de un albastru adânc este un loc sublim pentru înot; și în timp ce stâncile țin plaja la umbră până la prânz, există o mulțime de umbrele multicolore în așteptare pentru după-amiezile vaporoase. Cel mai bun lucru este că bărcilor li se interzice intrarea în golf, oferind celor care fac plajă o priveliște neîntreruptă asupra mării ionice.

cele mai frumoase plaje din Europa

Calanque d’en Vau, Cassis, Franța

Întinderea sălbatică și minunată de coastă dintre Marsilia și Cassis este adesea lăudată ca fiind o alternativă mai discretă a ținutului Provence față de Coasta de Azur elegantă. De asemenea, găzduiește un șir de golfuri secrete – sau calanques – care punctează malul: fante de apă albastră irizată în formă de degete, flancate de cioburi de stâncă de calcar. De departe, cea mai frumoasă este Calanque d’en Vau; este o adevărată aventură să ajungi aici cu caiacul, dar dacă nu ai cum pe mare, cealaltă variantă este o urcare abruptă și prost semnalizată de la Cassis. Este o treabă grea, dar vei fi răsplătit cu imagini magnifice ale Mediteranei pe drum.

Cele mai frumoase plaje din Europa: Plaja Kvalvika, Insulele Lofoten, Norvegia

Norvegia este bine cunoscută pentru munții și fiordurile sale epice; mai puțin pentru plajele sale. Dar sus, în arhipelagul accidentat și nespus de frumos Lofoten – adânc în interiorul Cercului Arctic – marea este la fel de limpede pe cât ai găsi în Mediterană. Înconjurată de stâncile abrupte care se ridică direct din nisip, plaja cu nisip auriu Kvalvika este aproape întotdeauna pustie: vizitatorii trebuie să treacă prin păduri de mesteacăn și pajiști cu flori sălbatice pentru a ajunge aici, unii oprindu-se pe drum pentru a-și așeza tabăra pentru noapte. Pentru a vedea plaja în punctul său cel mai magic, vino seara târziu pentru o baie în lumina soarelui care apune.

cele mai frumoase plaje din Europa

Praia do Carvalho, Portugalia

Imaginează-ți Algarve și probabil că te vei gândi la plaje mari și largi pline de turiști care caută soare pe distanțe scurte – dar programează-ți vizita la Praia do Carvalho și probabil că o veți împărtăși doar cu câțiva cunoscători, localnici. Dacă n-ar fi fost scara abruptă de gresie și tunelul căptușit cu fosile tăiate în stâncă, singura modalitate de a ajunge aici ar fi să calci în rapel pe faleză, dând acestui golf pitoresc o senzație de insulă deșertică. Căutătorii de senzații tari se îndreaptă spre promontorii stâncoși pentru a se lansa în apele limpezi de dedesubt – marea face echipă cu viața acvatică, așa că merită să faci snorkeling. Asigură-te că aduci o mulțime de provizii cu tine- nu este nimic în apropiere.

cele mai frumoase plaje din Europa

Cele mai frumoase plaje din Europa: Spiaggia Grande, Positano, Italia

Doar pentru o clipă, uită de mulțime, de șezlongurile prea scumpe și de nisipul negru de sub picioare: există ceva absolut atrăgător în porțiunea principală de plajă din cea mai pitorească stațiune de pe litoral, din Italia. Stive de case pictate în pastel se prăbușesc pe faleză pentru a săruta nisipul; parfumul amețitor al lămâilor stăruie în aer, iar splendida Marea Tireniană strălucește în soare. Tot ceea ce ai putea avea nevoie – de la un bikini de designer până la un Aperol Spritz mare – este chiar aici, pe malul mării, dar când te lovește foamea, sari peste restaurantele de pe mal și urcă-te într-o barcă pentru a ajunge la Da Adolfo, o trattoria pe micuța plajă Laurito, de alături.

cele mai frumoase plaje din Europa

Zlatni Rat, Brač, Croația

Un pelerinaj la Zlatni Rat ajunge pe aproape fiecare itinerar croat de insulă.

Situată pe coasta însorită de sud a Brač, peninsula în formă de limbă se întinde de la satul portuar Bol până la aproximativ 1.640 de metri în Marea Adriatică, vârful său schimbându-și subtil forma în funcție de curent sau vânt. Cele mai bune priveliști sunt de sus: urcă pe muntele Vidova Gora din apropiere sau pune-ți cureaua într-un ham și parasail de-a lungul țărmului neted. Este un loc grozav și pentru familii, cu ape puțin adânci în care să te bălăcești și o pădure drăguță de pini în centru care oferă răgaz de la căldură.

cele mai frumoase plaje din Europa

Cele mai frumoase plaje din Europa: Cala Macarella, Menorca, Spania

Acest golf paradisiac – situat pe cea mai autentică și subestimată insulă din Baleare – este bătut de unele dintre cele mai uluitor de albastre ape pe care le-am întâlnit. Cei norocoși trec pe iahturile lor, oprindu-se să ia o bere rece ca gheața de la restaurantul de pe arcul de nisip, alb virgin, dar dacă ajungi pe uscat, există o parcare situată convenabil în apropiere. Când devine prea aglomerat, pune-ți pantofii și mergi pe poteca de coastă pentru a ajunge la sora mai retrasă a Cala Macarella, Cala Macarelleta. Este un loc popular pentru nudiști, așa că dacă dorești să te amesteci printre ei, lăsă costumul de baie pe drum.

cele mai frumoase plaje din Europa

Luskentyre, Insula Harris, Scoția

Chiar pe vârful Atlanticului puternic, Insula Harris se află în inima Hebridelor Exterioare, nealterate și subpopulate ale Scoției. Este ultimul loc de pe pământ în care te-ai aștepta să găsești o scenă la fel de eterică precum Luskentyre, unde nisipul alb ca creta și apa orbitoare, de culoare verde s-ar putea masca cu ușurință drept tropice. Vizitează plaja la reflux pentru a vedea-o în toată splendoarea ei.

cele mai frumoase plaje din Europa

Cele mai frumoase plaje din Europa: Plaja Sveti Stefan, Muntenegru

Legat de continent printr-o întindere îngustă de nisip cu nuanțe roz, micuța insuliță cu acoperiș de teracotă a Sveti Stefan și-a găsit faima în anii 1960 ca loc de joacă pentru cei bogați și faimoși. Acum preluată în întregime de Aman, este în continuare cel mai inteligent refugiu din țară – și proprietarul a jumătate din plaja pin-up din Muntenegru. Înconjurat de o pădure deasă de pini, partea stângă a istmului îngust este rezervată exclusiv oaspeților hotelului, în timp ce partea dreaptă este deschisă tuturor. Există o mulțime de șezlonguri de închiriat, iar apele albastre reprezintă un loc încântător pentru plimbare.

cele mai frumoase plaje din Europa

Citește și: Cele mai frumoase plaje din Grecia continentală


Foto: Depositphotos.com, Pinterest.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora