fbpx

Căutare

Share this article

An de an ne-am delectat cu cele mai frumoase apariții pe covorul roșu și am ales imaginar cele mai frumoase rochii de la Premiile Oscar. Unele dintre noi ne-am văzut îmbrăcate cu acele ținute de prințese, în timp ce pe altele le-am blamat. Una peste alta, acest eveniment are o importanță extraordinar de mare pentru industria cinematografică, dar și pentru brandul personal al fiecărei vedete. Iar pentru pasionați, era un prilej minunat de a admira și a visa.

Anul acesta, la premiile Oscar din 2021 este greu de spus dacă vom vedea defilări pe covorul roșu. Probabil că nu. Așa că ne-am gândit să tragem cu ochiul la cele care au fost considerate cele mai frumoase rochii la Oscar, din toate timpurile. Iar topul alcătuit de publicația Instyle a fost cel mai apropiat gustului nostru. Clasificarea este subiectivă și e posibil să mă fi ghidat foarte mult și după persoanele care au purtat aceste rochii, însă, recunosc, nu am nimic de reproșat. Toate cele zece rochii de mai jos sunt absolut superbe. Dacă știi vreuna mai frumoasă, chiar te rugăm să ne amintești de ea. În felul acesta putem alcătui un top mai mare cu cele mai frumoase rochii de la Oscar.

Grace Kelly într-o ținută Edith Head, în 1955

Grace Kelly. Foto: Twitter

Lumea bună spune că cea mai frumoasă rochie la Oscar a fost purtată de Grace Kelly la Gala Premiilor Oscar din 1955. Atunci Grace Kelly a câștigat un Oscar pentru rolul ei din „The Country Girl” și a urcat pe scenă purtând o rochie de culoarea gheții, creată de Edith Head.

Rochia, care a fost creată inițial pentru premiera filmului, a fost tăiată dintr-un bolț de saten francez de 4.000 de dolari și împerecheată cu o haină de seară superbă, un ruj roșu și o coafură perfect glamour.

Citește și:

Istoria covorului roșu: apariții celebre de-a lungul timpului

Sharon Stone într-o ținută semnată Gap și Vera Wang, în 1998

Din punct de vedere tehnic nu este chiar o rochie, însă nimeni nu poate uita momentul în care Sharon Stone și-a făcut apariția la Gala Oscar purtând o cămașă de la… Gap. Sigur, ea a echilibrat lucrurile cu o fustă Vera Wang, dar a fost cu siguranță cea mai relaxată atitudine în ceea ce privește moda, lucru ce i-a adus spectacolul bine meritat.

Gwyneth Paltrow într-o ținută Ralph Lauren, 1999

Gwyneth a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță pentru interpretarea sa în „Shakespeare in Love”. A urcat pe scenă purtând o rochie roz de la Ralph Lauren și un colier cu diamante, semnat de Harry Winston, pe care tatăl ei, regretatul Bruce Paltrow, l-a cumpărat ulterior pentru ea.

Julia Roberts în rochia Valentino, 2001

Există little black dress, apoi rochia neagră de epocă purtată de Julia Roberts în anul 2001, la Gala premiilor Oscar. „Această rochie m-a făcut foarte agitat”, a spus însuși Valentino pentru InStyle. „Nu ești niciodată sigur cine ce va purta până când nu vor ieși pe scenă. În seara aceea am fost la Roma, urmărind Oscarurile în direct la televizor și am rămas treaz până la orele dimineții pentru a vedea dacă a purtat-o Julia Roberts.”

Halle Berry într-o ținută Elie Saab, 2002

Aceasta poate fi numită foarte bine „rochia goală originală”. Și nu ne putem gândi la nimeni altcineva care ar fi putut lansa trendul mai bine decât Halle Berry (și fabuloasa ei tunsoare pixie). De atunci rochia de plasă, cu broderie a tot apărut la nenumărate evenimente importante.

Michelle Williams într-o rochie Vera Wang, 2006

Michelle Williams a purtat acest design iconic Vera Wang de culoare galben canar la Premiile Academiei din 2006. Și ca imaginea să fie absolut superbă, la culoarea șofran a rochiei, a adăugat un ruj purpuriu, la fel de îndrăzneaț, care se potrivea cu covorul roșu. Dar cel mai bun accesoriu din toată acea seară a fost iubitul ei, regretatul Heath Ledger, care a fost nominalizat pentru cel mai bun actor în „Brokeback Mountain”.

Angelina Jolie într-o ținută Atelier Versace, 2012

Sincer, cred că orice ar purta Angelina Jolie ar fi cea mai frumoasă ținută dintre toate. Sau nu?

Dar această rochie…. Este ROCHIA. Catifeaua neagră de la Atelier Versace a făcut istorie și probabil ne vom aminti multă vreme de ea.

Jennifer Lawrence într-o rochie Dior Haute Couture, 2013

J. Law este regina stilului casual, dar cu siguranță a fost pregătită să ne uimească uimească pe toți când a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în filmul „Silver Linings Playbook”, în 2013. În plus față de rochia sa de culoarea blush-ului de obraz, Dior Haute Couture, actrița a afișat un colier subțire, ca o șuviță, semnat Chopard și compus din 150 de mărgele de diamant de 74 de karate.

Lupita Nyongo într-o ținută prada, 2014

Din nou subiectivismul iese la iveală, dar cu acest risc voi spune că e cea mai frumoasă apariție de la Oscar.

Cum am putea uita acest spectacol semnat Prada și Lupita? Acest albastru pal, pe care Lupita l-a purtat în timp ce ducea acasă un trofeu pentru rolul ei din „12 Years a Slave”? Cea mai bună actriță în rol secundar, câștigătoare a premiului Oscar, ne-a învățat cum să pozăm într-o rochie ca aceasta și având un adevărat moment de prințesă.

Lady Gaga în ținuta semnată Alexander McQueen, 2019

Până atunci Lady Gaga s-a făcut remarcată că poartă rochii de carne și bodyuri strălucitoare, dar la Oscar în 2019 a dat dovadă de foarte multă seriozitate, purtând o rochie Alexander McQueen fără bretele și un colier cu diamante de 128 de carate, purtat ultima dată de Audrey Hepburn.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO