fbpx

Căutare

Share this article

Vorbim astăzi de cele mai frumoase târguri de Crăciun de vizitat în 2021, în încercarea de a uita gustul neplăcut pe care pandemia l-a lăsat și aici anul trecut.

De la finalul lui noiembrie și până în ajunul Crăciunului, majoritatea orașelor mari se întreceau în organizarea celor mai frumoase târguri de Crăciun. Fie că era Viena, Paris, Barcelona sau oricare altă capitală, turiștii aveau de unde alege.

Anul trecut majoritatea orașelor europene nu au mai organizat târguri de Crăciun, iar unde s-au făcut, au fost de mici dimensiuni și, evident, fără turiști.

Citește și: Cele mai frumoase destinații europene de Crăciun

În 2021 avem speranța că viața noastră se va reîntoarce în curând la normal. Chiar dacă la noi lucrurile nu stau tocmai roz și în fiecare zi auzim că o nouă țară a intrat pe lista roșie privind evoluția pandemiei, per total undeva se zărește o luminiță de speranță.

Așadar, am încercat să alcătuim o listă cu zece cele mai frumoase târguri de Crăciun de vizitat în 2021. Și nu sunt cele mai celebre la care se înghesuie milioane de vizitatori.

STRASBOURG, FRANȚA

Orașul Strasbourg din Franța este numit „Capitala lui Noel” dintr-un motiv: acesta oferă unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din întreaga lume! Este ca și cum ai păși într-un vis de Crăciun și reprezintă una dintre cele mai pitorești și festive destinații din toată Europa. Cu o piață de Crăciun frumos decorată, care este deschisă în fiecare zi din 24 noiembrie până pe 24 decembrie, te vei trezi înconjurat de copaci cu lumini și decorațiuni din belșug. Catedrala din Strasbourg se înalță deasupra pieței, iar bradul împodobit din piață este unul adevărat, înalt de 30 de metri!

cele mai frumoase târguri de Crăciun
Strasbourg, Franța. Foto: https://heleneinbetween.com/

Există o mulțime de tarabe care servesc mâncăruri tradiționale, cum ar fi cârnați, castane prăjite, clătite, vin fiert – tot ce-ți dorește inima pentru această perioadă a anului! Nu veți regreta că ați venit aici în timpul Crăciunului dacă doriți o experiență europeană autentică; Doar fii pregătit, se poate aglomera!

Piețele de Crăciun din Strasbourg sunt presărate în tot orașul și fiecare este mai frumoasă decât alta.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun: KÖLN, GERMANIA

Există șapte piețe în Köln, fiecare cu propria atmosferă și vibrație. Orașul are șapte piețe, fiecare cu o senzație și o ambianță distincte. Una dintre cele mai populare piețe se află în fața catedralei; este ușor de înțeles de ce. Pe fundalul catedralei zgârie-nori se află o scenă încadrată de tarabele tradiționale din lemn.

cele mai frumoase târguri de Crăciun
Koln, Germania. Foto: https://heleneinbetween.com/

Deschis de la sfârșitul lunii noiembrie până în decembrie, îl recomand cu căldură nu doar ca fiind unul dintre cele mai bune târguri de Crăciun din Europa, ci și unul dintre preferatele mele din Germania!

VIENA, AUSTRIA

Târgul de Crăciun din Viena este o piață tradițională în stil german, unde tarabele sunt construite din lemn și vopsite în culori strălucitoare. Coroane de Advent atârnă de tavan, o mulțime de standuri vând produse artizanale și întotdeauna se cântă muzică live. Mâncarea de la Târgul de Crăciun din Viena este, de asemenea, foarte bună: așteptați-vă să găsiți multe tipuri diferite de cârnați, covrigi și chiar vin fiert proaspăt pentru a vă încălzi în aceste zile reci de iarnă!

cele mai frumoase târguri de Crăciun
Viena, Austria. Foto: https://heleneinbetween.com/

Viena găzduiește un Târg de Crăciun din 1296! Aceasta a fost unul dintre primele „târguri de iarnă” (primul a fost la München și apoi primul târg oficial a fost la Dresda în 1434.) Astăzi are loc în tot orașul, cu mai multe târguri în oraș. Târgul de Crăciun din fața Primăriei (Rathaus) – o clădire impresionantă cu propria sa istorie interesantă care datează de peste 900 de ani este absolut uluitor. Timp de secole a fost casa primarilor vienezi, până când împăratul Francisc Iosif I a făcut din el palatul său imperial.

Viena este prezentată în top primele 7 târguri de Crăciun din .

Târgul de Crăciun din Viena se desfășoară între 12 noiembrie 2021 – 22 ianuarie 2022.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun: TALLINN, ESTONIA

Pășește în globul de zăpadă care este Tallinn, capitala Estoniei! Acest oraș mic oferă un spectacol când vine vorba de farmecul târgului de Crăciun.

cele mai frumoase târguri de Crăciun
Tallinn, Estonia. Foto: https://heleneinbetween.com/

Tallinn este unul dintre cele mai frumoase și captivante orașe din Europa. Frumusețea și farmecul acestei bijuterii medievale vă vor încânta. Cu o atmosferă festivă care este plină de localnici și vizitatori deopotrivă, este un loc grozav pentru a savura mâncăruri delicioase, pentru a explora magazinele perfecte pentru cadouri sau suveniruri, pentru a vă bucura de cultură la un spectacol sau pur și simplu pentru a privi oamenii în timp ce savurați vin fiert lângă un foc deschis. Anul acesta, în perioada 24 noiembrie – 21 decembrie, Tallinn își va organiza Târgul anual de Crăciun chiar în inima orașului, lângă Castelul Toompea.

BASEL, ELVETIA

Basel a fost de fapt desemnat cel mai bun târg de Crăciun din Europa pentru 2021! Este unul dintre cele mai mari și mai frumoase din țară și oferă multe de văzut și de făcut.

Locația Basel, la răscrucea a trei țări, îl face un amestec de culturi elvețiene, franceze și germane. Acea diversitate și unicitate culturală formează fundamentul pentru unul dintre târgurile preferate în vacanța de iarnă, Târgul de Crăciun din Basel.

cele mai frumoase târguri de Crăciun
Basel, Elveția. Foto: https://heleneinbetween.com/

Aproape 100 de pini falnici mărginesc bulevardele și stau ca niște santinele puternic iluminate care conduc drumul. Nu uitați să mergeți la Münsterplatz și Barfüsserplatz, unele dintre cele mai frumoase piețe din Basel care găzduiesc, de asemenea, târguri importante de Crăciun.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun: PRAGA, REPUBLICA CEHĂ

Sezonul de Crăciun din Praga este absolut superb. Orașul în sine este deja frumos, dar adăugând ornamentele de Crăciun aduce o viață cu totul nouă orașului. Cele două târguri principale de Crăciun ale orașului, în Piața Orașului Vechi și Piața Wenceslas, sunt la doar cinci minute de mers pe jos unul de celălalt, așa că vă puteți plimba cu ușurință prin oraș. Este un târg tradițional care include colibe de lemn și bucătărie cehă.

cele mai frumoase târguri de Crăciun
Praga, Cehia. Foto: https://heleneinbetween.com/

Anul acesta puteți vizita acest oraș uimitor și vă puteți plimba de-a lungul labirintului de tarabe de lemn amenajate în Piața Orașului Vechi. Atmosfera de vacanță de aici vă va încânta simțurile! Se întâmplă atât de multe încât este greu să nu te simți cuprins de spirit.

ZAGREB, CROAȚIA

Crăciunul în Zagreb este o perioadă magică a anului. Târgul de Crăciun este una dintre cele mai populare atracții turistice și există multe oportunități de a savura mâncăruri speciale, cum ar fi ćevapčići (un tip de chifteluță).

Târgurile au fost sărbătorite încă din epoca medievală, dar abia în 1869 au devenit un eveniment regulat. Inițial, durau doar două zile, însă astăzi târgurile durează de la sfârșitul lunii noiembrie până în noul an.

Dacă sunteți în căutarea unui spirit de vacanță croat autentic în timpul șederii în Croația, aveți aceste trei opțiuni grozave pentru a experimenta Crăciunul în Zagreb!

cele mai frumoase târguri de Crăciun
Zagreb, Croația. Foto: https://heleneinbetween.com/

1) Târgul Dolac. Situat în inima pieței istorice Jelovac, acest târg acoperit, pitoresc este un loc grozav pentru a petrece timpul gustând bucătăria tradițională croată și cumpărând produse locale.

2) Adventul de la Zagreb – Acest eveniment pe tot parcursul sezonului, care are loc de la mijlocul lunii noiembrie până pe 24 decembrie, oferă vizitatorilor o mulțime de activități festive în centrul orașului! Una dintre preferatele turiștilor este Parada de Crăciun de noapte, care prezintă colindători îmbrăcați tradițional, lumini frumoase de Crăciun și muzică festivă.

3) Târgul de Crăciun din Upper Town – O vizită la piața din Upper Town este o modalitate excelentă de a vă bucura de frumusețea tradițională a Zagrebului. Situată lângă Biserica Sf. Marcu și înconjurată de clădiri istorice, această piață oferă câteva fotografii instagramabile fantastice, precum și o mulțime de meșteșuguri și activități pentru copii.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun: NUREMBERG, GERMANIA

Nürnberg este al doilea oraș ca mărime din Bavaria. Este, de asemenea, unul dintre cele mai vechi orașe din Germania, datând din 1050. Istoria și farmecul orașului Nürnberg îl fac un loc minunat pentru a călători și aici este unul dintre cele mai bune târguri tradiționale de Crăciun pe care le puteți găsi.

cele mai frumoase târguri de Crăciun
Nuremberg, Germania. Foto: https://heleneinbetween.com/

Nürnberg găzduiește faimosul târg de Crăciun din 1570, când împăratul Maximilian I l-a inițiat ca un cadou pentru soția sa, împărăteasa Bianca Maria Sforza din Milano. Târgul este un eveniment anual care preia toate cele patru colțuri ale orașului vechi cu tarabele care vând suveniruri, meșteșuguri, cadouri și mâncare în perioada 26 noiembrie – 24 decembrie în fiecare an!

Nuremberg Christkindlesmarkt are peste 1600 de cabine din lemn de unde puteți cumpăra produse locale, cum ar fi migdale prăjite sau ornamente pictate manual.

COLMAR, FRANȚA

Vrei să simți că ai pășit direct într-un oraș de turtă dulce? Hai la Colmar! La doar o oră de Strasbourg, Colmar este un oraș frumos și pitoresc din estul Franței. Târgul de Crăciun din Colmar este o destinație de vizitat obligatoriu pentru oricine iubește magia Crăciunului. Este una dintre cele mai bune piețe din toată Franța și are tot ce ți-ai putea dori: tarabe cu mâncare delicioasă, decorațiuni festive și o mulțime de divertisment. O să-ți placă această piață!

cele mai frumoase târguri de Crăciun
Colmar, Franța. Foto: https://heleneinbetween.com/

Istoria orașului Colmar ca centru religios important se găsește în spiritul său de Crăciun; mulți localnici se îmbracă în păstori și vin să se închine la catedrală în fiecare an pe 24 decembrie. Această tradiție a început cu peste 800 de ani în urmă, când comercianții din Frankfurt treceau prin Colmar înainte de a se îndrepta spre casă pentru sărbătorile din Ajunul Crăciunului – un obicei care continuă și astăzi!

Arhitectura impresionantă se adaugă spiritului ce te cuprinde în acest oraș; ușile, ferestrele și trotuarele sunt toate decorate pentru a crea o atmosferă confortabilă pentru acest târg de Crăciun. Această piață este cu totul fermecătoare, capricioasă și fantastic de festivă!

Cele mai frumoase târguri de Crăciun: LONDRA, ANGLIA

Chiar și de Crăciun, niciun oraș nu se compară cu Londra. Străzile frumoase, cum ar fi Oxford și Regent Street, merg mai presus și dincolo de decoruri de iarnă în aproape fiecare colț. Hyde Park găzduiește o piață tradițională de Crăciun germană (numită Frankfurt Market, numită după orașul din Germania) unde poți merge la patinaj sau poți vedea cum magazinele își schimbă vitrinele, și chiar clădiri întregi.

cele mai frumoase târguri de Crăciun
Londra, Regent Street, Marea Britanie. Foto: https://heleneinbetween.com/

Doar să te plimbi noaptea este un răsfăț, deoarece întregul oraș arde de lumini. Puteți găsi petreceri muzicale sau spectacole de balet sau chiar puteți face cumpărături la magazinele universale de lux, precum Harrods și Selfridges Department Store din Londra. Asigurați-vă că profitați de un tur istoric cu autobuzul, unde veți vedea priveliști frumoase ale orașului dintr-un autobuz tradițional cu etaj!

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO