fbpx

Căutare

Share this article

Ne facem planuri de vacanță cu gândul la aventurile care ne așteaptă. Ne facem liste cu muzeele pe care vrem să le vizităm, cu mâncărurile pe care vrem să le încercăm sau cu muzica pe care trebuie să o ascultăm. Și visăm să ne pierdem prin orășelele pe care tocmai le descoperim.

Arhitectura clădirilor ne determină să ne scoatem telefonul din buzunar. Iar natura care dă culoare străduțelor ne face să postăm pe rețelele de socializare. Iubim să călătorim. Și adorăm să pierdem ore în șir plimbându-ne prin cele mai frumoase străduțe din lume.

Dar care sunt cele mai frumoase? Din Melbourne până în San Francisco și din China până în Maroc, iată care sunt cele mai frumoase zece străduțe pe care trebuie să te plimbi măcar o dată în viață:

Jinli din Chengdu, China

Orașul Chengdu arată senzațional în special datorită caselor și a magazinelor din lemn construite în stilul dinastiei Qing, luminate cu felinare roșii și semnalate cu inscripții tradiționale chinezești. Deși a fost restaurată în 2004, străduța Jinli are o istorie de mai bine de 1800 de ani, fiind una dintre cele mai vechi zone comerciale din provincia Sichuan.

Lombard din San Francisco, Statele Unite ale Americii

Una dintre cele mai frumoase străduțe din lume, Lombard este una dintre cele mai aglomerate din San Francisco, dar și una dintre cele mai interesante atracții turistice din oraș. Datorită celor opt serpentine din jurul unui singur bloc, aceasta a devenit o vedetă a internetului și, chiar dacă nu o vei găsi prea ușor fără localnici sau turiști, merită să urci până în vârf pentru a admira priveliștea și pentru a te bucura de clădirile de pe Russian Hill.

Ai grijă și la mașini pentru că oricât de abruptă ar fi zona să știi că sunt foarte mulți cei care aleg să o viziteze cu taxiul. În plus, așa cum spuneam, sunt și oameni care locuiesc pe strada Lombard, așa că fii respectos și nu fă prea mult zgomot.

Orașul cu străduțe de cireș: Philosopher’s Walk din Kyoto, Japonia

Alături de canalul care se întinde între Ginkaku-Ji și Nanzen-Ji, una dintre cele mai frumoase străduțe din lume Philosopher’s Walk este cea mai pitorească a Japoniei, în special datorită cireșilor de pe ambele maluri.

Este minunat să te plimbi prin această zonă mai ales în perioada de sakura atunci când sunt înfloriți toți cireșii (sezonul începe în luna aprilie și durează aproximativ două săptămâni). Acest drum a primit numele filosofului Nishida Kitaro, cel care a meditat zilnic pe acest traseu.

Montsoris din Paris, Franța

Într-un oraș în care arta este extrem de apreciată atât de localnici, cât și de turiști, străduța Montsoris pare să fie una dintre cele mai speciale atracții. Făcând legătura dintre parcul Montsoris și bulevardul Reille intrarea pe această străduță pietonală poate fi ușor de ratat, așa că aveți grijă.

Montsoris este una dintre cele mai interesante zone din punct de vedere arhitectural din oraș, în special datorită căsuțelor cu mozaic și vitralii. Multe dintre acestea sunt acoperite cu iederă, iar străduța se aseamănă cu o potecă de poveste, în special vara, atunci când toate grădinile înfloresc.

Hosier Lane din Melbourne, Australia

Melbourne este recunoscut în special datorită artei sale stradale. Iar Hosier Lane este, fără doar și poate, vedeta. Pe această stradă, toate zidurile sunt acoperite cu graffiti semnate de artiști din întreaga lume. Așa că, dacă ajungeți în Australia, trebuie neapărat să treceți pe Hosier Lane, măcar și pentru o poză pentru Instagram.

Dark Hedges din Bregagh Road, Irlanda de Nord

Un bulevard impresionant plin de fagi maturi, Dark Hedges a fost pentru foarte mult timp unul dintre cele mai fotografiate obiective turistice din Irlanda de Nord. Copacii plantați în secolul al XVIII-lea pentru a oferi o abordare pitorească a Casei Gracehill și faptul că a fost folosit pentru a ilustra Kingsroad în serialul „Game of Thrones” au transformat zona într-o stradă icoană a secolului XXI.

Orășul cu străduțe pline de căsuțe albe: Mykonos, Grecia

Hora, cunoscut și ca Mykonos, a devenit o Mecca pentru turiștii care ajung zilnic cu navele de croazieră pe insulă. Cu toate aceastea, dacă ai nevoie de un moment de liniște, nu trebuie să mergi foarte mult. În Mykonos te poți pierde ore în șir pe străzile pietruite și pe aleile înguste, pline de magazine și căsuțe cu obloane și uși roșii, albastre sau galbene.

Herbert Baker din Pretoria, Africa de Sud

Pretoria se transformă în perioada septembrie – noiembrie în orașul copacilor violet. Mai bine de 70,000 de arbori jacaranda înfloresc în această zonă a Rezervației Naturale Klapperkop. Iar străduța Herbert Baker din Groenkloof iese în evidență în această mare violet datorită celor 100 de arbori cu flori albe.

Heerstrasse din Bonn, Germania

Cunoscut ca bulevardul florilor de cireș, una dintre cele mai frumoase străduțe din lume Heerstraase se transformă primăvara în strada roz a Europei. Copacii de aici au fost importați direct din Japonia și plantați în anii 1980, oferind cetățenilor fostei capitale a Germaniei de Vest șansa de a experimenta sakura fără a fi nevoiți să plece spre Asia.

Așa că dacă vrei să te bucuri de cireșii înfloriți și îți este prea greu să ajungi în Japonia, poți să dai o fugă până în Germania. În plus, drumul pietruit și clădirile împodobite de pe stradă vor face ca pozele tale de pe Instagram să fie extrem de apreciate.

Orașul cu străduțe albastre: Chefchaouen, Maroc

Aleile albastre din Chefchaouen sunt raiul fotografilor. Orașul din nordul Marocului atrage anual turiști, iar Calle Sidi Buchuka și Callejon El Asri sunt cele mai interesante străduțe.

Sunt foarte multe teorii despre cum au ajuns străzile de aici să fie albastre, unele susțin că au fost vopsite de localnici pentru a îndepărta tânțarii, altele că evreii au pictat orașul după ce au reușit să fugă de naziști. Indiferent care este adevărul, dacă ajungi în Maroc nu ai cum să ocolești orașelul albastru.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO