Cele mai ieftine destinaţii din Europa care merită vizitate în această perioadă - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai ieftine destinaţii din Europa care merită vizitate în această perioadă

E greu să refuzi o vacanţă la Roma, dar devine de-a dreptul imposibil dacă vremea e plăcută, iar biletele de avion costă cam cât o rochiţă de vară, la reduceri.
Share this article

Cum se încălzeşte vremea cum cresc şi preţurile biletelor de avion şi la cazare în zonele turistice. E drept, lunile ianuarie şi februarie sunt ideale dacă vrei să te bucuri de costuri cât mai mici, dar nici începutul primăverii nu e deloc de ignorat, mai ales că vremea e mult mai prietenoasă. Am căutat să vedem care sunt cele mai ieftine destinaţii din Europa în această perioadă şi cât ar costa să ajungem la ele.

Roma, Italia

E greu să refuzi o vacanţă la Roma, dar devine de-a dreptul imposibil dacă vremea e plăcută, iar biletele de avion costă cam cât o rochiţă de vară, la reduceri. Am găsit o ofertă dus-întors, în perioada 20-23 martie, cu numai 28 de euro, iar cazarea pentru 3 nopţi, dacă nu ai pretenţii de hotel de lux, o poţi lua şi cu 90-100 de euro.

Îţi rămân astfel mai mulţi bani pentru a vizita obiective turistice de neratat, precum Colosseumul, Forumul Roman, Muzeele Vaticanului, Domul San Pietro sau bazilica Sfântul Petru, dar şi pentru a gusta din senzaţia dolce far niente, la terasele din capitala Italiei.

Salonic, Grecia

Grecia este şi ea o alegere excelentă pentru o vizită la început de primăvară, iar la Salonic poţi ajunge la final de martie cu numai 14 euro, un bilet dus-întors. Cazarea pentru 3 nopţi mai costă 120 de euro, apoi de restul banilor te poţi plimba liniştit şi te poţi bucura de platouri generoase cu fructe de mare.

22 de muzee sunt în cel de-al doilea cel mai mare oraş din Grecia, după Atena. Sunt însă şi altele de vizitat aici: biserica Sfântul Dumitru, numele patronului oraşului, Arcul lui Galerius, Rotonda, Turnul Alb, Agora Romană, biserica Sfânta Sofia – veche de 1.600 de ani.

Milano, Italia

Ne întoarcem în Italia, mai ales dacă găsim un bilet de avion dus-întors la preţ de o cafea şi o prăjitură în Bucureşti: 8 euro. Cazarea costă în jur de 50-60 de euro pe noapte la un hotel de 3 stele, chiar 40 dacă alegi să rămâi la un hostel.

Odată ajuns nu trebuie decât să iei oraşul la pas şi să te bucuri de frumuseţile lui: Domul din Milano, mănăstirea Santa Maria delle Grazie cu a ei frescă Cina cea de taină, La Scala, Castelul Sforzesco, Tempio della Vittoria şi, de ce nu, stadionul San Ciro.

Dublin, Irlanda

Cel mai probabil n-o să te bucuri de căldură în această perioadă la Dublin, dar e posibil să te încălzească preţul pe care îl poţi plăti pentru o vacanţă acolo. 31 de euro costă biletul de avion dus-întors la final de martie, iar cazarea pentru 3 nopţi, la un hotel de 3 stele, mai costă şi ea aproximativ 90 de euro.

Chiar dacă nu eşti pasionat de bere, dacă tot ajungi aici e musai să mergi la cel mai vizitat obiectiv turistic din Irlanda, Guiness Storehouse, locul de unde a pornit istoria uneia dintre cele mai celebre beri din lume. Bonus, la barul de la ultimul etaj vei putea degusta şi băutura, dar te vei bucura şi de o panoramă superbă asupra oraşului. Tot aici vei găsi Colegiul Trinity, cea mai veche universitate din Irlanda şi, în acelaşi timp, o bijuterie arhitecturală, castelul Dublin – vechi de peste 800 de ani, catedrala Sf. Patrick şi Catedrala Sfintei Treimi sau închisoarea Kilmainham, care găzduieşte acum Muzeul de Istorie al naţionalismului irlandez.

Citeşte şi: Viața în Irlanda: 5 motive pentru care merită să vizitezi „Insula de Smarald” (life.ro)

Palma de Mallorca, Spania

Spania nu putea lipsi de pe lista cu cele mai ieftine destinaţii din Europa care merită vizitate în această perioadă. Am găsit bilete de avion în luna martie, pentru Palma de Mallorca, la 33 de euro, iar cazarea la un hotel de 3 stele costă între 50 şi 60 de euro pe noapte.

Cele mai vizitate obiective turistice de aici sunt Catedrala La Seu, construită în stil gotic şi cu amprenta celebrului Gaudi asupra ei, Parc de Mar şi Băile Arabe, Palatul Bellvere – singurul palat circular din Spania şi Palatul Almudaina. O idee bună este şi să închiriezi o maşină pentru un tur al insulei. Vei putea vedea astfel şi Valldemossa, un sat pitoresc, cu case din piatră şi plin de flori, Mirador Na Foradada, oraşul medieval Alcudia şi Cap de Formentor.

Citeşte şi: 10 locuri pe care să le vizitezi pe insula Mallorca – LIFE.ro

Imaginile din acest articol ne-au fost furnizate de depositphotos.com.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora