fbpx

Căutare

Share this article

Mașinile electrice sunt considerate de mulți mașinile viitorului. Însă, deocamdată, puțină lume și le permite. Deși nu sunt scumpe de întreținut, costă mult când le achiziționezi. Cele mai ieftine mașini electrice de pe piața europeană pleacă de la 7.500 de euro.

Iată care sunt cele mai ieftine mașini electrice:

Renault Twizy

sursa foto: iStock

Acest model de Renault, Twizy, este o soluție excelentă pentru traficul din oraș. Ce-i drept, nu te poți aventura cu el în afara lui. Este mai degrabă o alternativă la mersul pe scuter. Dacă îți iei un Renault Twizy, fii sigură că vei atrage privirile: designul său este cu adevărat interesant, ducându-ne cu gândul la o mașină de golf. Oficial, Twizy nici măcar nu este mașină, ci cvadriciclu. Nu e nici prea practică, având numai două locuri, iar iarna nu o poți folosi, pentru că nu are căldură. Totuși, este pe primul loc in top cele mai ieftine mașini electrice: costă între 7,500 – 8,500 de euro.

Smart Fortwo

sursa foto: iStock

Aflat la a patra generație, Smart Fortwo varianta electrică nu este chiar o mașină ieftină. Având totuși în vedere prețurile extrem de mari ale mașinilor electrice, Smart Fortwo este chiar accesibil- prețul unuia pornește de la 22.000 de euro. Mașina se vinde binișor și este excelentă pentru mediul urban. Designul ultra compact reprezintă un avantaj, mai ales în orașele aglomerate.

Renault Zoe

sursa foto: iStock

Renault nu crede în sistemele hibride și mizează pe cele electrice, având trei astfel de mașini pe piața europeană. Renault Zoe este una dintre cele mai ieftine mașini electrice pe care le poți cumpăra în acest moment în Europa, fiind o variantă decentă la mașina obșnuită, pe motorină sau benzină. Poate merge până la 160 de kilometric, fiind recomandată tot pentru traficul urban. Costa între 22.000 și 24.000 de euro.

Nissan Leaf

sursa foto: iStock

Nissan Leaf este disponibilă în Europa și este una dintre cele mai ieftine mașini electrice. Nissan este unul dintre pionerii pieței de mașini electrice, modelul Leaf fiind lansat în 2010. Deși în prezent are mare concurență, rămâne însă o mașină electrică de top. Durează 12 ore ca să îi încarci complet bateriile, însă există și un dispozitiv special care reduce acest timp la 4 ore. Costa între 18,500 –27,000 euro.

Volkswagen e-Up!

sursa foto: iStock

Acest model de Volswagen este o variantă bună pentru o mașină electrică, costând în jur de 27.000 de euro. Nu e chiar cea mai ieftină, însă are avantajele ei. Este prietenoasă cu mediul, nu costă mult să o întreții, este rapidă și silențioasă.

Citroen C-Zero

sursa foto: iStock

Această mașină electrică seama izbitor cu Mitsubishi i-MiEV și Peugeot iOn. E recomandată pentru oraș, fiind foarte practică. Ca inconveniente, timpul de încărcare a bateriei este destul de mare. Costă 27.000 de euro.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO