fbpx

Căutare

Share this article

Doamne ferește de un război, însă nu strică niciodată să tragem cu ochiul la țările cu cele mai mari armate din lume. Poate din admirație, poate din compasiune – că armatele au devenit puternice numai în urma conflictelor ce le amenință, dar poate și pentru a ne face planuri de viitor.

Armata joacă un rol crucial în dezvoltarea unei națiuni. Ea facilitează implementarea politicilor guvernamentale și protejează cetățenii de orice amenințare internă sau externă. Armatele au mai multe departamente printre care armata militară, forțele aeriene, forțele navale și în unele țări Pușcașii marini sau Paza de coastă. Însă atunci când vorbim despre armată la modul general, ne referim la ramura militară a unei națiuni. Iată care sunt statele cu cele mai mari armate din lume:

China

China se află în fruntea clasamentului cu un număr de peste 2 milioane de oameni ce reprezintă personalul activ. Armata de Eliberare a Poporului Chinez este cea mai mare armată din lume. Misiunea sa este de a asigura suveranitatea Chinei, integritatea teritorială și siguranța domestică. Având în vedere progresul echipamentelor militare, China are al doilea cel mai mare buget oferit apărării statului.

India

India se situează pe locul al doilea în lista cu cele mai mari armate din lume. Are un personal activ ce numără 1362500 de membri. Sediul central al armatei se află în New Delhi, iar obiectivul inițial al armatei a fost acela de a apăra frontierele statului. De-a lungul anilor, responsabilitatea de protecție internă a căzut tot în slujba armatei.

Statele Unite ale Americii

America este foarte bine echipată, armata sa având un personal activ de aproape 1,3 milioane de membri. Fondată în urmă cu peste 240 de ani, armata Statelor Unite ale Americii (US Army) este a treia cea mai mare din lume. Misiunea armatei include păstrarea păcii și securității și apărarea statului, a comunității și bunurilor comune, împotriva oricărui invadator al țării. Sediul central al US Army se află în Arlington County, Virginia.

Coreea de Nord

Coreea de Nord se află pe locul patru în lista țărilor cu cele mai mari armate din lume, cu peste 1,2 milioane de membri activi. Armata Poporului Coreean se presupune că a fost fondată în 1932, iar sediul său central se află în Pyongyang.

Rusia

Rusia, cu un personal militar de peste 1 milion de membri activi are a cincea cea mai mare armată din lume. Armata a fost fondată în 1992, iar restructurarea sa majoră a început în 2009. O parte importantă a reformei militare include reducerea dimensiunilor armatei. Ministrul apărării din Rusia își are biroul la Moscova.

Pakistan

Armata statului Pakistan numără peste 600 de mii de membri activi și a luat naștere la data de 14 august 1947, la Rawalpindi, unde este azi sediul central. Armata statului Pakistan are două obiective majore: securitatea și unitatea națională.

Coreea de sud

Armata Coreei de sud de situează numai pe locul al șaptelea, cu un personal de 625 de mii de membri. Forțele Armate ale Republicii Coreea de Sud au luat ființă la data de 15 august 1948, cu sediul la Seoul.

Iran

Iran se află pe locul opt în lista statelor cu cele mai mari armate din lume, cu un personal militar ce numără 523 de mii de oameni. Conform istoriei moderne, Armata Iraniană a fost fondată în urmă cu aproape 100 de ani, iar forma curentă de constituire a statului, Republica Islamistă, are o vechime de 39 de ani. Sediul central al armatei se află la Teheran, iar misiunea acestei instituții este de a proteja integritatea teritorială a statului Iranian de amenințările interne și externe, dar și de a proiecta puterea.

Vietnam

Armata din Vietnam are 482 de mii de militari. Pe fundalul unei Chine reînviată, Republica Socială Vietnam și-a consolidat forțele armate. Organizația și stabilimentul Armatei Poporului din Vietnam a pornit în 1944 când oamenii și-au dorit să nu mai fie colonie franceză și să iasă de sub stăpânirea japoneză, sub conducerea lui Ho Chi Minh.

Egipt

Egipt este a zecea putere militară din lume, cu aproximativ 440 de mii de militari activi. Fondată în 1952, Autoritatea Operațională Militară din Egipt, își are sediul la Cairo.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO