fbpx

Căutare

Share this article

Viața lui Mick Jagger trebuie să fie una dintre cele mai interesante având în vedere renumele lui și al trupei The Rolling Stones. Asta pentru că The Rolling Stones este unul dintre cele mai cunoscute branduri din întreaga lume. Ca lider al acestei trupe, Mick Jagger a fost și este în continuare în vârful topului industriei muzicale. Iar stilul cu care Jagger și-a croit drumul în această direcție este unul foarte interesant.

Dar cum nici un drum către succes nu vine fără denivelări și accidentări, sau fără povești și legende absurde, viața lui Mick Jagger nu trece nici ea neobservată.

Scandalurile, zvonurile și istoriile picante nu sunt nimic nou pentru un star rock atât de mare cum este Mick Jagger, reprezintă doar o parte a haosului pe care îl aduce faima.

Foto: Shutterstock

Recunoaștem că fiecare dintre noi, oricât de mult am admira un artist, plecăm urechea la cele mai ciudate și sălbatice povestiri, așa cum sunt și cele din viața lui Mick Jagger.

Mick Jagger a continuat să cânte chiar dacă concertul a fost oprit

În 1969, Festivalul Altamont Speedway Free din nordul Californiei a devenit faimos pentru violențele ce se petreceau acolo. Chiar dacă acest festival a fost creat ca să fie un fel de Woodstock al vestului, a ajuns în cu totul altă direcție.

Faptele deveniseră deja aprige în momentul în care a venit rândul formației The Rolling Stones să urce pe scenă. Mulțimea era deja angrenată în situații foarte violente. În momentul în care membrii trupei s-au depărtat de elicopterul ce i-a adus, Mick Jagger a fost lovit instantaneu în față de către un fan. Jagger a încercat să continue show-ul, parțial de frica gândului la ce s-ar fi putut întâmpla dacă s-ar fi oprit.

Echipa de securitate l-a identificat pe fanul agresor în persoana unui tânăr de 18 ani, dependent de droguri. Acesta din urmă a scos un pistol încărcat și l-a îndreptat în sus, iar pentru a putea fi oprit, agenții au fost nevoiți să-l împuște. Tânărul a murit la numai câțiva pași de scena pe care cânta The Rolling Stones.

Foto: nytimes.com

Mick Jagger s-a lăsat de heroină doar pentru a câștiga afecțiunea lui Jerry Hall

Jarry Hall a avut o relație cu liderul trupei The Rolling Stones de mai bine de 23 de ani. De la bun început frumoasa actriță s-a băgat într-o relație cu un om care părea promiscuu, dar a fost de acord să facă patru copii cu el. Cu toate acestea, cei doi s-au despărțit în 1991.  În mod nesurprinzător, motivul despărțirii a fost faptul că Jagger s-a „încurcat” cu fotomodelul brazilian, Luciana Gimenez.

Surprinzător este începutul relației lui Mick Jagger cu Jerry Hall. Hall era într-o relație cu un alt star rock, Bryan Ferry când Jagger tânjea după afecțiunea ei. I-a mărturisit că a consumat LSD zilnic timp de un an de zile. Acest lucru a dezgustat-o pe Hall și i-a spus că nu va mai vorbi cu el până ce nu se va lăsa de droguri.

Jagger a ascultat-o, lucru care a impresionat-o pe Hall și a făcut-o să rămână alături de el mai bine de două decenii și să-i dăruiască patru copii.

Mick Jagger și Jerry Hall, foto: piterest

Mick Jagger s-a culcat cu peste 4000 de femei în viața lui

A fi rock star înseamnă că hoarde întregi de femei sunt atrase de tine, ceea ce nu ne miră când auzim că marii cântăreți de rock s-au culcat cu multe femei. Însă peste 4000 de femei? Asta e de mirare. Au fost peste 4000 de femei atât faimoase, cât și necunoscute misterioase, iar asta este ceea ce spune biograful Christopher Andersen.

S-a culcat și cu David Bowie

În mod aparent, Mick Jagger nu e foarte selectiv atunci când își alege partenerele sau partenerii. Într-o biografie neautorizată cu titlul: „Mick: The Wild Life and Mad Genius of Jagger”, scrisă de Christopher Anderson, se spune că Angie Bowie, soția lui David Bowie la momentul respectiv, i-a prins pe cei doi bărbați împreună în pat. Care a fost reacția doamnei Bowie? „Vreți cafea?”. Așa că s-a întors cu cafea și suc de portocale. Conform lui Andersen, relația fizică dintre Bowie și Jagger nu era ascunsă de familie și de prieteni.

„Ava Cherry, o cântăreață din backing vocal ce a trăit cu Bowie o vreme a povestit unui prieten că Mick și David erau cu adevărat obsedați unul de altul. Chiar dacă am fost în pat cu ei de multe ori, am sfârșit doar prin a-i urmări făcând sex”.

A încercat să-l „agațe” pe Geraldo Riviera

Un talk show găzduit și realizat de Geraldo Riviera nu pare genul de emisiune care să atragă un star rock precum Mick Jagger. Dar se pare că l-a atras. În vara lui 1972, când Riviera a dat o petrecere în apartamentul său din Manhattan, Mick Jagger și prietenul lui, Rudolf Nureyev, erau pe lista invitaților.

Conform spuselor lui Riviera, povestea este cam așa: când gazda s-a dus la bucătărie să mai aducă băutură, Jagger și Nureyev l-au urmat și l-au prins la mijloc ca într-un sandviș. Jagger a sugerat apoi că era o glumă.

Riviera a reușit să scape de cei doi, dar chiar și în ziua de azi are numeroase comentarii homofobe care sugerează că acel incident l-au făcut să se simtă extrem de inconfortabil.

Mick Jagger a cumpărat o vilă cu multe milioane de dolari, drogat fiind

Unii oameni fac lucruri stupide atunci când se află sub influența drogurilor. Mick Jagger a cumpărat o vilă.

Construită la mijlocul anilor 1800, Stargroves este o proprietate mare situată în Hampshire, Marea Britanie. Dispune de 850 de hectare de pământ ce a fost cumpărată de către Mick Jagger în anii 1970, în timp ce era drogat cu LSD.

Conform unui manuscript scris de John Blake despre care se crede că ar fi memoriile lui Jagger, legenda spune că atunci când a făcut turul proprietății, rock starul era extrem de drogat. Într-o stare vădit instabilă, Jagger a cumpărat proprietatea de la Sir Henry Carden. Și pentru a demonstra că este în deplinătatea facultăților mintale, s-a urcat pe un cal, deși nu călărise în viața lui. Calul a început să alerge „ca un Ferrari”, însă liderul trupei The Rolling Stones a reușit să-l calmeze.

Foto: Shutterstock

Mick Jagger a părăsit-o pe Angelina Jolie pentru a o aventură de o noapte cu Farrah Fawcett

Angelina Jolie este probabil una dintre cele mai frumoase, faimoase și dorite actrițe de la Hollywood. Asta a crezut și Mick Jagger.

Când Angelina Jolie avea numai 23 de ani a apărut în videoclipul piesei „Anyone Seen My Baby?” al trupei The Rolling Stones. După terminarea filmărilor a ajuns în vizorul liderului. El a invitat-o în oraș, însă ei i-a luat săptămâni întregi până a acceptat.

În „Mick: The Wild Life and Mad Genius of Jagger”, scrisă de Christopher Anderson se spune că pe vremea când erau deja un cuplu, Jagger a părăsit-o pe Jolie pentru a se întâlni cu o altă actriță, Farrah Fawcett, pentru o singură noapte.

Foto: Shutterstock

Keith Richards i-a insultat bărbăția lui Jagger

June de renume, Jagger nu trece ușor pentru faptul că cineva îi insultă bărbăția. Iată, de exemplu episodul cu Keith Richrads.

Jagger și Richrads se cunosc încă din școală și s-au reîntâlnit apoi 10 ani mai târziu și au format The Rolling Stones. La un moment dat Keith Richards a scris în autobiografia sa că Mick Jagger are un penis foarte mic și că ne putem lăsa imaginația să lucreze mai departe. „Marianne Feithfull nu s-a distrat deloc cu acel micuț. Știu că are o pereche de bile enorme, însă asta nu umple golul”, scria Richards.

Mick Jagger s-a înfuriat teribil și i-a poruncit lui Richards să-și ceară scuze, altfel The Rolling Stones nu va mai avea niciodată vreun turneu. Din fericire, cei doi s-au împăcat și i-am văzut în 2012 în turneul „50% Counting tour”.

Foto: Shutterstock

Dealerul său de droguri era un polițist ce voia să-l aresteze, deghizat într-un actor canadian

Când poliția a făcut razie la locuința lui Keith Richards din West Sussex, în 1967, a descoperit cantități diferite de LSD, canabis și heroină. Richards dădea o mică petrecere atunci când polițiștii au dat buzna în casa lui, iar el și Jagger au fost reținuți.

Chiar dacă substanțele ilicite găsite în locuință erau în cantități foarte mici, guvernul și-a dorit ca cei doi să execute pedeapsa cu închisoarea.

A fost senzație pentru media de atunci, însă Jagger a stat doar trei nopți în închisoare și, de fapt, nimeni nu a dat importanță prea mare cazului. Dar cum au reușit acest lucru autoritățile? Prietenul și dealerul lui Jagger, actorul canadian, David „The Acid King Sniderman, lucra pentru guvern. El fusese angajat de către autorități pentru a a-i deconspira pe membrii trupei deoarece erau văzuți ca o amenințare.

Mick Jagger era un mare admirator al lui Margaret Thatcher

Mick Jagger, legenda contraculturii anilor ’60, un nonconformist și un rebel, este….de fapt, un conservator.

Legenda rock and roll-ului admite următoarele: „Sunt un conservator cu „c” mic. Este posibil să fii conservator în politica fiscală și tolerant în problemele morale sau în căutările libertății de exprimare”.

Jagger a fost făcut cavaler în 2002. Cu ceva ani în urmă, prin anii ’80, a petrecut ceva timp cu prim ministrul britanic, Margaret Thatcher. Conservatoarea Thatcher aparent a fost impresionată de sălbaticul star rock și a menționat că „nu s-a schimbat pentru nimeni”.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO