Cele mai periculoase cartiere din lume. Locuri de evitat în vacanțe - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Jafuri armate, terorism, crime, violuri –  cele mai periculoase cartiere din lume sunt un adevărat coșmar pentru locuitorii lor. Focare de infecție, lipsa apei potabile, a unei canalizări decente,  HIV și SIDA, droguri – acestea sunt doar o parte din problemele acestor cariere de evitat. Milioane de oameni își trăiesc viața în condiții greu de imaginat.

Iată care sunt cele mai periculoase cartiere din lume:

Cele mai periculoase cartiere din lume: Ciudad Bolívar, Bogota (Columbia)

Ciudad Bolívar este un cartier supra aglomerat, locuit în mare parte de imigranți din zonele rurale. Pentru că sunt prea săraci ca să își cumpere o casă, aceștia își construisc singuri, din ce materiale au la dispoziție. În lipsa unei infrastructuri de bază, în Ciudad Bolívar sunt cele mai rele condiții de viață din Bogota, capitala Columbiei.

Locuitorilor le este extrem de greu să găsească și un mijloc de transport până la job. Condițiile grele de trai sunt adesea motiv pentru jafuri, violență și chiar crime. Agresiunea este principala cauză a decesului oamenilor între 15 și 44 de ani. În 2005, în acest cartier au avut loc 386 de omoruri!

foto: istock

Cele mai periculoase cartiere din lume: Dora, Baghdad (Irak)

Cartierul Dora din Baghdad este scena unui terorism dus la extreme de mai bine de 10 ani. Aici a fost casa Al-Qaeda și scena de luptă dintre soldații americani și insurgenți.  Din 2006, radicalii Sunni au făcut numeroase încercări să realizeze “o curățare etnică”, eliminându-i pe creștinii din zonă –  aceștia aveau varianta convertirii la Islam, părăsirea cartierului sau moartea. Zeci au fost luați ostatici. Atentatele împotriva creștinilor au continuat, aceștia fiind constant intimidați. În 2010, 41 de oameni au fost omorâți la slujba de duminică dintr-o biserică catolică, plus 12 polițiști care au încercat să îi salveze. Dora e un cartier care trebuie evitat cu orice preț.

 Cele mai periculoase cartiere din lume: Cite Soleil, Port-Au-Prince (Haiti)

Port-Au-Prince, capitala Haiti, este locul în care crima și violența sunt la ele acasă, mai ales după cutremurul devastator din 2010, care a distrus orașul. Însă cel mai rău este în cartierul Cite Soleil, considerat de mulți drept cel mai periculos din lume. Aici este un dezastru total: majoritatea locuitorilor nu au loc de muncă, sistemul de canalizare e de-a dreptul primitiv, sunt adesea pene de curent, iar violența și crimele fac parte din lucrurile cu care oamenii s-au obișnuit în ultimii ani.

Sărăcia este extremă, iar majoritatea oamenilor sunt nevoiți să fure ca să supraviețuiască. Și ca lucrurile să fie și mai grave, o mulțime de infractori și criminali au evadat din închisoare în urma cutremurului din 2010 și nu au mai fost prinși. Poliția le-a sugerat cetățenilor să își ia destinul în propriile mâini și să se apere singuri.

Cele mai periculoase cartiere din lume: Nyanga, Cape Town (Africa de Sud)

Peste 120 de bande criminale fac “legea” în Cape Town, iar media crimelor este de 46 de omoruri la 100.000 de locuitori. Nyanga este unul dintre cele mai periculoase locuri din Africa de Sud. Ca să înțelegeți cât de gravă e situația, într-un singur an, din 2011 până în 2012, au avut loc 233 de crime, 1046 agresiuni și circa 2000 de infracțiuni legate de droguri. Și aici rata șomajului este uriașă, iar tot mai mulți copii renunță la școală. HIV și SIDA sunt o altă mare problemă a cartierului.

Cele mai periculoase cartiere din lume: Complexo do Alemao, Rio de Janeiro (Brazilia)

foto: istock

Desigur Rio de Janeiro este un oraș superb, însă nu tocmai sigur. Ar fi indicat să evitați mai ales Complexo do Alemao, un cartier în care dealerii de droguri își au reședințele. Mulți dintre aceștia sunt înarmați și se luptă de la egal la egal cu poliția. Suprapopulată, cu oameni fără joburi și o rată a criminalității record, Favela Complexo do Alemão este un loc al violenței și al crimei.

Cele mai periculoase cartiere din lume: Iztapalapa, Mexico City (Mexic)

Mexico City are reputația de a fi un oraș foarte nesigur pentru femei: violurile și violența domestică sunt una din principalele cauze al mortalității. Până și poliția a fost implicată în astfel de scandaluri: în 2006 câteva femei care protestau au fost arestate și agresate sexual de polițiști. În cartierul Iztapalapa este cel mai rău: aici rata violenței este cea mai mare, la fel ca și agresiunile împotriva femeilor. În 2010, aici au fost raportate 200 de violuri și 5000 de cazuri de violență domestică. Poliția nu își face treaba, lăsându-i pe cetățeni să se descurce singuri.

Cele mai periculoase cartiere din lume: Petare, Caracas (Venezuela )

Caracas este un oraș plin de bande de delincvenți, carteluri de crima organizată, așa că rata crimelor și a violenței este la un nivel record. Jafuri armate, răpiri, crime – acestea sunt lucruri “firești” în Caracas, mai ales din cauza ineficienței poliției, a corupției și a portului ilegal de arme. Cartierul Petare este cel mai violent din oraș: două milioane de locuitori trăiesc în condiții insalubre, sunt dependenți de droguri, duc lipsa de infrastructură, facilități și suferă de supra aglomerare. Mulți dintre ei nu au apă potabilă și nici un acoperiș deasupra capului.  Trei, patru oameni sunt uciși zilnic.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO