Cele mai periculoase companii aeriene - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai periculoase companii aeriene

Share this article

Veste bună pentru noi, europenii: cele mai periculoase companii aeriene nu sunt de pe continentul nostru. Dar dacă aveți de gând să călătoriți în Nepal sau Indonezia, mare grijă: specialiștii de la AirlineRatings.com au plasat câteva companii din aceste țări în top cele mai nesigure din lume, cu o singură stea, maxim două, la rating, dintr-un total de 7.

Vezi și: Cele mai sigure companii aeriene din lume

Cele mai periculoase companii aeriene: Air Koryo

Deloc suprinzător, în top cele mai periculoase companii aeriene din lume se află compania națională a Coreei de Nord, Air Koryo. Deși nu a avut niciun accident fatal în toată existența sa și are certificările internaționale, AirlineRatings.com a plasat această companie pe primul loc în topul celor mai nesigure. Motivul? În 2006, Air Koryo a primit inderdicție de a mai zbura în spațiul Uniunii Europene, din cauza unor suspiciuni legate de siguranța aparatelor sale de zbor. În vreme ce mare parte a flotei s-a adaptat la standardele UE, majoritatea avioanelor companiei rămân interzise. În plus, avioanele Air Koryo sunt fabricate în Rusia, lucru pentru care AirlineRatings.com te sancționează cu un punct la scorul final.

Cele mai periculoase companii aeriene: Blue Wing

Blue Wing este o companie din Surinam, care operează atât zboruri interne, cât și în țările vecine, cum ar fi Brazilia sau Venezuela. AirlineRatings.com i-a acordat un singur punct acestei companii, plasând-o în poziție fruntașă în topul celor mai nesigure companii aeriene din lume. Motivul este unul cât se poate de clar: numeroasele accidente pe care l-au avut de la lansare, în 2009. Din 2010 avioanele lor au interdicție de a zbura în Europa, însă nu i-a afectat decât în privința zborurilor către Guiana Franceză, aflată sub reglementarea UE. Blue Wings au avut trei accidente majore în ultimii 10 ani, în 2008, 2009 și 2010, două dintre acestea ducând la moartea tuturor pasagerilor. Reprezentanții companiei au dat vina pe condițiile din aeroport, care nu le-au permis o aterizare în siguranță.

Cele mai periculoase companii aeriene: Nepal Airlines

Nepal Airlines este și ea cotată cu o singură stea în clasamentul AirlineRatings, însă stă și mai prost la evaluarea din partea specialiștilor decât primele două. Practic, stă prost la toate capitolele în ceea ce privește siguranța. Din 2013 nu mai are voie să zboare în Europa din cauza prăbușirilor numeroase. Câteva dintre acestea au fost cu adevărat tragice. În 2000, un avion s-a lovit de niște copaci și a luat foc, lucru care a dus la pierderea a 25 de vieți. Mai apoi, un alt avion al lor s-a lovit de un deal, rezultând în moartea a 18 persoane.

Cele mai periculoase companii aeriene: Kam Air

Rămânând în zona companiilor notate cu o singură stea de AirlineRatings, compania afghană Kam Air este și ea în top cele mai nesigure. Are sediul în Kabul și operează zboruri din 2003, interne și regionale. Compania a încercat să introducă zboruri și în Europa, însă din 2010 Uniunea Europeană le-a interzis tuturor companiilor afghane accesul în spațiul său aerian pe motive legate de siguranță. Kam Air a avut câteva accidente serioase, unul dintre zboruri ducând la moartea a 96 de pasageri și 8 membri ai echipei. Au avut parte și de o amenințare cu bombă. Kam Airlines nu au voie nici în spațiul american.

Cele mai periculoase companii aeriene: Trigana Air

Trigana Air din Indonezia stă prost la absolut toate criteriile după care a fost evaluată. Din 2002 a avut parte de 12 accidente majore, iar la 10 dintre ele avioanele au fost daună totală. În 2015, în urma unui accident 49 de pasageri și 5 membri ai echipajului au murit.Trigana nu are permisiunea de a zbura în spațiul european.

Cele mai periculoase companii aeriene: Yeti Airlines/Tara Air

Nepalul e bine reprezentat în topul celor mai nesigure companii aeriene cu încă două: Yeti și compania-sora Tara Air. Companiile partenere au avut o serie de accidente în ultimii ani, unele soldându-se cu multe victime. De exemplu, Tara Air, în 2010 și 2011, a avut trei accidente, soldate cu 22 de morți.

Cele mai periculoase companii aeriene: SCAT Airline

Această companie low cost înființată în 1997 operează zboruri în pricipalele orașe din Kazakhstan și țările vecine, având interdicție în spațiul european. Compania nu respectă mai multe reguli de siguranță, având în “palmares” mai multe accidente, unul soldându-se cu o prăbușire.

Cele mai periculoase companii aeriene: Susi Air

Indonezia are încă o reprezentată în topul celor mai nesigure companii aeriene. Susi Air e punctate cu două stele, semn că are mult de lucrat la capitolul siguranță. Compania efectuează zboruri în insulele din Indonezia din 2004 și e singura care angajează piloți din țările vestice. Din cauza accidentelor produse în ultimii ani, are interdicție în spațiul european.  În plus, membrii Ambasadei SUA nu au voie să zboare cu această companie, din cauza condițiilor proaste de siguranță. Din cauza condiției avioanelor, nu există un echipaj de zbor – cu excepția piloților. Cu cabina deschisă și acces la piloți, pasagerii înșiși pot fi o amenințare la siguranța zborului.

 

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora