Cele mai populare cocktailuri. Și ce poți alege de Sărbători? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai populare cocktailuri. Și ce poți alege de Sărbători?

Unele cocktailuri au devenit iconuri; sunt recognoscibile oriunde în lume și pot fi preparate aproape în orice loc.
Share this article

Lumea cocktailurilor este mare și vastă, însă când vorbim despre cele mai populare cocktailuri, ne gândim la cele care au avut cel mai mare succes de-a lungul timpului. Ne gândim la cele mai populare cocktailuri din filme, întâlnite la terase și, evident, cele mai consumate de către amatori.

Unele cocktailuri au devenit iconuri; sunt recognoscibile oriunde în lume și pot fi preparate aproape în orice loc. Descoperă băuturile alcoolice pe specialdrinks.ro și pe alcooldiscount.ro dacă vrei să prepari aceste cocktailuri singur acasă.

Iată care sunt 10 dintre cele mai populare cocktailuri ale tuturor timpurilor:

Mai Tai

„Mai tai-roa aé!!”. Aparent, așa au sunat prietenii când Trader Vic, inventatorul acestui cocktail, a servit prima dată această băutură. „Mai tai-roa aé” înseamnă „de pe altă lume” în dialectul din Tahiti.

Acest cocktail Tiki a fost creat pentru prima dată în anii ’40 și este un exemplu frumos de băutură în stil punch. În mod tradițional, este nevoie de 2 feluri de rom, echilibrat cu lichior Curaçao de portocale, suc proaspăt de lime și aroma subtilă de migdale provenită dintr-un sirop alcoolizat.

Piña Colada

„If you like Piña Coladas, getting’ caught in the rain..”, cânta Rupert Holmes în piesa sa, „Escape” (cântecul Piña Colada). Câte cocktailuri cunoști care să aibă o piesă scrisă special pentru ele? Acest cocktail te transpune instantaneu în atmosfera de vacanță: pe o plajă cu nisip alb, la marginea oceanului cu apa limpede ca cristalul și cu această băutură în mână.

Textura sa cremoasă, cu arome de nucă de cocos, ananas și un kick (strop) de rom este raiul pe pământ. Creat în anii cincizeci, Piña Colada este aici pentru a rămâne unul dintre cele mai populare cocktailuri din lume.

Long Island Iced Tea

Foarte multe cocktailuri populare sunt înconjurate de mister atunci când vine vorba despre când și de cine au fost create. Long Island Iced Tea nu face excepție. Conform credinței populare, acest cocktail a fost prima dată servit în timpul prohibiției la alcool din America, numele sugerând asemănarea sa cu ceaiul cu gheață.

Este un cocktail legendar datorită combinației multor spirtoase, deși se folosește doar o cantitate mică din fiecare spirit. Când este preparat corect, este un cocktail răcoritor, echilibrat cu o picătură de Coca-Cola.

Amaretto Sour

Acest cocktail a atins vârful popularității sale în anii ’80, în așa-numita epocă a „băuturilor disco”. Vedeta show-ului aici este lichiorul amaretto cu aroma sa suavă de migdale. Originea și creatorul acestui cocktail sunt necunoscute deși băutura rămâne extrem de populară până în prezent.

Aroma dulce și blândă de migdale a lichiorului amaretto este frumos echilibrată cu claritatea sucului de lămâie și adesea un pic de albuș de ou este folosit pentru a oferi o textură mătăsoasă, superbă acestui cocktail.

Mojito

O băutură cu secole de istorie care a devenit cu adevărat populară la începutul anilor 2000. Și pe bună dreptate!

Un echilibru frumos între aromele exotice și proaspete de rom și mentă, completate de niște zahăr brun, lime și un strop de apă minerală. Mojito este încă în topul celor mai populare cocktailuri din lume.

Bloody Mary

Există multe povești frumoase despre originea cocktailului Bloody Mary. Foarte probabil a fost inventat la Harry’s New York Bar din Paris. Ceea ce este mai puțin probabil este că a fost numit după regina Angliei, Mary. În popor se spune că a fost numit după o frumoasă chelneriță care lucra la Harry’s Bar, pe care o chema Mary, iar noi alegem să credem această poveste.

Acesta este cocktailul perfect pentru brunch, ce se obține din vodcă, suc de roșii și suc de lămâie, pe care apoi îl puteți condimenta cu niște tabasco, sos Worcestershire, sare și piper, dacă doriți.

Cosmopolitan

Legătura dintre filme / seriale de televiziune și cocktailuri nu poate fi negată. Cosmopolitul ar putea fi unul dintre cele mai bune exemple. Știm cu toții cocktailul Cosmopolitan ca fiind băutura preferată a lui Carrie Bradshaw, personajul principal din serialul Sex and the City. Și se pare că avea gusturi bune. Această minunată băutură conține vodkă, triple sec, lime și suc de merișor. Delicios!

Daiquiri

Daiquiri este o altă băutură populară care a cucerit inimile amatorilor de cocktailuri din întreaga lume. Chiar și faimosul scriitor Ernest Hemingway avea propria variațiune a acestei băuturi. Se spune că a fost inventat de un inginer minier american care a rămas în Cuba în timpul războiului spaniolo-american. El a numit această băutură după o plajă populară din Cuba. Daiquiri este o băutură simplă, dar excelentă, cu doar trei ingrediente: rom, lime și zahăr. Echilibrarea corectă a acestor ingrediente poate duce la satisfacția supremă a gustului.

Negroni

Puteți să-mi spuneți un alt cocktail care are o săptămână dedicată lui? Nu pentru că doar Negroni se bucură de „Negroni Week”. Este un preparat frumos despre care se spune că a fost făcut mai întâi la Florența, Italia. Povestea spune că contele Camillo Negroni și-a comandat cocktailul preferat, Americano, dar a cerut să fie „înțepător”. Astfel barmanul a înlocuit apa minerală cu ginul. A garnisit cu portocală în locul tradiționalei lămâi, iar restul e istorie. Unul dintre cele mai populare cocktailuri din lume, Negroni este făcut cu părți egale de gin, vermut dulce și bitter.

Margarita

Probabil cel mai popular cocktail mexican vreodată, Margarita este o verișoară apropiată de Daiquiri din Caraibe. Istoricul cocktail-urilor David Wondrich menționează că Margarita a devenit populară în timpul interdicției din anii 1920, când americanii au trecut granița în Mexic pentru a obține alcool. Există multe pretenții la originea Margaritei, dar un lucru este sigur. Indiferent de unde a venit, este aici și va rămâne. Se încadrează în categoria cocktailurilor acrișoare, adică conține câteva elemente dulci și citrice. Margarita așa cum o cunoaștem astăzi conține Tequila, lichior Triple Sec, zahăr și suc de lămâie.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora