Cele mai rapide cocktailuri homemade. Testate și recomandate pentru o vară fierbinte - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai rapide cocktailuri homemade. Testate și recomandate pentru o vară fierbinte

Iată care sunt cele mai rapide cocktailuri pe care le poți prepara acasă, foarte populare la terase și în cluburi:
Share this article

Cele mai rapide cocktailuri sunt cele pe care le comanzi într-un club sau la beach bar-ul preferat. Având în vedere că suntem în plină pandemie și că ne este recomandată distanțarea socială, nu ar strica să învățăm câteva rețete de cocktailuri pe care le putem prepara rapid acasă. În plus, o întâlnire restrânsă cu prietenii va fi mai interesantă cu câteva cocktailuri preparate de tine. Cei de la alcooldiscount.ro au super oferte.  

Iată care sunt cele mai rapide cocktailuri pe care le poți prepara acasă, foarte populare la terase și în cluburi:

Negroni

Această combinație italienească nu este pentru cei slabi de înger. Combinând trei băuturi spirtoase diferite cu o doză sănătoasă de bitter pentru a avea poftă de mâncare, Negroni este un aperitiv deosebit înainte de masă

Cum se prepară Negroni?

Prepararea unui Negroni este floare la ureche pentru că nu trebuie decât să combini trei ingrediente în proporții egale. Pune o parte gin, o parte vermut roșu și o parte Campari într-un pahar cu cuburi de gheață. Decorează paharul cu coajă de portocală și gata treaba.

Martini

Unul dintre cele mai faimoase cocktailuri din lume (nu degeaba apare în toate filmele) este ceva ce fiecare dintre noi ar trebui să știe cum se prepară. Odată ce ai învățat formula de bază, poți face nenumărate combinații derivate din original.

Cum se prepară Martini?

Pune 60 de ml de vodcă sau gin și o lingură de vermut (Dry Martini de preferat) într-un cocktail shaker în care ai așezat cu multă gălăgie câteva cuburi de gheață. Agită bine amestecul, iar apoi toarnă-l într-un pahar de martini. Te poți juca cu proporțiile de vermut și vodcă cât de mult îți place de aici înainte. Un Martini sec va avea mai multă băutură spirtoasă, pe  când un cocktail va avea mai mult vermut. Pentru un Dirty Martini poți adăuga zeamă de lămâi verzi, iar pentru Martini with a Twist, coajă de lămâie.

White Russian

Un cocktail dulce și cremos, White Russian se consumă de obicei la finalul nopții de distracție, pentru a liniști stomacul. Nu are nici o legătură cu Rusia, poate doar faptul că principalul ingredient e vodca, însă aceasta poate veni de oriunde.

Cum se prepară un White Russian?

Pune două părți de lichior de cafea și cinci părți de vodcă într-un pahar pătrățos în care ai adăugat deja câteva cuburi de gheață. Pune deasupra lapte sau frișcă și amestecă ușor înainte de servire.

Old fashioned

Acest cocktail, cel puțin la noi, tot din filme a devenit popular. Este un cocktail pe bază de whiskey, considerat deja un clasic ce a apărut prin anul 1800. Rețeta de bază a rămas cam aceeași de atunci.

Cum se prepară un Old fashioned?

Pune un cub de zahăr într-un pahar fără picior, iar apoi adaugă două-trei picături de bitter (maxim o linguriță) și amestecă bine până ce se omogenizează zahărul. Umple paharul cu cuburi de gheață, iar apoi pune 60 de ml de bourbon sau whisky din secară. Poți garnisi cu o felie sau coajă de portocală.

Cuba libre

Se spune că acest cocktail de sărbătoare a fost inventat după războiul spaniolo-american, când Cuba și-a câștigat libertatea. Este simplu de mixat trei ingrediente la îndemâna oricui pentru a realiza un gust echilibrat între dulce și amar pentru o băutură răcoritoare.

Cum se prepară un Cuba libre?

Umple un pahar înalt cu cuburi de gheață, stoarce sucul de la o jumătate de lime și adaugă o măsură generoasă de rom alb. Completează apoi cu coca cola. Amestecă și poți servi garnisit cu o frunză de mentă.

Manhattan

Acesta este unul dintre cele mai vechi cocktailuri din lume și există nenumărate variante conexe, dar nici una nu poate concura cu originalul.

Cum se prepară Manhattan?

Combină două măsuri de whisky de secară cu o măsură de vermout dulce și două picături de bitter, toate într-un pahar cu cuburi de gheață (de preferat într-un shaker). Amestecă bine și toarnă apoi într-un pahar de martini sau într-o cupă cu picior. Garnisește cu o cireașă conservată sau nu mai pune nimic pe deasupra pentru că oricum e foarte gustos și răcoritor.

Daiquiri

Daiquiri este un cocktail clasic pe care îl poți pregăti în multe variante. Romul alb și sucul de lime fac din acest cocktail o băutură strălucitoare pe care o poți varia în diverse moduri. Cel mai des se adaugă gheață spartă pentru o consistență mai densă.

Cum se prepară Daiquiri?

Într-un cocktail shaker se combină două măsuri de rom alb, una de suc de lime și o jumătate de măsură de sirop de zahăr cu cuburi de gheață. Amestecă bine și servește într-un pahar de martini sau o cupă cu picior.

Tequila sunrise

Tequila merită o reputație mai bună decât aceea de băutură potrivită pentru shoot. O tequila de calitate cu suc proaspăt de portocale reprezintă cea mai bună modalitate de a vedea o rază strălucitoare de soare, chiar și atunci când e înnorat.

Cum se prepară Tequila sunrise?

Aici nu trebuie să depui efort pentru a amesteca ingredientele, așa că este o băutură extrem de ușor de preparat. Combină șase părți de suc de portocale cu trei părți de tequila de calitate într-un pahar înalt,  în care ai adăugat deja cuburi de gheață. Adăugă apoi o parte de sirop de grenadine ce va da o culoare vibrantă pe fundul paharului. Opțional poți garnisi paharul cu o cireașă conservată și o felie de portocală.

Margarita

Fresh, crocant, efervescent, aceasta ar fi caracterizarea unui Margarita clasic. Chiar dacă sunt enorm de multe variații ale rețetei, preferăm varianta originală.

Cum se prepară un cocktail Margarita?

Ia o cupă cu picior și freacă marginea de sus cu o felie de lime. Apoi întoarce paharul și scufundă-l în sare. Pe margine va rămâne sarea lipită de sucul de lime. Într-un shaker amestecă două părți de tequila cu una de suc de lime și una de triplu sec, cu gheață. Apoi servește.

Aperol spritz

Am ajuns și la Aperol spritz pentru că, nu-i așa, ce ar fi vara fără el? Acest cocktail vine din Italia și a devenit popular în ultimii ani, fiind o băutură răcoritoare cu un strop de alcool.

Cum se prepară Aperol spritz?

Ca să fii sigur că nu uiți niciodată, memorează formula 3-2-1. Într-un pahar mare de vin amestecă multe cuburi de gheață 3 părți prosecco, două părți de aperol și o parte de apă minerală. Neapărat în această ordine. Garnisește cu o felie de portocală și bucură-te de vară.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora