Cele mai scumpe animale de companie din lume - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai scumpe animale de companie din lume

Afecțiunea oamenilor pentru animale datează de mii de ani. Cele mai vechi dovezi ale faptului că oamenii au avut o legătură specială cu câinii, ca animale de companie, datează de prin anul 10.000 îHr, cu mult înainte ca Egiptul să fie cuprins de frenezia felinelor, 7000 de ani mai târziu.
Share this article

Cele mai scumpe animale de companie din lume pornesc de la un preț de la 125 de mii de euro și se opresc undeva la câteva milioane.

Afecțiunea oamenilor pentru animale datează de mii de ani. Cele mai vechi dovezi ale faptului că oamenii au avut o legătură specială cu câinii, ca animale de companie, datează de prin anul 10.000 îHr, cu mult înainte ca Egiptul să fie cuprins de frenezia felinelor, 7000 de ani mai târziu.

Dar, pentru unii, a avea un animal de companie nu este deloc ieftin. Conform asigurătorilor de animale de companie, costul pentru îngrijirea unei pisici sau a unui câine, pe tot parcursul vieții sale, se ridică la 20 de mii de euro. Însă unii dintre cei mai înflăcărați iubitori de animale cheltuiesc mult mai mult decât atât doar pentru a-și cumpăra cel mai bun prieten, să nu mai vorbim de hrănirea și adăpostirea acestuia.

Iată care sunt cele mai scumpe animale de companie din lume și cu cât au fost cumpărate de proprietarii lor:

  1. Marele leu alb

Așa cum probabil îți imaginezi, aceste frumoase și înfricoșătoare feline sunt extrem de rare. Descoperite doar într-o zonă îndepărtată a parcului național Kruger din Africa de sud, se crede că numai 300 de exemplare trăiesc azi în sălbăticie.

În ciuda blănii și a ochilor albi, ele nu sunt albinoase. Aspectul lor izbitor este o mutație genetică a pigmenților, care se găsește doar în rezervația de vânat Timbavati.

Un astfel de exemplar este scump, însă ajunge doar pe locul cinci atunci când vorbim de cele mai scumpe animale de companie din lume, costând undeva în jur de 125 de mii de euro.

  1. Sir Lancelot Encore, labradorul clonat

Există rase de câini pe gustul tuturor, însă cea mai populară dintre ele este labradorul ce numără milioane de exemplare în toată lumea.

În medie, un labrador te va costa între 800 și 1000 de euro, însă există un exemplar anume care l-a costat pe mândrul lui stăpân cu 1800% mai mult. Ai citit bine. Sir Lancelot Encore, acest minunat exemplar este un miracol al științei fiind rezultatul clonării predecesorului său, Sir Lancelot.

Moartea subită a acestuia din urmă, în 2012, i-a determinat pe proprietarii săi americani, Edgar și Nina Otto, să-și înfrângă durerea cheltuind 155.000 de dolari pentru a-și reîntregi familia.

  1. Missy Holstein

Această vacă scumpă, numită Missy, a fost cumpărată de un investitor canadian pentru suma de 1,2 milioane de dolari în 2013.

Această vacă premiată are cumva acele „90-60-90” ale vacilor, adică ugerul de proporția exactă și petele extrem de bine pictate pe corp. Însă nu a fost doar o cumpărătură vanitoasă. Missy este cu adevărat o investiție.

Rasa Holstein este cunoscută pentru producția sa mare de lapte, ceea ce face ca urmașii ei să fie foarte bine cotați.

  1. Marele Mastiff Tibetan

Pe locul doi în topul „mai mulți bani decât rațiune” este Mastifful Tibetan. Această rasă de câini asiatici imenși, este cea mai de preț din lume. Reprezintă simbolul luxului și bogăției în Orientul îndepărtat, așa că trebuie să vă plouă în casă cu dolari ca să puneți mâna pe un astfel de exemplar.

Cel mai scump Mastiff Tibetan a fost vândut în China pentru suma de 1,14 milioane de dolari.

În ciuda înfățișării lor drăgălașe, acești câini sunt de fapt niște duri. Mulți sunt păstrați ca animale de pază pentru că se știe că sunt capabili să se lupte inclusiv cu tigrii. Însă, având în vedere valoarea lor, singurul lucru pe care trebuie să-l păzească, este integritatea lor.

  1. Calul Green Monkey

Probabil nu este o surpriză să vezi o creatură atât de elegantă pe podium. Călăria este un sport al regilor, până la urmă.

Caii au fost recunoscuți de mult timp drept aventura animală numărul unu în rândul cheltuielilor mari, însă locul lor în istoricul prețurilor pentru animalele de companie a fost asigurat în 2006. Atunci, calul britanic de curse, Green Monkey, a bătut toate recordurile fiind cumpărat pentru 16 milioane de dolari la licitație.

Din păcate, în ciuda faptului că s-a născut din doi campioni de rasă pură, calul nu a câștigat niciodată o cursă și s-a retras doar patru ani mai târziu.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora