Cele mai scumpe băuturi din lume - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai scumpe băuturi din lume

Sticla a fost tratată la fel ca multe din operele de artă scoase la licitaţie. Băutura a fost produsă în anul 1868 şi păstrată într-un decantor de cristal decorat cu un cap de cerb realizat din platină. La rândul ei...
Share this article

Dacă nu este consumat în exces, alcoolul poate fi un însoţitor bun al unei discuţii. Un pahar cu o băutură fină îţi răsfaţă papilele gustative şi te poate ajuta să ai o seară relaxantă după o zi grea de muncă sau o conversaţie spumoasă împreună cu cei dragi. Sigur că băuturile fine au şi un preţ ceva mai mare, dar alcoolul oricum nu este recomandat a fi băut zi de zi, aşa că poate merită să plăteşti ceva mai mult ca să primeşti ceva deosebit. Acum, acest ceva mai mult e relativ dacă ne gândim la venituri. Pentru unii mai mult înseamnă o avere pentru alţii. Iar dacă analizăm ce preţuri au cele mai scumpe băuturi din lume, ne dăm seama că unii chiar dau averi pe ele.

Billionaire Vodka – 3.750.000 de dolari

„E bine să fii regele!” Nu, n-o zicem noi, ci producătorul celei mai scumpe băuturi din lume. Este realizată exclusiv manual şi doar la cerere, iar reprezentanţii companiei spun că folosesc o reţetă rusească ultra-secretă. Ca şi în cazul parfumurilor exclusiviste, nu doar conţinutul este valoros, ci şi recipientul în care este livrat. La acest preţ cumpărătorul primeşte o sticlă imensă al cărei design a fost realizat de celebrul Leon Verres, designerul specializat în realizarea produselor de lux. Sticla este acoperită cu aproximativ 3000 de diamante şi cristale Swarovski, deci ar putea fi folosită cu succes şi pe post de obiect de decor în casele miliardarilor excentrici.

Foto: businessinsider.com

Tequila Ley – 3.500.000 de dolari

Vorbim acum despre cea mai scumpă sticlă de tequila din lume, care conţine 100% extract de agave de cea mai bună calitate, păstrat timp de 7 ani în butoi şi cu o tărie de 42 de grade. Desigur, şi în acest caz, sticla e extrem de valoroasă. Nici nu e de mirare având în vedere că este realizată din 2 kilograme de platină şi 4.100 de diamante perfect albe.

Foto: ley925.com

Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne – 2.000.000 de dolari

Dacă au fost vodka şi tequila, podiumul nu putea fi completat decât de un coniac dedicat celor mai bogaţi oameni de pe planetă. Dudognon Heritage este produs de aceeaşi companie care a făcut şi Tequila Ley, de aici şi sticlele asemănătoare. În acest caz recipientul este decorat cu aur de 24 de karate, platină şi 6500 diamante, iar coniacul este maturat în butoaie vreme de 100 de ani şi are o tărie de 41 de grade. Sticla cântăreşte aproximativ 8 kilograme, deci mare grijă să n-o scapi pe picioare dacă ajungi vreodată să pui mâna pe ea.

Foto: 9gag.com

Vodka Russo-Baltique – 1.350.000 de dolari

Ne întoarcem la vodkă, dar rămânem la capitolul licori de milioane, la propriu. Şi, deşi producătorii spun că vodka aceasta este, cu siguranţă, un deliciu, sticla este cea care face istorie şi este, în acelaşi timp, istorie. A fost realizată pentru a marca aniversarea de 100 de ani a companiei auto Russo-Baltique, iar banii au venit de la Prinţesa Abdurazakova din Kazahstan. Sticla se vrea a fi o replică a protecţiei pentru radiatorul maşinilor de odinioară şi este realizată din aur provenit de la monede din perioada 1908-1912, când a fost produsă prima maşină în această fabrică. Sticla este acoperită cu aur alb şi galben şi poartă o replică încrustată în diamante a vulturului-emblemă a Imperiului Rus. Este realizată din material anti-glonţ, astfel încât poate fi luată cu încredere pe câmpul de luptă în cazul în care vreun miliardar decide că vrea să schimbe biroul cu alte activităţi, mai periculoase.

Foto: selectuswines.com

Diva Vodka – 1.000.000 de dolari

Top 5 este completat, cum altfel, tot cu o sticlă cu vodkă, una specială pentru doamne cu alură de divă, după cum îi arată şi numele. Sigur, nu spune nimeni că nu poate fi degustată şi de domni, mai ales dacă aceştia nu au o idee preconcepută despre ce gust trebuie să aibă această băutură. Diva Vodka este filtrată de 7 ori, iar sticlele sunt îmbrăcate cu câte o brăţară din cristale Swarovski ce poate fi înlăturată şi poate fi păstrată pe post de suvenir. În interiorul sticlei, într-un tub tot din sticlă, se găsesc alte cristale ce pot fi îndepărtate şi ele. Este, practic, un fel de bijuterie dezintegrată, la care primeşti şi băutura, ca să nu te plictiseşti.

Foto: thespiritcellar.com

Mendis Coconut Brandy VS – 1.000.000 de dolari

Brandy-ul din nucă de cocos este o băutură spirtoasă realizată în întregime din nectarul florilor de borassus şi maturat, desigur, în butoaie din lemn timp de cel puţin 2 ani. Este singura băutură din lume realizată în acest fel şi fiecare sticlă din acest coniac este numerotată şi semnată de fondatorul companiei, W.M. Mendis. Pentru aceşti bani cumpărătorul mai primeşte şi bilete de avion la Clasa Întâi şi 7 zile de petrecut în Maldive. De acolo va fi preluat de un elicopter şi dus tocmai în Sri Lanka, unde va avea parte de un tur privat al distileriei Mendis, tur prezentat chiar de fondatorul acesteia. La finalul turului primeşte sticla de brandy cu autograf.

Foto: pinterest.fr

Romanee-Conti 1945 – 558.000 de dolari

Cea mai scumpă sticlă de vin din lume este un Romanee-Conti din 1945 şi a fost vândută de celebra casă de licitaţii Sotheby`s în toamna lui 2018 unui colecţionar din Asia. Practic, fiecare mililitru de vin de Burgogne a valorat 744 de dolari. Sau, altfel spus, peste 100.000 de dolari paharul.

De ce sunt celebre vinurile de pe domeniul Romanee-Conti? Printre altele, viile sunt ecologice şi strugurii sunt sortaţi individual, dar anul 1945 este considerat a fi legendar în istoria domeniului pentru că doar 600 de sticle au fost produse atunci şi doar câteva au mai ajuns să prindă aceste vremuri. Mai mult, imediat după aceea, via a fost distrusă şi replantată abia 3 ani mai târziu.

Foto: bloomberg.com

Macallan 64 Year Old In Lalique – 460.000 de dolari

Nu se putea să vorbim despre cele mai scumpe băuturi din lume şi să nu avem şi un whisky pe listă. Macallan 64 Year Old In Lalique a fost declarat de către Cartea Recordurilor cel mai scump whisky vândut vreodată la o licitaţie. E drept, la preţul mare de vânzare a contribuit şi faptul că banii erau destinaţi unei organizaţii non-guvernamentale ce se ocupă cu asigurarea accesului la apă potabilă al locuitorilor din ţări în curs de dezvoltare.

Cât despre băutura în sine, aşa cum îi spune şi numele, este un whisky Old Single Malt maturat vreme de 64 de ani, cu o tărie de 42,5%. Doar astfel de 4 sticle au fost fabricate, iar recipientul în care este ţinut whisky-ul este realizat din cristal pur, tăiat manual.

Foto: uncrate.com

Armand de Brignac Rose Midas – 275.000 de dolari

Şampania Armand de Brignac este în sine o băutură premium, foarte scumpă, dar această sticlă, cu 30 de litri de şampanie, a stabilit un record în domeniu, fiind cea mai scumpă vândută vreodată. Sticla cântăreşte 45 de kilograme şi este echivalentul a 40 de sticle obişnuite. Are un conţinut de alcool de 12,5% şi a fost gândită de actualul proprietar al brandului, cântăreţul Jay Z, pentru petrecerile fastuoase pe care le dau mulţi dintre artiştii de hip hop.

Foto: financeonline.com

Dalmore 62 – 215.000 de dolari

12 sticle de scotch Dalmore 62 au fost în întreaga lume, iar ultima dintre ele a fost cumpărată cu 215.000 de dolari. Aţi zice că e cam mult, dar sticla a fost tratată la fel ca multe din operele de artă scoase la licitaţie. Băutura a fost produsă în anul 1868 şi păstrată într-un decantor de cristal decorat cu un cap de cerb realizat din platină. La rândul ei, carcasa din lemn în care a fost păstrat scotch-ul a fost realizată manual, în 100 de ore de lucru.

Foto: themost10.com
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora