Cele mai scumpe biciclete din lume - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai scumpe biciclete din lume

Care sunt cele mai scumpe biciclete din lume? Și cine își permite să plătească până la 1 milion de dolari pe un asemenea mijloc de transport?
Share this article

Care sunt cele mai scumpe biciclete din lume? Și cine își permite să plătească până la 1 milion de dolari pe un asemenea mijloc de transport?

Cele mai scumpe 10 biciclete din lume, în mod evident, nu sunt niște biciclete obișnuite cu care să mergi pe stradă sau cu care să participi la o cursă de ciclism. Sunt cel puțin cinci biciclete a căror valoare depășește 100 de mii de dolari, iar una dintre ele le întrece pe toate: costă 1 milion de dolari. Ce antifurt ar trebui să aibă proprietarul unor astfel de biciclete?

Citește și:

Bicicletele viitorului în realitatea actuală

  1. Lamborghini X Cervelo P5X – 20 de mii de dolari

Lamborghini, un brand cunoscut foarte bine pentru modele de mașini scumpe, a semnat o colaborare cu Cervelo și a lansat noul model de bicicletă P5X. Cei care își doresc o astfel de bicicletă trebuie să știe că această ediție limitată a constat în numai 25 de modele exclusive. Minimalist, robust, ergonomic și compact – sunt numai câteva dintre numeroasele adjective folosite atunci când a fost prezentată pentru prima dată această fabuloasă bicicletă. Este o bicicletă aerodinamică în formă de Y, ce permite ciclistului să-și mențină echilibrul chiar și la o viteză foarte mare.

  1. Aston Martin Limited Edition One-77 Factor Cycle – 90 de mii de dolari

Faimosul brand de mașini sport face acum echipă cu producătorul de biciclete Factor Bikes pentru lansarea acestui model, un concurent pentru cea mai scumpă bicicletă de curse din categoria sa. Această bicicletă țintește acei entuziaști și colecționari ce-și permit un asemenea preț. Cadrul este elegant și foarte șic.

Combinând caracteristici și tehnologii avansate, modelul One-77 include senzori, o construcție din fibră de carbon și un suport aerodinamic puternic.

  1. Chrome Hearts XCervelo Mountain Bike – 60 de mii de dolari

Această bicicletă de lux în ediție limitată semnată Chrokme Hearts a fost construită în colaborare cu Cervelo. Cadrul oferă modele brevetate exclusiv pentru Chrome Hearts – de la modele cu inimioare, la modele încrustate cu bijuterii și strasuri. Iar culoarea negru carbon oferă un aer de motocicletă. Arată scumpă, luxoasă, elegantă, seamănă cu o operă de artă ce ar sta mai bine într-o galerie decât pe stradă.

  1. Trek Madone 7 – Diamond – 75 de mii de dolari

Trek Madone este un nume destul de popular în industria bicicletelor, cunoscut de către iubitorii de bicicletă și de aventură. Această bicicletă sport are un aer profesionist, este înarmată cu un set de caracteristici foarte cool și garantează că-ți va oferi călătoria vieții tale. Ca amuzament, a fost licitată în cadrul Lance Armstrong Foundation Gala și a fost cumpărată cu suma de 75 de mii de dolari. Bicicleta are un cadru de fibră de carbon ornat cu pietre prețioase. De fapt, diamantele sunt încorporate în spițele bicicletei. Există, de asemenea, o placă de aur alb și galben plasată în secțiunea din față a cadrului, care îmbunătățește strălucirea vehiculului.

  1. Aurumania Gold Bike Crystal Edition – 114 mii de dolari

Aurumania este o companie franceză ce fabrică biciclete de aur în ediție limitată, biciclete ce au un aer foarte vintage și care sunt foarte scumpe. Cadrul este foarte lucios, placat cu aur și foarte ușor. Cu designul său foarte simplu, minimalist și totuși elegant, această bicicletă aparține unui muzeu și este expusă într-o cutie de sticlă. Ediția de cristal vine cu pietre prețioase și diamante încrustate în cadru. Bicicleta de aur este confecționată manual, șeaua de piele este personalizată, iar ghidonul ergonomic este prevăzut cu cusături interioare.

  1. Kaws – Trek Madone – 160 de mii de dolari

Bicicleta Kaws lansată de Trek Madone este ceea ce am putea numi mixul perfect de stil, confort și eleganță. Modelul a fost creat și promovat de Lance Armstrong, o figură bine cunoscută printre cicliști. Pe lângă faptul că este uimitoare la vedere, bicicleta încorporează și o serie de trăsături tehnice superioare ce oferă un mare plus designului. De exemplu, designul aerodinamic oferă un echilibru excelent, șaua și ghidonul ergonomic sunt ușor de controlat și în plus, bicicleta este foarte ușoară și, prin urmare, extrem de flexibilă.

  1. Trek Yoshitomo Nara Speed Concept – 200 de mii de dolari

Această bicicletă are un design amuzant și ciudat atunci când apare cu cadrul său albastru și galben, strălucitor și cu ilustrații frumoase. O privire mai atentă, lăsând la o parte ilustrațiile animate, scoate în evidență faptul că această bicicletă nu este doar un vehicul simpatic. Există câteva caracteristici și funcționalități avansate ce le permit cicliștilor să facă manevre bruște în spații înguste și să-și păstreze echilibrul . A fost licitată la suma de 200 de mii de dolari, bani ce au fost donați unei organizații notabile.

  1. 24K Gold Men’s Racing Bike – 393 de mii de dolari

Următoarea pe lista noastră cu cele mai scumpe biciclete este uimitoarea bicicletă din aur de 24K semnată de Rolls Royce. Această bicicletă de curse artizanală, placată cu aur este ceea ce numim epitomul sofisticării. Totul de la ghidon, la roți și până la șa este acoperit cu aur de 24 de karate. Cadrul strălucește mai tare ca soarele, șaua este foarte confortabilă datorită învelișului din piele moale, iar diamantele și pietrele prețioase sunt de neprețuit.

  1. Trel Madone Butterfly – 500 de mii de dolari

Imaginează-ți o bicicletă care literalmente îți dă aripi. Asta ți se întâmplă cu Trek Butterfly Madone. Luându-și numele destul de literal, acest model nou de la Trek a stârnit controverse printre grupurile ce luptă pentru drepturile animalelor precum PETA, pentru utilizarea aripilor de fluture în designul său. Damien Hirst, creatorul ei, a așezat aripi adevărate de fluture pe rama solidă și pe marginea bicicletei. În afară de designul său ciudat, bicicleta se mândrește și cu unii cicliști celebri, printre care Lance Armstrong, care a folosit-o în cursa din Tour de France din 2009.

  1. 24 K Gold Extreme Mountain Bike – 1 milion de euro

Creată și lansată de Hugh Power, aceasta este cea mai scumpă bicicletă din lume. Cunoscută și sub denumirea de „Beverly Hills Edition” sau „bicicleta grasă”, cu un cadru fabricat din aur pur de 24 de karate, această bicicletă este mai puțin un vehicul și mai mult o operă de artă. Se bucură și de niște caracteristici de înaltă tehnologie încorporate, iar fiecare parte a bicicletei este electroplacată și certificată. Emblemă personalizată, decorațiuni cu diamante, scaune maro ciocolată din piele de aligator sunt câteva dintre caracteristicile artistice care adaugă extravaganță designului.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora