Cele mai scumpe divorțuri ale celebrităților - separări spectaculoase și așezăminte financiare - LIFE.ro
Mergi la conținut

Divorțurile sunt dureroase, dar în cazul celebrităților sunt și răsunătoare, stârnesc vâlvă și tot felul de controverse. De-a lungul timpului, mai multe divorțuri din lumea mondenă au ținut primele pagini ale ziarelor. Cupluri care la un moment dat s-au iubit nebunește, au anunțat ulterior că o iau pe drumuri separate. De cele mai multe ori despărțirile au fost dureroase, pline de intrigi, reproșuri și chiar acuzații dure. Vă prezentăm cele mai scumpe divorțuri ale celebrităților, drumul de la iubire la ură, de la jurăminte în fața preotului, la acuzații înaintea judecătorului, la proces. 

Amber Heard & Johnny Depp

De departe, cel mai controversat divorț din lumea celebrităților este cel dintre Amber Heard și Johnny Depp. Heard a cerut divorțul de Depp în 2016, după 15 luni de căsnicie. Ulterior, ea a primit 7 milioane de dolari în acordul de divorț, pe care i-a donat în scopuri caritabile. Dar procesul nu a fost deloc simplu: luptele judiciare ale celor doi au devenit urâte. Cei doi s-au acuzat reciproc de violență domestică.

Fostul cuplu a petrecut o mare parte din 2020 și 2021 în instanță pentru un caz de calomnie împotriva publicației britanice The Sun, care l-a etichetat pe Depp drept „bătăuș de soții”. Depp a pierdut procesul și apelul.

În 2022, cei doi au revenit în instanță pentru un proces de defăimare pe care Depp l-a intentat împotriva lui Heard pentru un articol de opinie din 2018 pe care aceasta l-a scris pentru Washington Post. În articolul respectiv, ea a detaliat discriminarea cu care s-ar fi confruntat în urma acuzațiilor de violență domestică împotriva lui Depp, fără însă a-i pronunța numele acestuia. Scopul său a fost de „a se asigura că femeile care vorbesc despre violență domestică vor primi mai mult sprijin”.

Procedurile judiciare pentru acest caz au început la 11 aprilie 2022, ambii actori făcând acuzații bombă de abuz fizic, emoțional și mental unul împotriva celuilalt. La 1 iunie, un juriu format din șapte persoane a ajuns la un verdict, hotărând că Depp a dovedit că fosta soție Heard l-a defăimat.

Instanța a hotărât că Depp trebuie să primească de la fosta soție 10 milioane de dolari daune morale și 5 milioane de dolari daune materiale. De cealaltă parte, Amber Heard va primi 2 milioane de dolari daune morale, și nicio daună materială.

Ambele părți au făcut apel, dar în decembrie 2022, Heard a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu fostul ei soț. El a donat în scopuri caritabile cei 1 milion de dolari primiți de la ea.

Cele mai scumpe divorțuri ale celebrităților: Joe Don Rooney & Tiffany Fallon Rooney 

Fostul chitarist al formației Rascal Flatts și soția sa sunt implicați într-o procedură de divorț controversată, care durează de ani de zile. Artistul a depus inițial cererea de divorț în ianuarie 2021, invocând diferențe ireconciliabile, dar Tiffany a răspuns în instanță în luna aprilie a aceluiași an, acuzându-l de „comportament marital inadecvat”. Ea a susținut că „bețiile și abuzul de stupefiante” ale lui Joe au fost motivul pentru care s-au despărțit, lucru pe care el l-a negat. Foștii colegi de trupă ai lui Joe au fost, de asemenea, citați, deoarece Tiffany cere o pensie alimentară în viitor, în cazul în care trupa Rascal Flatts – care s-a retras în 2020 – va reîncepe turneele. De asemenea, ambele părți s-au acuzat reciproc și au recunoscut că au trișat și fiecare încearcă să obțină respingerea contrareclamării celuilalt.

Citește și: Cele mai controversate cupluri de celebrități – povestea lor de dragoste

Bill & Melinda Gates

Cuplul a dat vestea despărțirii pe 3 mai 2021, după 27 de ani de căsnicie. Cei doi aveau un acord de separare privată, dar nu și un acord prenupțial, ceea ce anunța că partajul va fi complicat. La mai puțin de o lună după ce despărțirea celor doi a ținut prima pagină a ziarelor, Wall Street Journal a relatat că fondatorul Microsoft a fost investigat pentru că ar fi avut o presupusă aventură cu un inginer începând cu anul 2000. Informația nu a fost confirmată oficial. 

Bill și Melinda Gates aveau împreună mai multe proprietăți, inclusiv un conac de 66.000 de metri pătrați pe malul apei în Medina, Washington, în valoare de 130,88 milioane de dolari, și o casă de 43 de milioane de dolari în Del Mar, California.

În același timp, Forbes a estimat că averea lui Bill valorează 130,5 miliarde de dolari. Deși a renunțat la funcția de președinte al Microsoft în 2014, el deține încă 1,34% din companie și participații în alte câteva organizații, pe lângă o flotă de avioane și mașini de lux.

Împreună, fostul cuplu conduce fundația care le poartă numele, în valoare de peste 40 de miliarde de dolari. În august 2021, divorțul în acte a fost confirmat oficial. Melinda Gates a intrat în posesia acțiunilor de peste 1,8 miliarde de dolari din cadrul cadrul companiei Cascade Investment, care a fost fondată de Bill Gates din profiturile de la Microsoft, dar și 2,94 de milioane de acțiuni la AutoNation Inc., în valoare de 309 milioane de dolari. Fosta parteneră de viață a lui Bill Bates deține 14,1 milioane de acțiuni la Canadian National Railway Co., în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, precum și mai multe terenuri din Statele Unite ale Americii.

Într-o declarație, Bill și Melinda au spus că „vor continua să lucreze împreună la fundație”, ducând mai departe misiunea acesteia de a ajuta oamenii din întreaga lume „să aibă o viață sănătoasă și productivă”.

Cele mai scumpe divorțuri ale celebrităților: Jeff & Mackenzie Bezos

Având în vedere că fondatorul și CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, a fost numit cel mai bogat om din lume în iunie 2018, divorțul din 2019 de soția sa a fost cel puțin costisitor. Mackenzie Scott este romancieră și filantroapă americană. Ea și omul de afaceri au fost căsătoriți timp de 25 de ani și au împreună patru copii.

Washington, statul în care locuiește Bezos, este un stat cu bunuri comune, ceea ce înseamnă că toate activele și datoriile acumulate în timpul căsătoriei sunt considerate ca fiind deținute în mod egal de ambii soți, cu excepția cazului în care a existat un acord prenupțial care prevedea altfel lucrurile. 

Cu toate acestea, Jeff și Mackenzie au stabilit termenii în particular, iar în aprilie 2019 au anunțat că și-au finalizat divorțul, Mackenzie plecând din căsnicie cu aproximativ 36 de miliarde de dolari – ceea ce o face una dintre cele mai bogate femei din lume. O mare parte din acești bani au fost donați de către romancieră în scopuri caritabile. Mackenzie continuă să facă donații mari către organizații nonprofit din întreaga țară. 

Michael & Juanita Jordan 

Cel mai mare jucător NBA din toate timpurile a întâlnit-o pentru prima dată pe Juanita Vanoy în 1984. Cei doi și-au unit destinele în 1989 și au devenit părinții a trei copii: Jeffrey, Marcus și Jasmine Jordan. În 2002, Vanoy a cerut divorțul de Michael Jordan, invocând diferențe ireconciliabile, dar la scurt timp și-a retras cererea. Ulterior ea a revenit cu o altă cerere, iar divorțul oficial s-a pronunțat în 2006, după 17 ani de căsătorie. 

Potrivit Chicago Business, Juanita Vanoy a primit un acord de divorț de 168 de milioane de dolari, care este unul dintre cele mai mari din istoria sportului.

Sursa foto: Pinterest

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora