Căutare

Share this article

Cu bugete de sute de milioane de dolari, filme ca Avengers sau Pirații din Caraibe au ajuns să spargă recordurile la box office. Cu un buget de 356 milioane de dolari, “Endgame” a spulberat toate recordurile, cu încasări spectaculoase: a câștigat din biletele 2.5 miliarde de dolari. Însă un buget mare nu înseamnă neapărat succes, cum este cazul filmului Han Solo, care nu și-a scos nici banii de producție. Iată care sunt cele mai scumpe filme din toate timpurile:

12. Cele mai scumpe filme din toate timpurile: Star Wars: The Force Awakens (258.6 milioane de dolari)

Lansat în 2015, Star Wars: The Force Awakens a fost unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, cu încasări de peste două miliarde de dolari în întreaga lume. Lăudat de critici, filmul a avut un buget de 258.6 milioane de dolari, iar producătorii au mai cheltuit încă 48 de milioane pe promovare și marketing. Actorilor Harrison Ford, Carrie Fisher și Mark Hamill le-au revenit 40 de milioane de dolari din bugetul de producție.

Vezi și: Cele mai bune filme istorice

11. Cele mai scumpe filme din toate timpurile: Tangled (260 de milioane de dolari)

Tangled este o animație 3D cu prințesa Rapunzel, lansată în 2010. Inițial bugetul nu trebuia să fie atât de mare, însă acesta a sărit în aer când o nouă companie de producție a refăcut povestea “cum trebuie”. Peste 10 ani a durat ca Disney să ducă la bun sfârșit Tangled, însă și-a scos banii, cu încasări de 592 milioane de dolari.

10. Cele mai scumpe filme din toate timpurile: Star Wars: The Last Jedi (262 milioane de dolari)

The Last Jedi a avut costuri la fel de mari ca și The Force Awakens, însă încasările au fost impresionante: filmul a strâns 1.3 miliarde de dolari la box office, fiind filmul cu cele mai mari încasări în 2017.

9. Cele mai scumpe filme din toate timpurile: Batman vs Superman: Dawn of Justice (263 milioane de dolari)

Warner Bros. nu a dezvăluit niciodată cât a costat producția acestui film, însă estimările au ajuns la circa 263 de milioane de dolari. Cu tot cu marketing, s-ar fi ajuns la impresionanta sumă de 400 de milioane de dolari. În ciuda banilor băgați în el, filmul nu a fost bine primit de critici. Cu toate astea, a mers bine la box office cu câștiguri de 874 milioane de dolari.

8. Cele mai scumpe filme din toate timpurile: John Carter (264 milioane de dolari)

Acest film SF a avut un buget de 264 milioane de dolari, fară să includă și partea de marketing. Regizorul a trebuit să tragă de două ori o mare parte din film, care, oricum, nu a fost extraordinar de bine primit. În plus, a fost un dezastru de box office, fiind unul dintre cele mai usturătoare eșecuri marca Disney.

7. Cele mai scumpe filme din toate timpurile: Solo: A Star Wars Story (275 milioane de dolari)

Filmul lansat în 2018 urmărește povestea legendarului personaj Star Wars, Han Solo. În mare, a fost lăudat de critici pentru efectele vizuale, secvențele de acțiune, prestația actorilor și coloana sonoră. Din păcate pentru producători, filmul a avut încasări foarte slabe, pentru cați bani s-au băgat în el: 392 milioane de dolari, ieșind pe minus la calculul final.

6. Cele mai scumpe filme din toate timpurile: Justice League (300 milioane dolari)

Filmul care ar fi trebuit să fie replica cea mai tare a celor de la DC la producțiile Marvel, gen Avangers, a fost un eșec la box office. Deși a costat 450 de milioane de dolari cu tot cu marketing, a câștigat doar 657 de milioane.

5. Cele mai scumpe filme din toate timpurile: Pirate of the Caribbean: At World’s End (300 milioane de dolari)

Cel de-al treilea film din seria Pirații din Caraibe a avut un buget de 300 de milioane de dolari. În ciuda criticilor nu tocmai grozave, a fost un super succes de box office, încasând 963 de milioane de dolari. Mare parte din buget s-a îndreptat către efectele speciale, scenele de luptă și un decor special pentru anumite scene.

4. Cele mai scumpe filme din toate timpurile: Avengers: Infinity War (316 milioane de dolari)

Seria-fenomen Avengers a avut bugete impresionante, dar și câștiguri pe măsură. Lansat în aprilie 2018, Infinity War a avut un buget de 316 milioane de dolari, dar a castigat mai bine de 2 miliarde de dolari la box office.

3. Cele mai scumpe filme din toate timpurile: Avengers: Endgame 356 milioane de dolari)

Cu un buget de 356 milioane de dolari, Endgame, lansat în 2019, a spart toate recordurile de box office, devenind filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile – peste 2.5 miliarde de dolari.

2. Cele mai scumpe filme din toate timpurile: Avengers: Age of Ultron (365.5 milioane de dolari)

Age of Ultron a fost filmat în mai multe țări, printre care Coreea, Bangladesh, Africa de Sud și Italia. Adaugați și efectele speciale și se ajunge la o sumă impresionantă. Dar cine se mai uită la buget, când încasările sunt de 1.4 miliarde de dolari?

1. Cele mai scumpe filme din toate timpurile: Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (378.5 milioane de dolari)

Cel mai scump film făcut vreodată este Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, lansat în 2011, cu un buget impresionant de 378.5 dolari. Din această suma, 55 de milioane i-au revenit lui Johnny Depp. Dar cu încasări de peste un miliard de dolari, Disney nu a avut motive să se plângă.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO