Cele mai scumpe mărci de ceasuri - LIFE.ro
Mergi la conținut

Încă din secolul al XVI-lea, când au apărut prima oara, ceasurile au devenit accesorii indispensabile, fiind apreciate nu doar pentru utilitatea lor, ci și pentru frumusețe. Desigur, mecanismul, designul și funcțiile ceasurilor au evoluat mult de atunci, iar în prezent unii designeri realizează adevărate opere de artă. Cu prețuri pe măsură. Cele mai scumpe mărci de ceasuri își vând bijuteriile cu prețuri începând de la câteva mii de euro, dar pot ajunge și la un milion, două de dolari.

Vezi și: Cele mai scumpe parfumuri

Cele mai scumpe mărci de ceasuri: Jaeger LeCoultre

Fondat în 1883 de către Antoine LeCoultre, brandul elvețian de ceasuri Jaeger LeCoultre a revoluționat aceasta industrie cu o mulțime de inovații de-a lungul timpului. De exemplu, ei au inventat cel mai mic calibru de ceas din lume și au făcut designul pentru cel mai complicat ceas de mână. Cele mai rafinate ceasuri Jaeger LeCoultre pornesc de la 4000 de dolari și pot atinge pragul milionului de dolari. De exemplu, Hybris Mechanica a Grande Sonnerie se vinde cu 1,474,070 dolari. Pierce Brosnan, Robert Downey Jr, Matt Damon sau Regina Elizabeta a doua au fost văzuți purtând ceasuri create de acest brand elvețian.

Cele mai scumpe mărci de ceasuri: Breguet

Tot un brand elvețian, Breguet, este unul dintre cei mai vechi producători de ceasuri din lume, care încă mai fabrică și astăzi. Istoria lor a început în 1775 la Paris, compania mutandu-se în Elveția în 1976. Brandul se mândrește cu faptul că a creat primul ceas de mână din lume, opera lui Abraham-Louis Breguet în 1810. Ceasurile Breguet costă între 6000 și 400.000 de dolari. Breguet a făcut ceasuri și pentru Regele Ludovic al XVI-lea și pentru Maria Antoaneta, cu carcasă de aur și decorate cu safire. Din păcate, Regina nu a mai trăit să vadă ceasul finalizat, el fiind expus în prezent la Mayer Institute for Islamic Art în Ierusalin.

Cele mai scumpe mărci de ceasuri: Blancpain

Jehan-Jacques Blancpain a pus bazele companiei sale în 1735. Ceea ce este unic la acest brand este că toate ceasurile sunt concepute de o singură persoană, de unde și costurile extrem de mari. Ca idee, Rolex produce cam 2000 de ceasuri pe zi, în vreme ce Blancpain numai 30. Prin urmare este un brand extrem de exclusivist. Un ceas Blancpain costă între 500 și 500.000 de dolari.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

A Fifty Fathoms honouring French Navy Combat Swimmers A pioneer in the development of military and civilian diver’s watches, Blancpain pays tribute to its original collaboration with the founders of the French Combat Swimmers unit. Inspired by this heritage, the Manufacture unveils a 300-piece Fifty Fathoms limited edition bearing the symbols of French commando frogmen. Explore the new Fifty Fathoms Nageurs de combat via the link in Bio. ————————————————— Collection: Fifty Fathoms Reference: 5015E-1130-B52A Case diameter: 45 mm Sapphire glass and case-back Movement: 1315 Water resistance: 30 bar 300-piece limited edition #Blancpain2019 #Blancpain1735 #Blancpain #FiftyFathoms #BlancpainFiftyFathoms #Watch #Watches #Watchoftheday #Watchalert #Watchgeek #Watchnerd #Watchfam #Wristwatch #luxurywatch #dailywatch #timepiece #timepieces #ootd #horology #BlancpainOceanCommitment #OceanCommitment #diverwatch #divingwatch #nageurdecombat #diver

O postare distribuită de Blancpain (@blancpain1735) pe

Cele mai scumpe mărci de ceasuri: Louis Moinet

Fondat în 1806, brandul Louis Moinet are o istorie bogată. Brandul a creat niște ceasuri extraordinare pentru mai mulți lideri mondiali, cum ar fi Napoleon Bonaparte, Țarul Alexandru I al Rusiei, Regele George al IV-lea al Regatului Unit sau Thomas Jefferson.
Ceasurile Louis Moinet sunt considerate adevărate opere de artă, iar primele creații ale brandului pot fi admirate în muzee ca Luvru, Chateau de Versailles sau Palazzo Pitti. Un ceas costă între 8000 și 26.000 de dolari.

Cele mai scumpe mărci de ceasuri: Audemars Piguet

Fondat în 1875 de doi buni prieteni cu ambiții mari, brandul de lux Audemars Piguet folosește încă tehnici tradiționale în fabricarea ceasurilor. Un astfel de accesoriu de preț costă între 8000 și 250.000 de dolari.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

The new #RoyalOakOffshore rainbow-coloured sapphire. Your summer essentials. – Ref. 26236OR.YY.D085CA.01

O postare distribuită de Audemars Piguet (@audemarspiguet) pe

Cele mai scumpe mărci de ceasuri: Piaget

Acest celebru brand elvețian comercializează ceasuri cu prețuri între 10.000 și 210.000 de dolari. Unele dintre modelele lor sunt adevărate bijuterii. De exemplu, the Altaplano Caliber 1200D este plin de pietre prețioase, având și un mecanism extrem de complex. Un astfel de ceas costă 152.000 de dolari.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Play the time away with the turning ring of our #PiagetPossession watch. #Piaget #PiagetWatch #Watch #TurnAndShine

O postare distribuită de Piaget (@piaget) pe

Cele mai scumpe mărci de ceasuri: Roger Dubuis

Desi nu e de mult în industria ceasurilor, lansandu-se pe piață abia în 1995, brandul înființat de Carlos Dias și Roger Dubuis produce niște exemplare cu totul deosebite. Calitatea extraordinară a ceasurilor Dubui le face să se vândă cu prețuri între 11.000 și 156.000 de dolari. Dar modelul The Millesime Double Flying Tourbillon, produs în numai 88 de exemplare, costă 263.000 de dolari.

Compania a intrat și pe lista exclusivistă a celor care vând ceasuri care trec de pragul de un milion de dolari, cu modelul Excalibur Quatuor, realizat în totalitate din silicon, de patru ori mai ușor decât titaniul, dar tot de atâtea ori mai durabil. Probabil și de asta costă 1,125,000 dolari.

Cele mai scumpe mărci de ceasuri: Patek Philippe

Fondat în 1851 în Geneva, Patek Philippe este considerat de mulți experți drept cel mai prestigios brand de ceasuri din lume, fiind furnizorul Reginei Victoria. Ceasurile lor au printre cele mai complexe mecanisme din lume și în mod normal se vând cu prețuri între 10.000 și 780.000 de dolari.

Cele mai scumpe mărci de ceasuri: Vacheron Constantin

Vacheron Constantin sunt cei mai vechi creatori de ceasuri cu o producție neîntreruptă, alături de Patek Philippe și Piguet. Brandul a creat ceasuri pentru Napoleon, Papa Pius al XI-lea sau Harry Truman. Pentru cea de-a 250-a aniversare, brandul a creat 7 ceasuri spectaculoase în ediție limitată, cu două fețe, pentru a avea loc pentru toate display-urile. Ceasurile aveau o zonă pentru un al doilea fus orar, un calendar perpetuu, un indicator pentru apus, dar și alte caracteristici, fiind, de departe, unele dintre cele mai complicate din lume. Cel mai mic preț de pornire pentru aceste ceasuri este de 11.000 de dolari.

Cele mai scumpe mărci de ceasuri: A. Lange & Sohne

Unul dintre cele mai tari branduri de ceasuri din lume vine din Germania, mai precis din Glashutte, langă Dresden. Fondat în 1845, A. Lange & Sohne a realizat multă vreme ceasuri de buzunar de-a dreptul spectaculoase. Compania a încetat să mai producă în 1948, însă s-a redeschis în 1990, primul lor ceas apărând pe piață în 1994. Cu mecanisme perfecte și carcase de aur sau platină, ceasurile A. Lange & Sohne au un look “teutonic”, cum li s-a spus, fiind de-a dreptul austere. Cele mai ieftine ceasuri ale branduri se pot cumpăra cu 15.000 de dolari, însă pot ajunge spre 600.000 de dolari.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

#langesohne #lange1 #langesaxonia #langesohnewatches #rolexsubmariner #watches #wristwatch #rolexero #patekcollector #aproyaloak #langedatograph

O postare distribuită de A.langesohne (@langesonhe) pe

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora