Cele mai scumpe preparate culinare din lume. Experiențe gastronomice cu aur, caviar și trufe ce lasă un gust amar oricărui portofel 😀 - LIFE.ro
Mergi la conținut

Scena culturii gastronomiei de astăzi se întinde de la fast-food truck-uri la restaurante de 5 stele, unde găsim cele mai scumpe preparate culinare din lume. În funcție de dispoziție și de pofta care ne stăpânește, fiecare dintre variante este delicioasă în felul ei.

Dar pentru adevărații pasionați de gastronomie care caută o șansă unică în viață, care ar face orice pentru a încerca ceva unic, există o listă cu cele mai scumpe preparate culinare, extrem de costisitoare, care pot fi întâlnite în multe colțuri ale globului. Așadar, de la nord la sud și de la est la vest, de pe fiecare continent în parte, din cele mai exotice restaurante, am făcut o listă cu zece cele mai extravagante mâncăruri, cele mai scumpe preparate culinare din lume, pentru care unii plătesc adevărate averi, în timp ce pentru alții reprezintă un gust amar lăsat în portofel.

Zillion Dollar Lobster Frittata la Norma’s – New York, (2.000 de dolari)

Orașul care nu doarme niciodată – și aparent nu are limită de credit – este plin de bucătării aventuroase și exotice din întreaga lume. De la mesele omakase ale unui bucătar unic, până la meniurile de degustare super-exclusive ale altui chef, New York este un refugiu pentru cei mai mari bucătari din lume și pentru gusturile ultra sofisticate. Dar felul extravagant care reprezintă cireașa de pe tort este deliciosul și decadentul Zillion Dollar Lobster Frittata disponibil la Norma’s, din New York City. Acest mic dejun gigantic este de mare clasă, cu 280 de grame de Caviar Sevruga, o jumătate de duzină de ouă proaspete, smântână și arpagic și un homar întreg! Deși nu costă de fapt un milion de dolari, acest mic dejun de 2.000 de dolari încă deține titlul de cea mai scumpă omletă din lume și merită cu siguranță să te scufunzi adânc în pușculița cu economiile tale.

Galerie foto: https://lifebeyondsportmedia.com/

Posh Pie la Lord Dudley Hotel – Sydney, Australia (9.484 de dolari)

Situat în orașul super-cool Sydney, din Australia, Lord Dudley este un hotel de lux superb, care oferă oaspeților unele dintre cele mai bune priveliști, cazare și bucătărie australiană de pe continent. Talentul bucătar executiv al lordului Dudley, Paul Medcalf, este cunoscut pentru că a pregătit un meniu inventiv și opulent, cum ar fi tandrele Duck Rillette și Mirool Creek Lamb Rack. Dar, pentru a sărbători realizarea minunată a Groupon de a vinde două milioane de tichete de mâncare în Australia, Chef Paul Medcalf a creat ceva dincolo de extraordinar, care ar putea fi experimentat la o masă. Așa a fost creată Posh Pie, o fuziune spectaculoasă, savuroasă între două bucăți de carne de vită premium, doi homari din vestul Australiei și două trufe negre de iarnă, super rare. Cu siguranță nu aceasta este plăcinta ciobanului de care am auzit cu toții.

The Tasting Experience la Sublimotion – Ibiza, Spania (2.000 de dolari)

Situat în interiorul hotelului eclectic din Ibiza, Spania, Sublimotion este prima artă de performanță gastronomică din lume – ceea ce nu este atât de înfricoșător pe cât pare. Practic, această senzație senzorială suprarealistă folosește un amestec unic de tehnologie de realitate virtuală și augmentată de ultimă generație și – desigur – mâncare pentru a crea o experiență de degustare atent orchestrată, de 3 ore, timp în care vă puteți bucura de o sărbătoare pentru toate cele cinci simțuri, pregătită de Chef Paco Roncero. Acest spectacol alimentar futurist are totul: artă, muzică, magie, design și neuroștiințe. Dar ar fi bine să faceți o rezervare și să economisiți niște bani dacă doriți o degustare, deoarece acest meniu fix exclusiv este disponibil doar pentru douăsprezece persoane și costă 2.000 USD pe persoană.

Cupcake Golden Phoenix la Bloomsbury Cafe – Dubai, Emiratele Arabe Unite (18.713 dolari)

Emiratele Arabe Unite sunt pline de lux, exotism, cultură și aventuri atât pentru turiști, localnici, cât și pentru expatriați. Și bucătăria fantastică din Dubai nu face excepție. Aici puteți găsi modernul Dubai Mall, o Mecca pentru cumpărături și restaurante, plină de modă și arome locale. Și, pentru a sărbători deschiderea magazinului său emblematic în Dubai Mall, Bloomsbury Cafe a dezvăluit creația sa fără egal: Cupcake-ul Phoenix, cu un preț atât de serios precum numele său. Această patiserie minusculă, numită cea mai scumpă cupcake din lume, este realizată cu ciocolată italiană fină, foi de aur comestibile de 23 de karate, păstăi de vanilie din Uganda și căpșuni înmuiate în aur comestibil. Deci, dacă sunteți vreodată în Dubai, opriți-vă la Bloomsbury și îl puteți admira, dacă nu vă lasă buzunarul să-l gustați.

Fleur Burger la Fleur – Las Vegas (5.000 de dolari)

Dacă ai chef să dai o gaură în buget, trebuie să fie Vegas. Delicious Sin City are mult mai multe de oferit decât oricare al cazinou din lume. Mulți dintre cei mai buni bucătari din lume pot fi găsiți în culise. Și un exemplu extraordinar al priceperii culinare din Las Vegas este restaurantul super-elegant Fleur, unde puteți găsi cocktailuri gustoase și bucătărie rafinată de inspirație globală, ce poartă amprenta veneratului chef, Hubert Keller. Dar există un fel de mâncare la Fleur care nu se compară cu nimic în ceea ce privește gustul și prețul – Fleur Burger de 5.000 de dolari. Acest fel de mâncare diabolic de decadent conține în pâine carne de vită Waygu înăbușită în unt, foie gras ars și trufe negre feliate pe chifle calde de brioche. Dar nu se termină aici. Acest burger scandalos vine perfect asociat cu o sticlă de Petrus din 1995 – care în sine este evaluată la cinci mii de dolari.

Pizza Gold Truffle la Margo’s – Malta (2.420 de dolari)

Ce regiune mai bună pentru a încerca bucătăria europeană autentică decât frumoasa insulă mediteraneană Malta? Această țară minusculă este plină de istorie, arhitectură antică și cultură mondială, dar este, de asemenea, cunoscută pentru faptul că a preparat unele dintre cele mai gustoase bucătării sud-europene din lume. Și dacă sunteți în căutarea unei șanse unice în viață de a mânca cea mai extravagantă pizza din lume, atunci mergeți la delicioasele Margo’s pentru a încerca pizza de aur cu trufă albă, incredibil de opulentă, făcută cu multă mozzarella de bivoliță, organică și acoperită cu frunze de aur de 24 de karate și trufe rare, adunate din Piemont, Italia. Această capodoperă a unei plăcinte este atât de complicată, încât trebuie să o comandați cu o săptămână înainte.

Frrrozen Haute Chocolate la Serendipity 3 – New York, NY (25.000 de dolari)

Dacă ați fost vreodată în metropola New York, atunci știți că vestea despre restaurantele minunate circulă rapid. Așadar, nu este de mirare că popularul Serendipity Cafe se află în fruntea listei de dorințe pentru newyorkezi flămânzi și turiști din întreaga lume. Această cafenea atrăgătoare aduce în fiecare seară mulțimi de meseni pentru a încerca burgerii incredibili și ciocolata fierbinte congelată – care, uimitor, are gust exact cum sună. Dar, în meniu, există un desert de lux super-secret care poate fi comandat numai dacă sunteți dispus să plătiți prețul. Celebrul Frendrozen Haute Chocolate Serendipity, este un upgrade milionar de la desertul obișnuit al cafenelei. Potrivit pentru un rege, acest fel de mâncare decadent este preparat cu 14 dintre cele mai rare și mai scumpe tipuri de cacao din Africa și America de Sud și așchii din cea mai scumpă trufă din lume – la Madeleine au Truffle, apoi acoperită cu cinci grame de aur comestibil de 24 de karate și servit dintr-un pahar de cristal Baccarat Harcourt înfășurat cu o brățară de aur și diamant alb de 18 karate. A, și am menționat lingura incrustată în bijuterii de 14.000 de dolari cu care îl vei mânca?

Taco la Frida’s Restaurant – Grand Velas Los Cabos Resort, Mexic (25.000 de dolari)

Nimeni nu poate rezista unui taco gustos și, evident, nu există nicio limită pentru suma pe care oamenii o vor plăti pentru cel perfect! Amplasat pe glorioasa Peninsulă Baja, Grand Velas Los Cabos este o stațiune mexicană de lux care oferă oaspeților o evadare magică din cotidian. Și pentru a le oferi oaspeților o experiență culinară pe care nu o vor uita curând, această stațiune de top a decis să adauge un taco de 25 de mii de dolari în meniul elegantului restaurant Frida’s. Făcut cu carne de vită Kobe premium, brânză Brie de trufe, o tortila cu cremă de fulgi de aur și chiar mai mult aur comestibil presărat deasupra, acest fel de mâncare tex mex ultra-bogat îi învinge pe toți ceilalți,  fiind cel mai scump taco din lume. Și dacă te simți cu adevărat obraznic, poți adăuga o rară sticlă de aur alb și platină artizanală .925 Pasion Azteca Ultra Premium Anejo la taco-ul tău, pentru 150.000 de dolari în plus. Nu, nu glumim.

Budinca de ciocolata la Lindeth Howe Country House – Anglia (35.000 dolari)

Amplasat în superbul peisaj englezesc, Lindeth Howe Country House este un refugiu fermecător rustic, dar uimitor de generos, de pe străzile aglomerate ale Londrei. În această frumoasă reședință engleză veți găsi o selecție de camere spațioase, tratamente holistice interne și un restaurant premiat condus de bucătarul executiv Marc Guilbert. Restaurantul confortabil oferă delicii extraordinare pentru micul dejun, prânz, cină și desert. Dar felul de mâncare despre care oamenii nu se pot opri să vorbească, creația specială a bucătarului Guilbert, este budinca de ciocolată. Această budincă de ciocolată divină este făcută cu patru feluri diferite de ciocolată fină, modelate cu grijă în forma unui ou faberge, apoi straturile generoase cu jeleu de șampanie sunt acoperite cu o frunză de aur comestibilă și servite cu o sticlă de șampanie și caviar. Datorită pregătirii minuțioase implicate, budinca de ciocolată Lindeth Howe de 35.000 de dolari trebuie comandată cu două săptămâni în avans pentru a oferi bucătarului suficient timp pentru a perfecționa această magnifică capodoperă.

Stilt Fisherman’s Indulgence Dessert de la Fortress Resort and Spa – Sri Lanka (14.500 dolari)

Îndepărtata și exotica Sri Lanka găzduiește o gamă delicioasă de culturi și arome. Și la ultra-elegantul și retrasul Fortress Resort and Spa din Sri Lanka, viața de lux este dusă la un nivel cu totul nou. Această stațiune de lux include 2 restaurante de talie mondială, un bar pentru seara târziu și un lounge de ceai din Sri Lanka. Dar bijuteria coroanei acestui splendid refugiu trebuie să fie magnificul desert Stilt Fisherman’s Indulgence Dessert, creat de bucătarul executiv Lalith Kumar la restaurantul luxos al stațiunii. Orice desert cu cuvântul „indulgence” în nume trebuie să fie fantastic. Într-adevăr, această plăcere cu dulceață poate fi descrisă doar ca o operă de artă comestibilă, preparată ca o cassată italiană din frunze de aur, aromată cu cremă irlandeză infuzată cu fructe fragede și servită cu un compot de mango-rodie și sabayon cu șampanie Dom Perignon. Piesa de rezistență a acestui desert delicat este sculptura de ciocolată, realizată manual, a unui pescar care se agață de stilt – un vechi obicei din Sri Lanka – care este finisat cu o uimitoare piatră Aquamarine de 80 de karate. Este aproape prea frumos – și scump – ca să mănânci!

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora