fbpx

Căutare

Share this article

Cele mai scumpe dulciuri din lume pot ajunge să coste de la câteva mii de dolari, la câteva milioane.

Degustarea deserturilor tradiționale este una dintre plăcerile celor bogați atunci când merg în călătorie. Dar ai fi în stare să călătorești până la capătul pământului pentru a găsi desertul perfect?

Ca orice în zilele noastre, se pare că poți cheltui cât dorești pentru a-ți satisface pofta de dulce. Pentru cei care caută să-și îndulcească puțin următoarea călătorie și care au ceva bani de cheltuit, iată lista celor mai scumpe dulciuri din lume. De la fulgi de aur și până la detalii cu diamante, aceste deserturi sunt considerate cele mai luxoase și comestibile creații din lume.

  1. Cele mai scumpe dulciuri din lume: Decadence DOr Cupcake (Brioșa de aur, decadentă)

Preț: 750 de dolari

Unde? The Palazzo, Nevada, Las Vegas

Această capodoperă culinară creată de chef-ul Long Nguyen este preparată cu ciocolată Palmira Single Estate din rarele boabe de cacao venezueliene Porcelana Crillo. Prăjitura este glazurată cu unt francez înghețat, înmuiat în coniac Louis XIII de Remy Martin și completat cu caviar de vanilie de aur. Fulgi de aur comestibili completează această tratație decadentă ce trebuie comandată cu 48 de ore înainte.

  1. Golden Opulence Sundae (înghețata de aur opulentă)

Preț: 1000 de dolari.

Unde? Serendipity Cafe, New York

Prima dată a fost creată pentru a sărbători aniversarea a 50 de ani de Serendipity. Acest desert trebuie de asemenea comandat cu 48 de ore înainte, deoarece ingredientele trebuie să zboare către New York din întreaga lume. Servit într-o cupă de cristal, cu o linguriță de aur de 18 karate, acest desert se compune din cinci cupe de înghețată de vanilie preparată cu păstăi de vanilie din Tahiti, peste care se adaugă fructe confiate din Paris și trufe. Decorul este dat de o frunză de aur de 23 de karate ce veghează o margine a paharului. Uită de cireașa din vârf. Touch-ul final este dat de o mică farfurioară de sticlă așezată deasupra, ce conține biluțe din cel mai scump caviar.

  1. Sultans Golden Cake (Tortul de aur al sultanului)

Preț: 1000 de dolari/felia

Unde? Ciragan palace Hotel, Istanbul, Turcia

În timp ce stau în ansamblul istoric pe care sultanii imperiului îl numeau cândva acasă, oaspeții nu pot doar să doarmă ca niște regi, ci și să mănânce ca ei. Pregătit cu 72 de ore în avans, acest tort este făcut cu trufe negre, păstăi de vanilie polineziană și numeroase fructe marinate în rom jamaican timp de ani de zile.

Felia este îmbrăcată în foiță de aur de 24 de karate și este servită într-o cutie de argint, realizată manual.

  1. Cele mai scumpe dulciuri din lume: Golden Phoenix Cupcake

Preț: 1010 dolari

Unde? Bloomsbury Cupcakes, Dubai, Emiratele Arabe Unite

Dezvăluită în 2012, această delicatesă este catalogată drept unul dintre cele mai scumpe deserturi din lume. Ingredientele organice provenite din Regatul Unit al Marii Britanii sunt amestecate cu cacao premium din Italia și boabe de vanilie de aur, de cea mai bună calitate, pentru a crea acest desert. Cu frunze de aur de 23 de karate, înveliș de aur și praf de aur în farfurie, acest desert este aproape prea glorios pentru a fi mâncat.


Citește și: Cele mai scumpe 10 restaurante din lume


  1. Cele mai scumpe dulciuri din lume: Three Twins Ice Cream Sundae

Preț: 3,333 dolari

Unde? Three Twins Ice Cream – San Francisco, California

Citește și:

Cele mai scumpe mâncăruri din lume

 

Această locație este foarte cunoscută pentru cauzele sale caritabile, dar și pentru selecția de numeroase arome de înghețată preparate cu ingrediente locale. Această banana split este preparată cu trei vinuri dulci extrem de rare precum Chateau d’Yquem, un vin de Porto vintage din 1960 și un Trockenbeerenauslese german. Această tratație frigidă vine, de asemenea, la pachet cu spectacolul unui violoncelist, iar o treime din cost este acordată unui ansamblu funciar local.

  1. Cele mai scumpe dulciuri din lume: Macaroons Haute Couture

Preț: 7414 dolari

Unde? Pierre Herme, Paris, Franța

De la decoruri pentru ședințe foto până la preluarea lor în cadrul emisiunii TV, Gossip Girl, Macaroons au devenit un accesoriu colorat în cultura pop. Macaroon-urile de la Hermes sunt preparate cu albușuri de ouă maturate, praf de migdale albe și diverse umpluturi. Integrate în patiseria „couture”, aceste deserturi  se lansează în două colecții anuale. Această selecție exclusivistă de Macaroons este disponibilă doar în urma unei comenzi speciale, nefiind găsită în vitrină în mod obișnuit și costă aproximativ 7400 de dolari o jumătate de kilogram.

  1. Cele mai scumpe dulciuri din lume: The Fortress Still Fisherman Indulgence

Preț: 14500 dolari

Unde? The Fortress Resort&Spa – Sri Lanka

După cină, această cofetărie aduce un tribut pescarilor din vechime din Sri Lanka. Sculptura de ciocolată, fructele exotice și crema irlandeză, se scaldă într-o piscină de Dom Perignon. Un pescar cioplit în ciocolată este așezat pompos într-un echilibru susținut de un acvamarin din aur de 80 de karate pe care îl vei păstra ca amintire.

  1. Cele mai scumpe dulciuri din lume: Frrrozen Haute Chocolate

Preț: 25 de mii de dolari

Unde? Serendipity Cafe, New York

Servit într-un pocal de cristal, cu o linguriță pe care este încrustată o bijuterie de 14 mii de dolari, acest Frozen Haute Chocolate este un amestec de 28 de feluri de cacao importate completat cu 5 grame de aur comestibil de 23 de karate și desăvârșit cu cea mai scumpă trufă din lume. De jur împrejurul acestui desert strălucitor, este o brățară din aur alb de 18 karate ce servește drept cadou din partea casei împreună cu lingurița.

  1. Cele mai scumpe dulciuri din lume: Chocolate Pudding

Preț: 34 de mii de dolari

Unde? Lindeth Howe Country House Hotel, Windermere, Cumbria, comitatul ne-metropolitan englezesc

Această budincă este făcută cu blat de biscuiți Gioconda, jeleu de șampanie, infuzie de piersici, portocale și aromă de whisky. Frunzele de aur comestibile asezonează marginile acestei creații cremoase, iar cireașa de pe tort este de fapt un diamant de 2 karate. Dacă deja îți lasă gura apă, ar fi bine să dai comanda de pe acum pentru că e nevoie de minim două săptămâni pentru a putea fi onorată.

  1. Cele mai scumpe dulciuri din lume: Strawberries Arnaud

Preț: 3.95 milioane de dolari

Unde: Arnaud’s, New Orleans Louisiana

Acest faimos pachet pentru cererea în căsătorie este compus dintr-o farfurie plină cu căpșuni pe care este așezat un inel de logodnă cu un diamant roz de 7.09 karate. Căpșunele se lăfăie într-o marinadă de Porto, vin roșu, citrice și condimente și înghețată de vanilie. Varianta originală și mai puțin pretențioasă ce costa numai 1,4 milioane de dolari și era prevăzută cu un inel cu diamant de numai 4,71 karate ce a aparținut odată lui Sir Ernest Cassel, sfătuitorul financiar al Casei regale Britanice, nu mai este disponibilă.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO