Căutare

Share this article

Cui nu-i place să iasă la restaurant? Dacă aş putea, probabil aş ieşi în fiecare zi la restaurant şi cu cât un restaurant este mai cochet, mai avangardist, mai retro, mai oricum, „ieşit din tipare” să fie, cu atât sunt mai curioasă să-l încerc.

Nu am fost însă curioasă să încerc un restaurant în funcţie de ratingul primit pentru preţurile foarte mari, însă, există un top al celor mai scumpe 10 restaurante din lume. Din lume! Eu traduc că trebuie să fie extrem de scumpe, dar şi cu servicii pe măsură. Iar dacă unii dintre noi ne mulţumim cu o felie de pizza sau un hot dog, ei bine, există oameni care vizitează foarte des astfel de restaurante scumpe. Dar şi restaurantele scumpe vor părea fast food-uri în comparaţie cu cele pe care le vom enumera mai jos.

Multe dintre aceste restaurante sunt faimoase pentru locaţiile lor exclusiviste şi exotice, pentru preparatele culinare rare şi pentru atmosfera unică. Acestea oferă mai mult decât mâncare: oferă o experienţă culinară pe care nu o trăieşti decât o dată în viaţă. Multe au stele Michelin, unele sunt situate unde nici nu ţi-ai imagina, altele au în spate cei mai faimoşi chefi din lume.

Unii ar spune că mâncarea bună este nepreţuită, dar oare este chiar aşa?

Un material pentru cei caută o astfel de experienţă, dar şi pentru cei care visează doar să ajungă într-un astfel de loc, aşa ar putea fi categorisit acest top al celor mai scumpe 10 restaurante din lume. Informaţiile legate de preţuri aparţin therichest.com.

10. Restaurantul Masa din New York

Masa este poziţionat ăn Time Warner Center din New York şi oferă o experienţă unică. Chef Masa Takayama îi sfătuieşte pe oaspeţii săi să se îmbrace confortabil pentru a se simţi bine timp de trei ore cât vor petrece în cadrul unui astfel de eveniment culinar. Nu există un meniu prestabilit. Clienţii sunt conduşi la mesele lor şi apoi le sunt prezentate câteva preparate proaspete din bucătărie. Atmosfera este incredibil de liniştită, probabil pregătită în aşa fel încât să nu fii foarte şocat când vei plăti 350 de dolari de persoană (fără taxe şi bacşiş).  Băutura nu este inclusă. De fapto carafă de Kikuhime sake va costa 400 de dolari, iar dacă nu eşti satisfăcut, poţi alege o sticlă de Bordeaux Chateau Margaux pentru numai 1500 de dolari.

9. Misoguigawa (Osaka, Kobe şi Tokyo)

În acest restaurant vei găsi mâncare franţuzească cu un twist japonez. Aşa cum scrie şi pe website-ul restaurantului: „Spiritul franţuzesc este în armonie cu cultura japoneză”.

Acest restaurant este situat într-o fostă ceainărie din centrul oraşului Tokyo şi serveşte mâncare franţuzească încă din 1981. Meniul ce cuprinde opt feluri de mâncare costă aproximativ 160 de dolari, dar poţi alege o versiune mai fancy pentru 270 de dolari cu tot cu taxe, însă comanda trebuie făcută cu minim 5 zile înainte.

Se spune că meniul conţine printre altele muşchid e vită cu soufle de cartofi, fasole trasă în unt şi dovleac copt. Pentru desert, există multe variante delicioase printre care marquise de ciocolată cu sos de fructe de pădure şi cremă de fistic.

Spaţiul restaurantului pune la dispoziţie câteva camere private pentru evenimente simple a căror tematică este experienţa incredibilă a unei cine.

8. Le Pre Catelan (Paris)

Accest restaurant trendy este situat chiar în mijlocul parcului parizian Bois de Boulogne. Mâncărurile pornesc de lşa 85 de dolari, iar cel mai ieftin desert este 43 de dolari. Dacă vrei un meniu a la carte, cu greu vei reuşi să pleci din restaurant fără o gaură de 130 de dolari de persoană în buzunar. Dar, pentru un meniu cum altul nu-i, de şapte feluri de mâncare, poţi plăti numai 255 de dolari, inclusiv taxe si servicii. Există şi o promoţie de vară: un meniu de cinci feluri costă numai 199 de dolari de persoană.

7. Beige (Tokyo)

Acest restaurant este situat pe acoperişul clădirii Chanel din Tokyo şi este încă un avanpost al faimosului chef Alain Ducasse. Beige oferă mâncăruri franţuzeşti cu ingrediente japoneze de sezon. Un meniu porneşte de la 150 de dolari, iar la desert poţi alege un buton de ciocolată Chanel, dar nu din partea casei, ci plătind pentru el 25 de dolari. Păi cum altfel?

6. Gordon Ramsey (Londra)

Cred că numele spune tot. Scoateţi toţi banii din buzunar, dar nu uitaţi să vă faceţi poze, că nu vă va credea nimeni.

Aici există trei ingrediente: Gordon Ramsey + Chelsea + 3 stele Michelin.

Dar nu e chiar aşa cum pare. Aici poţi găsi şi oferte sezoniere: 355 de dolari pentru un meniu şi 18850 de dolari o sticlă de vin, nici nu mai contează de care.

Mâncarea trebuie să fie delicioasă, astfel, nu văd cum ai putea trăi doar cu noodles tot restul lunii ca să-ţi permiţi aşa ceva.

5. Restaurant Crissier (Elveţia)

Acest restaurant a primit recent 3 stele Michelin şi timp de 40 de ani pe aici au trecut cei mai faimoşi chefi din lume. Restaurantul oferă o experienţă senzotrială completă, iar unele dintre dish-uri includ pisică de mare albă cu lemongrass, ciuperci de vară coapte şi sufle de fructe roşii. Un meniu complet are multe feluri de mâncare, dar costă şi 415 dolari.

6. Aragawa (Tokyo)

Acest restaurant a fost catalogat de către revista Forbes ca fiind cel mai scump restaurant din lume în 2006. Acum nu mai este dar tot se află în top 5.

Situat la capătul unui hol lung din subsolul unei clădiri de birouri din Tokyo, poate acomoda doar 22 de persoane. Acestea sunt clar semnele exclusivităţii sale. Este cunoscut pentru cea mai bună vită Kobe din lume, dar şi pentru vita Sanda a cărei carne provine doar din animale premium şi trece printr-un proces de gătire cu 10 stadii. Un meniu fără băutură costă numai 341 de dolari de persoană.

3. Restaurant Le Meurice (Paris)

În top 3 nu putea să nu intre o proprietate a chef-ului Alain Ducasse, un restaurant luxos, inspirat din Versailles. Camera este decorată cu candelabre de cristal, bronz, marmură şi are vedere spre Grpdinile Tuileries. Pentru 524 de dolari, o persoană poate gusta 3 specialităţi plus o selecţie de brânzeturi şi desert. Fără băutură, desigur, căci aceasta mai costă câteva sute de dolari. Numele felurilor de mâncare eu, personal, nu aş putea să le pronunţ vreodată şi probabil nici nu aş recunoaşte ce e în farfurie.

2. Ithaa Undersea Restaurant (Insulele Maldive)

Asta da! Aici înţeleg preţul. Acset restaurant exotic a fost catalogat ca cel mai frumos restaurant din lume în 2014. Este aşezat la 5 metri sub nivelul Oceanului Indian şi oferă o privelişte panoramică a grădinilor de corali de care este înconjurat. Restaurantul serveşte mâncare europeană combinată într-un meniu de şase feluri care porneşte de la 320 de dolari de persoană, fără băuturi şi bacşiş. Ce mănânci de banii aceştia contează mai puţin, important e să nu te îneci cu mâncarea dacă te uiţi în ochii rechinului.

1. Sublimotion (Ibiza)

Cel mai scump restaurant din lume a fost descris de către Chef Paco Rancero ca fiin ”radical diferit”. Este localizat într-o insulă cunoscută de toată lumea mai mult pentru petreceri decât pentru stele Michelin, chefi sau experienţe culinare. Cu toate acestea, acest restaurant adaugă o notă de clasă incontestabilă insulei petrecerilor.

Sublimotion se află în hotelul Hard Rock Hotel din Playa de Bossa şi are doar o masă de 12 locuri. Meniul gastro-senzorial se doreşte a fi o experienţă emoţională şi elitistă şi conţine 20 de feluri de mâncare. Emoţiile ar putea să te cuprindă definitiv şi să începi să plângi când vei plăti o notă de 2000 de dolari de persoană. Dar asta chiar este o experienţă unică în viaţă, depinde din ce punct de vedere priveşti situaţia. Toate detaliile sunt extrem de atent gândite, mâncarea este absolut delicioasă (aşa se spune) iar atmosfera incredibilă. Bănuiesc că masa nu se poate termina cu o petrecere cu băutură, muzică şi urcat pe mese. Nu, asta câţiva metri mai încolo, în alt film.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO