Cele mai scumpe rulote. Cât costă o casă pe roți de lux? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai scumpe rulote. Cât costă o casă pe roți de lux?

Când cei 0,01% dintre cei mai bogați oameni din lume aleg o vacanță în natură, o fac cu stil, cu rulote echipate cu plăci de aterizare pentru elicoptere, bare pop-up sau căzi cu hidromasaj pe acoperiș, ori garaje încorporate pentru Ferrari-ul lor.
Share this article
Articol susținut de

Când vine vorba de „glamping”, nici cea mai elegantă iurtă din lume nu va fi pe placul celor bogați. Așa că ne-am gândit să vorbim despre cele mai scumpe rulote din lume, adică acele case pe roți unde luxul este desăvârșit.

Când cei 0,01% dintre cei mai bogați oameni din lume aleg o vacanță în natură, o fac cu stil, cu rulote echipate cu plăci de aterizare pentru elicoptere, bare pop-up sau căzi cu hidromasaj pe acoperiș, ori garaje încorporate pentru Ferrari-ul lor.

Iată câteva dintre cele mai scumpe rulote din lume:

EleMMent Palazzo Superior

Dacă cauți pe Google „cele mai scumpe rulote din lume”, această casă pe roți apare prima la rezultate. Fabricantul austriac Marchi-Mobile a lansat acest iaht de uscat, de 3 milioane de dolari americani, în 2014, cu o punte pop-up pe acoperiș și una dintre cele mai interesante cabine de șofer pe care le-am văzut pe orice fel de vehicul, darămite un RV.

Șoferul stă mult deasupra autorulotei, privind printr-un parbriz ovular cu ștergător triplu și geamuri laterale în formă de rinichi. O altă caracteristică de remarcat este Sky Lounge, care apare cu o simplă apăsare de buton, oferind o punte pe acoperiș, cu pereți, cu pardoseală încălzită și mobilier de salon încorporat.

Furrion Elysium Concept

Furrion, compania chinezească din Hong Kong, construiește de obicei produse tehnologice de ultimă generație pentru vehicule și case, dar în 2017 a adus un concept RV nemaiîntâlnit. Elysium vine cu un heliport retractabil pe acoperiș, cadă cu hidromasaj, frigider cu vin, șemineu, bucătărie completă, dormitor matrimonial, ecran tactil ori de câte ori este posibil și o toaletă inteligentă.

Este o casă de lux pe roți, de aproape 14 metri, care, dacă ar ajunge la producție, ar costa probabil aproximativ 1 milion de dolari americani. Sau 2,5 milioane de dolari americani cu elicopterul inclus.

Morelo Palace

O altă construcție germană, Morelo Palace, lungă de 12 de metri, este construită pe un șasiu Mercedes sau Iveco, cu o intrare controlată de la distanță, o bancă secțională în formă de L, depozit de vin și o bucătărie.

Cel mai interesant este garajul din spate, care este suficient de mare pentru a face loc unui Smart, Mini sau Fiat 500. Palatul Morelo începe de la doar 272.000 de dolari.

Volkner Mobil Performance S

O autorulotă care poate transporta un Mini este grozav, dar ce se întâmplă dacă mașina ta este puțin mai sportivă? La prețul de 1.245.000 de dolari, Volkner Performance S, de aproape 13 metri lungime are un garaj la bord cu lift hidraulic care poate transporta un supercar între axele RV-ului.

Performance S ine, de asemenea, cu un depozit suplimentar care transportă o pereche de biciclete electrice, unele mobiliere de terasă și un grătar retractabil pe gaz. Nu trebuie să vorbești limba germană pentru a aprecia toate lucrurile interesante care se întâmplă în turneul video de mai jos.

Autorulota cu două etaje al lui Will Smith, Anderson Mobile Estates

Această rulotă extensibilă de 2,5 milioane de dolari americani de la Anderson Mobile Estates servește drept cabină a vedetei de la Hollywood când se află pe platourile de filmare. El și familia sa au folosit „The Heat”, așa cum a fost numit, în timp ce filmau filme precum MiB, The Pursuit of Happyness, Ali și multe altele.

Se mândrește cu o placă de granit în bucătărie, în valoare de câteva sute de mii de dolari, tehnologie de aproximativ 125.000 dolari, tapițerie din piele de aproximativ 30.000 dolari și o baie completă în valoare de încă 25.000 de dolari. De departe, cea mai impresionantă caracteristică este modul în care rulota se extinde în lățime și înălțime prin simpla apăsare a unui buton, oferindu-i lui Smith un spațiu suplimentar de la etaj până în camera de screening.

Futuria Sport + Spa

Debutând la Caravan Salon 2010, în Germania, cu un preț de puțin sub un milion de dolari, Futuria Sport + Spa este o opțiune excelentă pentru playboy-ul bogat sau fata căreia îi plac petrecerile la conac. În partea de sus terasa împrejmuită, inspirată de iahturi, este finisată cu pardoseli din lemn și un jacuzzi. Pentru a vă asigura că petrecerea ține într-adevăr vecinii treji, are un sistem de sunet foarte puternic, niște lumini în stil club de noapte și un aparat de ceață. Când petrecerea s-a sfârșit, se poate scoate mașina din garajul din spate.

Variomobil Signature 1200

Germania pare să aibă soluția pe piața camioanelor supradimensionate care transportă vehicule. Variomobil își construiește frumoșii giganți cu interioare extrem de personalizabile pentru a satisface gusturile individuale ale clienților săi de ultimă generație (adesea întreprinderi care doresc să își desfășoare activitatea pe drum) dornici și capabili să-și investească banii.

Modelul de vârf Signature 1200 are un garaj în spate suficient de mare pentru un Porsche 911; interioare din fibră de sticlă care pot fi montate pentru o viață de lux pentru până la șase oaspeți peste noapte; și este alimentat de un turbo-diesel cu șase cilindri de 523 CP, de la Mercedes-Benz. Signature 1200 începe de la 1.228.000 de dolari.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora