fbpx

Căutare

Share this article

Nimic nu aduce oamenii mai aproape decât o mâncare bună. Şi nu există locuri în care vei putea să socializezi mai bine decât într-un hostel. Aşa că, data viitoare când pleci într-o călătorie, încearcă să combini cele două experienţe. Vei putea exploata cele mai interesante mâncăruri şi, poate, cele mai interesante combinaţii gastronomice exact la tine acasă.

Pentru plimbările de anul acesta ţi-am făcut o listă de locaţii foarte faine în care ai putea sta. Călătoriile tale nu au avut nicicând un gust mai bun. Aşa că, la drum birjar … să exploatăm Europa prin farfuriile celor mai tari hosteluri.    

Hostel Alessandro Palace & Bar – Roma, Italia

Se spune că dacă nu ai mâncat pizza şi paste în Italia, ai trăit degeaba. Iar la Alessandro Palace & Bar cuvântul palat nu este deloc o exagerare. Hostelul este renumit atât datorită arhitecturii sale romane, cât mai ales datorită celor mai tari petreceri gratuite din oraş. Dar şi pentru noul lor restaurant Bramble Bar & Kitchen care te întâmpină cu unele dintre cele mai delicioase mâncăruri. Nu vorbim doar despre cafea şi sandvişuri, ci despre una dintre cele mai bune mâncăruri din oraş. Şi nu este orice oraş, ci Roma.

Luna aceasta, preţul pe noapte începe de la 112 RON pe Hostel World. Aşa că, dacă vă grăbiţi poate prindeţi oferta lor de iarnă (mai este valabilă doar luna aceasta): la 3 nopţi rezerva primeşti:

* 1 mic dejun gratuit

* discounturi: 7€ la turul petrecerilor nocturne (costul începe de la 18€), 3€ la circuitele turistice (Vatican, Colosseum), 10% la Bramble Bar & Kitchen (la mâncarea şi băutura din timpul cinei) + un Prosecco la întâmpinare.

Home Lisbon Hostel – Lisabona, Portugalia

Dacă Italia are cele mai bune paste din lume, Portugalia are nişte dulciuri din foietaje absolut delicioase. Şi mâncărurile cu fructe de mare. Şi vinul lor. Mai vreţi? Aaaaaa … şi dacă găsiţi un loc în care se găteşte ca la mama lor acasă, atunci o să vă lingeţi sigur pe degete. Cam asta o să găsiţi la Home Lisbon Hostel, nu de alta dar aici toate mâncărurile sunt făcute chiar de mama. Şi cică oaspeţii care au trecut pragul hostelului spun că nu există mâncare mai bună în toată Lisabona. 

O noapte la începutul verii este cam 150 RON pe Hostel World. Şi dacă ajungeţi aici, să vă închiriaţi biciclete, tot de la hostel. O tură a oraşului cu bicicletele o să fie combinaţia perfectă între vizitat şi sport, se pare că după toate tartele de la Home Lisbon Hostel o să cam ai nevoie.

Oasis Hostel – Lisabona, Portugalia

Rămânem în capitala lusitană, nu de alta dar am uitat să spunem despre fado şi despre ocean. Şi câte şi mai câte. Oasis Hostel ştie că vizita unui oraş străin nu este completă fără a gusta din mâncărurile tradiţionale. Aşa că, de două ori pe lună, hostelul organizează un tur gastronomic al oraşului. Înainte să vă faceţi rezervarea, să vă interesaţi când se face acest tur şi să vă duceţi. O să fie #yummy. În plus, orice zi bună începe cu un mic dejun, aşa că bucătarii de la Oasis Hostel fac câteva mâncăruri delicioase cu care să prinzi energie pentru toate plimbările care te aşteaptă. Un mic dejun savuros poate să fie compus din: toasta mista (şuncă la grătar şi sandviş cu brânză), muesli cu iaurt şi gem de casă sau ouă cu şuncă şi pâine prăjită.

Costul unei nopţi aici, tot la începutul verii, porneşte de la 18€. Găsiţi mai multe informaţii pe site-ul lor. În plus, dacă vreţi să daţi o fugă până la Sintra şi să înnoptaţi acolo, veţi putea sta tot la Oasis Hostel.

Oasis Hostel – Granada, Spania

O altă locaţie în care se găseşte Oasis Hostel este Granada. Şi dacă vorbim despre ţările cu cele mai fine mâncăruri, Spania nu avea cum să nu fie pe listă. Nu de alta, dar mâncărurile lor sunt absolut delicioase. Intră într-o piaţă din oraşele lor şi sigur o să ieşi cu brânzeturi, jamón sau alte lucruri extrem de gustoase. Oasis Hostel se găseşte în cartierul istoric Albaicín din Granada. Iar fiecare oaspete este întâmpinat cu băuturi şi un mic dejun din partea casei.

Se ştie că spaniolii sunt foarte sociabili, aşa că sigur o să plecaţi de acolo cu o gaşcă întreagă de prieteni. În plus, sunt şi foarte bune gazde, iar ca să demonstreze asta, Oasis Hostel organizează în fiecare marţi şi joi un tur de tapas (nu există călătorie în Spania fără să încercaţi toate combinaţiile posibile). Ce este fain la turul asta care te duce prin cele mai bune baruri din oraş, că unele tapas o să fie gratuite.

Costul unei nopţi aici, tot la începutul verii, porneşte de la 17€. Găsiţi pe site-ul lor toate oraşele în care există locaţii Oasis Hostel.

Home Backpackers – Valencia, Spania

Rămânem în Spania, dar mergem acolo unde s-a născut paella. Poate că o să găsiţi această mâncare peste tot în Spania, însă nicăieri nu o să fie ca în Valencia. Şi se pare că festivalul La Tomatina nu este singura extravaganţă culinară din oraş, cina de la Home Backpackers pare să fie la fel. În fiecare seară se face paella şi se asezonează cu sangria. Nu are cum să nu fie absolut delicioasă.

În plus, oraşul este foarte boem şi prietenos. Dacă ajungeţi aici trebuie să mâncaţi toate dulciurile făcute din foietaje. Ar fi gustarea perfectă printre atâtea plimbări pe străduţele lor liniştite. În plus, după ce o să staţi câteva ore bune la Oceanograf sigur o să aveţi nevoie să vă reîncărcaţi bateriile. Şi puteţi să vă bucuraţi de toate aceasta timp în fiecare zi. Aici este mereu soare şi voie bună. Dacă vreţi să vizitaţi Valencia, o idee super bună ar fi să vă duceţi atunci când este cel mai important eveniment local – Fallas (anul acesta este în martie, deci puţine şanse să îl mai prindeţi, dar anul viitor ar trebui să fie pe lista de călătorii).

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO