fbpx

Căutare

Share this article

Printre acele celebrități care sunt părinți ai unor copii cu nevoi speciale se numără nume mari de la Hollywood, asta pentru că dizabilitatea poate apărea oriunde, chiar și în lumea celor mai faimoși și bogați.

A avea grijă de un copil cu nevoi speciale poate fi un adevărat blestem, însă, pentru unii este o binecuvântare deoarece realizează măreția și frumusețea vieții.

Acei părinți ai unor copii cu nevoi speciale, celebrități sau nu, sunt, cel puțin din punctul meu de vedere, oameni extrem de puternici, capabili să ofere necondiționat toată dragostea din lume.

Copiii cu nevoi speciale sunt cu adevărat speciali și au mai multă iubire, dăruire și blândețe în interiorul lor decât mulți oameni din lume.

Copiii cu nevoi speciale se pot naște în orice familie. Nu este o situație care discriminează în funcție de rasă, cultură sau poziție socială. Asta înseamnă că există o mulțime de celebrități, părinți ai unor copii cu nevoi speciale. De la autism până la tulburări genetice rare, aceștia fac același lucru pe care îl fac toți ceilalți părinți, încercând doar să ofere tot ce stă în puterea lor.

Celebrități, părinți ai unor copii cu nevoi speciale: Sylvester Stallone

Când cineva aude numele Sylvester Stallone, se gândește imediat la Rocky: un om dur, cu o inimă și mai dură. Fiul lui Stallone, Seargeoh, a fost diagnosticat cu autism la o vârstă foarte fragedă și iată ce a spus tatăl său despre acest diagnostic; „Dumnezeu și natura l-au făcut diferit. Trebuie să-l acceptăm pe Seargeoh așa cum este și să înțelegem că drumul lui este doar mai liniștit și mai rezervat ”.

Stallone înțelege că nimeni nu este perfect și a fi perfect este adesea o etichetă pe care o au și mulți părinți ai copiilor cu nevoi speciale.

celebrități părinți ai unor copii cu nevoie speciale
Silvester Stalline și fiul său

Jenny McCarty

Nu este un secret faptul că Jenny McCarthy are un fiu care are autism. Cu toate acestea, s-a vorbit constant despre ea din cauza opiniilor sale controversate despre tratarea afecțiunii în mod natural și a afirmațiilor ei legate de faptul că boala fiului ei a apărut în urma vaccinării. Indiferent de modul în care publicul o privește pe Jenny, ea apelează la ceea ce crede că este cel mai bun pentru fiul ei, la fel ca orice părinte al unui copil cu nevoi speciale.

Vorbind despre tratamente pentru copii cu nevoi speciale, terapia este una dintre cele mai bune intervenții disponibile. Terapia pentru un copil mic cu autism nu înseamnă să stai pe o canapea și să vorbești despre luptele copilului, ci despre joacă. Copiilor cu autism le este greu să se exprime verbal, așa că a le da posibilitatea să fie creativi prin joc poate fi cea mai bună terapie!

celebrități părinți ai unor copii cu nevoie speciale
Jenny McCarthy și fiul ei

Celebrități, părinți ai unor copii cu nevoi speciale: John Travolta

John Travolta și soția sa, Kelly Preston, vorbeau rar despre fiul lor Jett. Abia după tragica moarte a lui Jett la o vârstă fragedă am știut cu adevărat amploarea nevoilor sale speciale. Jett avea autism, iar la vârsta de 16 ani a suferit o criză în urma căreia s-a lovit la cap și a murit.

La fel ca John și Kelly, un lucru pe care un părinte probabil trebuie să și-l amintească este că nu e niciodată singur. Există sute de alți părinți care stau acolo și se simt singuri. Facebook și rețelele sociale au devenit o soluție excelentă și pentru părinți. Fie că se integrează într-un grup, fie că au nevoie doar de sprijin din partea părinților care se luptă cu aceleași lucruri ca și ei.

celebrități părinți ai unor copii cu nevoie speciale
John Travolta, soția și fiul lor, înainte de marea nenorocire

Laura San Giacomo

Laura San Giacomo este o populară actriță americană și mamă a unui copil cu nevoi speciale. În 1996, Laura l-a adus pe lume pe fiul ei, Mason, care s-a născut cu paralizie cerebrală. Paralizia cerebrală, denumită în mod obișnuit CP, este descrisă ca pierderea sau afectarea funcției motorii. Laura a avut următoarea declarație despre starea fiului ei; „Nu avem o viziune constructivă sau pozitivă asupra dizabilității cu adevărat, în întreaga lume. Dar ce s-ar întâmpla dacă medicul ți-ar spune, în loc de aceste predicții ridicol de sfâșietoare, care de multe ori nu sunt adevărate: „Uite, acesta este cel mai mare dar pe care ți-l vei face. ‘”

Acest lucru este foarte adevărat; o mulțime de oameni au o atitudine foarte negativă atunci când vine vorba de a face față unei provocări fizice sau mentale în lumea de astăzi. Lumea trebuie să schimbe modul în care vede oamenii și copiii cu nevoi speciale. Pentru că aceștia din urmă nu vor mila nimănui, ci doar să fie iubiți.

celebrități părinți ai unor copii cu nevoie speciale
Laura San Giacomo

Celebrități, părinți ai unor copii cu nevoi speciale: Greg Grunberg

Greg Grunberg este cunoscut pentru rolurile sale din Alias, Heroes și Star Wars: The Force Awakens, dar este cunoscut și ca tată al unui copil cu nevoi speciale. Fiul său, Jake, are epilepsie. Epilepsia reprezintă un grup de tulburări neurologice care se caracterizează prin convulsii epileptice. În timp, o mulțime de vedete au avut multe de spus despre nevoile copiilor lor și despre importanța cercetării.

Greg afirmă pur și simplu că „a vorbi despre acest lucru este extrem de important”.

Oamenii nu vor să vorbească despre lucruri care sunt neplăcute, noi vrem să vorbim despre soare și curcubeie și despre tot ce este bun în lume. Cu toate acestea, dacă nu vorbești despre asta, nu o vei face să dispară.. A vorbi despre lucruri este singurul mod în care vom șterge orice stigmat sau noțiune preconcepută despre anumite boli.

celebrități părinți ai unor copii cu nevoie speciale
Greg Grunberg și fiul lui

Jourdan Dunn

Dacă numele Jourdan Dunn îți pare familiar, este probabil pentru că ai văzut-o de un milion de ori. Ea este un model de top și imaginea Maybelline New York. Este o femeie britanică care a declarat de multe ori că, cariera ei, oricât de reușită, va veni întotdeauna pe locul doi după fiul ei.

Fiul ei, Riley are anemie cu celule în seceră. Anemia falciformă este o tulburare de sânge debilitantă care poate provoca dureri extreme și retard de creștere.

Dunn a declarat: „Mă asigur că fiul meu este principala mea prioritate, indiferent de celelalte preocupări. Voi pune asta deasupra oricărei slujbe. ” Dunn este acum ambasador al Asociației Sickle Cell Disease Association of America. Aceasta este adevărata definiție a unei mame. O mamă (sau un tată) va pune totul în așteptare atunci când vine vorba de îngrijirea copilului său.

celebrități părinți ai unor copii cu nevoie speciale
Jourdan Dunn și fiul ei

Celebrități, părinți ai unor copii cu nevoi speciale: Joe Mantegna

Cine și-ar fi imaginat că unul dintre actorii noștri preferați  din filmele polițiste este tatăl unui copil cu nevoi speciale.

Fiica lui Joe Mantegna, Mia, are autism.

El a declarat într-un interviu: „Ne-am gândit că, dacă vom face față acestui lucru, să facem față cu toții, împreună. Să facem asta în familie. ”

Pare o familie minunată din care oricine ar fi mândru să facă parte. Când există o gospodărie care are un copil cu nevoi speciale, nu doar copilul și părinții se confruntă cu provocări. Dacă există și alți frați, vor fi, de asemenea, afectați. Este un echilibru greu de dus pentru părinți, dar dacă familia poate rămâne unită, totul va fi OK.

celebrități părinți ai unor copii cu nevoie speciale
Joe Mantegna alături de soția și fiica lui, Mia

Colin Farrell

Cine a știut că băiatul rău de la Hollywood este tatăl unui copil cu nevoi speciale? Fiul lui Colin, James, suferă de o afecțiune genetică numită sindromul Angelman. Sindromul Angelman este o afecțiune genetică rară care se caracterizează asemenea unui handicap mintal și poate provoca mișcări sacadate. Colin a lucrat mult cu Fundația pentru Sindromul Angelman și afirmă: „Când ești părintele unui copil cu nevoi speciale, este important să simți că nu ești singur”. Acesta este motivul pentru care a început să lucreze cu fundația, pentru a simți că nu era singur.

Deși am afirmat mai devreme că niciun părinte nu este perfect, ceea ce este un lucru normal de sănătos, este de asemenea important să ne amintim că, în ochii copiilor noștri, suntem niște super eroi.

celebrități părinți ai unor copii cu nevoie speciale
Collin Farrel și fiul lui

Celebrități, părinți ai unor copii cu nevoi speciale: Toni Braxton

Toni Braxton este o altă celebritate care are un copil cu nevoi speciale. Fiul ei, Diezel, a fost diagnosticat cu autism și acest lucru a determinat-o pe cântăreață să lucreze cu Autism Speaks. Iată ce a spus ea despre situația ei: „Ca părinte, am simțit mereu că a existat ceva ce aș fi putut face altfel. Ceea ce am ajuns să înțeleg prin prietenii mei de la Autism Speaks, este că nu este nimic în neregulă cu bebelușii noștri și nu am făcut nimic sau aș fi putut face altfel, aceasta este situația. „

Nu este singurul părinte care se consideră responsabil pentru luptele cu care se confruntă copilul ei, însă Braxton a reușit să se elibereze de aceste sentimente. Nu are rost să dai vina pe nimeni pentru că un copil are nevoi speciale. Este întotdeauna cel mai bine să ridici bărbia și să continui să faci tot posibilul.

celebrități părinți ai unor copii cu nevoie speciale
Toni Braxton și fiul ei

Brian Littrell

Probabil că nu există nimeni mai ușor de recunoscut decât un băiat din trupa  Backstreet Boys. Brian Littrell a fost unul dintre cei mai populari artiști în rândul fetelor și, dacă ai fost un fan adevărat, știi deja că Brian însuși are o afecțiune cardiacă.

Ceea ce poate nu știi este că fiul său, Baylee a fost diagnosticat cu boala Kawasaki, care cauzează o mulțime de probleme cardiace la copii.

De multe ori, când vine vorba de afecțiuni cardiace și multe alte boli la copii, părinții se confruntă cu multe decizii grele. Uneori, trebuie să decidă ca copilul să treacă printr-o procedură chirurgicală extinsă. Nu este o decizie ușor de luat și nu este singura decizie grea pe care trebuie să o ia părinții copiilor cu nevoi speciale.

celebrități părinți ai unor copii cu nevoie speciale
Brian Littrell și fiul său
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO