Căutare

Share this article

Multe culturi şi civilizaţii spun să îţi tratezi corpul ca pe un templu. Cum poţi face asta? Păstrându-l în armonie şi sănătos. Ne ajută şi el, cu toate resursele lui. Dar, din când în când are nevoie de ajutor. Şi noi suntem cei care putem să i-l oferim. Cum? Prin măsuri care să îi încetinească procesul de îmbătrânire şi acumularea de toxine în celulele grase şi în membranele celulare.

„Dacă vom învăţa să accesăm capacitatea naturală de refacere a organismului, vom reuşi, de fapt, să încetinim procesul de îmbătrânire celulară. Şi sunt multe căi prin care putem ajunge la această performanţă.”, ne explică Diana Marandiuc, Trainer Naturys România.

Una dintre soluţii este detoxifierea. Mai exact, procesul de eliberare a toxinelor acumulate în organism. Ea ajută la vindecarea sau ameliorarea unei game foarte largi de probleme de sănătate. De fapt, este un proces natural pe care organismul nostru îl realizează oricum, dar din cauza mai multor factori externi sau procese interne, organismul nu mai reuşeşte să îndeplinească aceasta funcţie cu succes.

Şi aici trebuie să intervenim noi, oferindu-i ajutor.

Primul pas:  detoxifierea pielii. O terapie complexă, menită să îndepărteze toxinele. Cum poate fi realizată?

Periatul uscat al pielii

Putem apela la periatul uscat al pielii, pentru că stimulează foarte bine circulaţia şi sistemul limfatic. Când? În fiecare dimineaţă, înainte să facem duş. Începi de la degetele de la picioare şi ajungi cu mişcări circulare până la gât. Foloseşte o perie naturală sau o mânuşă de loofa.

Duşuri alternative cald/rece

După ce termini periatul uscat, ar fi indicat să apelezi la duşurile alternative cu apă rece/caldă. Această tehnică îţi va înviora organismul, stimulând circulaţia sangvină. Alternează acest ciclu de 3-4 ori, nu mai mult de câteva secunde pentru fiecare procedeu.

Băi detoxifiante

Băile detoxifiante sunt bune pentru sănătatea pielii. Ele reprezintă unele din cele mai vechi tratamente de detoxifiere a pielii. O baie caldă influenţează într-un mod natural fluxul sangvin, făcându-ţi pielea mai luminoasă.

Cel mai indicat moment al zilei pentru băile de acest gen este seara înainte de culcare. Adaugă în cadă o ceaşcă de bicarbonat de sodiu şi 2 ceşti de sare de mare Plus câteva picături de uleiuri esenţiale. Şi uite aşa, vei avea o piele fără impurităţi. Unde mai pui că te vei simţi super!

Tratamente profesioniste de detoxifiere

O alta alternativă este să apelăm la tratamentele profesioniste de detoxifiere a organismului în cadrul unui salon/Spa. Aici putem apela la împachetări cu nămol marin care are un efect puternic de oxigenare a ţesutului. O exfoliere profesionistă la salon face ca pielea să respire, porii vor fi curăţaţi şi procesul de regenerare celulară stimulat.

 

 

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO